header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Владика Иринеј Добријевић близак пријатељ Клинтона и Олбрајтове и темплар? (фото-видео)
Владика Иринеј Добријевић близак пријатељ Клинтона и Олбрајтове и темплар? (фото-видео) Штампај Е-пошта
недеља, 16 новембар 2014
         Владика Иринеј (Добријевић) важи за веома контроверзну личност за коју круже приче да је темплар, са крајње чудном биографијом, а његово увођење у монашки ред и напредовање у чину трајало је свега 12 дана

Након недавног незапамћеног скандала у цркви Св. Архиђакона Стефана у епархији Кизборо у Мелбурну, када је дозволом црквених власти сала православне цркве претворена у џамију и након што су медији у Србији оштро реаговали на ову вест, владика Аустралијско-новозеландски Иринеј (Добријевић), суспендовао је свештеника Чедомира Видеканића, као главног кривца за поменути скандал. Муслиманске реликвије избачене су из сале коју је сам владика наново освештао.

Међутим, страсти у Аустралији се нису смириле. Новинари Бест портала контактирани су од стране незадовољних православних верника из Мелбурна. Они као кривца за овај скандалозни чин наводе искључиво владику Иринеја. Вођени овом реакцијом покушали су да сазнају ко је заправо владика Иринеј (Добријевић) и дошли су до невероватних сазнања.

   

У његовој званичној биографији стоји:

Рођен је у Кливленду (Охајо) 1955. године као Милан Добријевић.

1960-1973 – завршио је основну и средњу школу у Кливленду. Добио је висока признања из области ликовних уметности и Сребрни кључ ликовних уметности на државном такмичењу у Охају;

1971-75 – проучавао је јапанску Суми-е бруш технику сликања на универзитету Акрон;



1973-75 – похађао Кливлендски арт институт и приватно студирао византијску иконографију;

1975-79 – дипломирао (?) на „St. Tikhon’s Orthodox Theological Seminary “ у Канану, Пенсилванија;

1980-82 – дипломирао (?) на „St. Vladimir’s Orthodox Theological Seminary “ као „магистар божанског степена“ (Master of Divinity degree), са похвалом за своју магистарску тезу;

1982-86 – епархијски секретар Српске православне епархије источноамеричке и средњезападно америчке;

1986-94 – директор (?) веронауке у „Holy Resurrection Serbian Orthodox Cathedral“ у Чикагу;

1992-97 – виши предавач на универзитету Лојола у Чикагу, а гост предавач на факултету Српске православне цркве у Београду;

15. јануара 1995 – рукоположен за ђакона у Чикагу;

18. јануара 1995 – пострижен као монах у манастиру Св. Саве у Либервилу, где прима монашко име Иринеј;

 

 

27. јануара 1995 – рукоположен за јеромонаха у манастиру у цркви Св. Саве у Парми, Охајо;

26. маја 2006 – изабран је за епископа аустралијско-новозеландског.

Image

Биографија за неверицу. Из које се види да је „дипломирао“ на низу семинара, док је његово рукоположење, увођење у монашки ред и напредовање у чину трајало свега 12 дана.

Владика Иринеј је, према тврдњи аустралиских Срба, директно одговоран за претварање сале СПЦ у џамију и да то стање није од јуче, документујемо видео снимцима муслиманских верских окупљања у поменутој сали у протеклих неколико година. Да би „испеглао“ ствар, владика је суспендовао свештеника Видеканића, који је према тврдњама извора ТВ Бест-а у Мелбурну – његов зет!


Ко је заиста владика Иринеј (Добријевић), човек који ни по спољном изгледу, са својом „фазонираном“ брадицом, нити понашањем не заслужује да носи звање епископа Српске православне цркве?

Откуд на врату једног православног владике обележја темплара?

Да ли се на слици која је из Аустралије стигла новинарима Бест портала заиста налази владика Иринеј, у католичкој одежди, заједно са Билом Клинтоном и Мадлен Олбрајт?

Да ли је свештеник Чедомир Видеканић заиста зет владике Иринеја, као што тврде православни верници из Мелбурна?

Шта је још потребно да учини владика Иринеј да би се огласио српски патријарх и Свети архијерејски синод? Зар то што је дозволио да се сала у порти цркве претвори у џамију није довољан разлог за да се предузме нешто у заштити СПЦ и њених верника у Аустралији?

Превише је питања која се вуку за владиком Иринејом, а одговоре на њих најбоље знају његови налогодавци.

Погледајте видео:

   

(Телеграф.рс / ТВ Бест)

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 17 новембар 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 3 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.