header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Велики „пророк“ бискупа Гргура или ко би требало да посети СПЦ (фото) Штампај Е-пошта
четвртак, 01 октобар 2015
            Патријарх Иринеј је опет, у свом "округло па на ћоше" стилу, изјавио да још није време да папа Фрањо дође у посету СПЦ, узевши себи за право да говори у име читаве Српске Цркве ("ми као Црква не бисмо имали ништа против, нама би чак била и част да примимо папу"), иако је ово само жеља његова и његових екуменистичких истомишљеника. Опет је помињао незадовољство српских избеглица из Хрватске, као да је то једини разлог због чега римски архијеретик и вековни српски непријатељ не би требао да дође у посету СПЦ. Наравно, Господ молитвама Светих Новомученика Јасеновачких и Јадовинских не дозвољава да папа дође у посету врху СПЦ, а иначе, велики део епископата је за ту посету зрео, што се недавно видело, када је херцеговачки бискуп Гргур Фрању у Сарајеву поздравио као пророка. Па добро, какав је „пророк“ у питању?
        
        Папа Бенедикт 16. морао је да се повуче под притсиком глобалистичке врхушке – између осталог, зато што је превише озбиљно схватао себе и своју службу. Био је учен теолог, и настојао да заустави процесе разградње римске јереси започете на Другом ватиканском концилу. Зато су га глобалисти шутнули, а не његово место довели насмејаног циркузанера Фрању, који је решио да сачува Ватикан даљом „релаксацијом“ имиџа и „кулирањем“. Одустао је од сваке озбиљности, обрачунао се покушајем свог претходника да обнови традиционално служење мисе, и бацио се у медијско море. Тако је постао „омиљен“, јер су таблоиди могли да продају његову дводимензионалну причу.  

1. Безбожни медији овог света хвале папу Фрању зато што редовно шаље своје „пророчке“ поруке на Твитеру, због чега има милионе следбеника на социјалним мрежама. Он је „пророк“ који тврди да је Интернет „дар Божији“.

Сатанистичким знанком ђавољих рогова ("El Diablo") папа Фрањо јавно показује коме, заправо, припада

 

2. Хвале га зато што је први папа који прави селфије.

 

 

3. Велики је обожавалац кућних љубимаца, а једном дечку коме је угинуо пас рекао је да „сви пси иду рај“.

 



4. Папа каже да Бог није чаробњак са чаробним штапићем, и тврди да је свет настао помоћу Великог праска и еволуције.  

 

5. Такође каже да би ванземаљце примио у загрљај своје „цркве“, само ако би они тражили да уђу.

 

 

6. Увек је окружен децом, а двојицу дечака је прозвозао својим папомобилом.

 

 

7. Воли да се вози у отвореним аутобомилима, називајући папомобил „конзервом“.

8. Размењивао је капе са америчким студентима у Риму – он њима своју, они њему качкете. То је радио и у Бразилу са домороцима.

9. Папа је и феминиста – мушкарци су превише „мачо“, па треба слушати жене, рекао је на Филипинима. Поздравио је „дарове и калитете геј популације“.

10. Док је био бискуп у Аргентини, имао је мотор. Папин „Харли Дејвидсон“ продат је на аукцији за 327 хиљада долара, који су донирани кухињи за сиромашне.

 

 

11. Не воли  церемоније, и труди се да стално буде са сиромашнима – нарочито када га сликају.  

 

 

12. Велики је љубитељ фудбала. Навија за аргентински клуб Сан Лоренцо.

 

 

 Не сме се заборавити ни папина изјава, изречена приликом његове посете Сарајеву у јуну 2015, - да је традиционално веровање у Бога застарело, те да чак и неверници могу да буду спасени*:

“Није нужно веровати у Бога да бисте били добар човек. Традиционално веровање у Бога је чак помало и застарело. Неко може бити духован, али не и религиозан. Није нужно ићи ни у цркву и давати јој новац. За многе црква може бити и природа. Неки од најбољих људи кроз историју нису веровали у Бога, док су се многа најгора дела радила у његово име”.

Ето то је, у кратким цртама,  "велики пророк" бискупа Гргура и "свети отац" срспских екумениста.

___________

*Ову папину изјаву хитро је демантовао портпарол Ватикана, изјавивши да "онај ко одбија католичку цркву не може да буде спашен" (http://www.exyugoslavija.com/zanimljivosti/ova-poruka-pape-franje-o-vjernicima-i-ateistima-zapanjila-je-cijeli-svijet/. 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 октобар 2015 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 9 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.