header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Спасавање Србије од искушења новог Содома и Гоморе
Спасавање Србије од искушења новог Содома и Гоморе Штампај Е-пошта
субота, 14 март 2009

      СПАСАВАЊЕ СРБИЈЕ ОД ИСКУШЕЊА НОВОГ СОДОМА И ГОМОРЕ

        Сваки искрени православни хришћанин у Србији обрадовао се бригом СПЦркве за спасавање Србије од искушења новог Содома и Гоморе, које покушавају да нам наметну преко безакоња маскираног у закон. Као одани синови светосавске мајке Цркве, спремни смо да молитвено и на сваки други начин подржимо САСинод и САСабор СПЦркве да земља Св. Саве и Св. кнеза Лазара, Св. мученика и Новомученика србских, не буде упрљана противприродним блудом маскираним у "људска права". 

         Подсећамо да у Грчкој и Русији таквих закона нема, и да безакоње не може постати закон само због једва скрпљене и личним интересима подређене скупштинске већине, која не представља већину православног српског народа, а ни већину припадника осталих вера и нација које са Србима живе.

        Посланицима у Скупштини поручујемо да пазе како гласају, да на себе и своје потомство не навуку проклетство Небеске Србије.

Уредништво сајта "Борба за веру"

 * * *

           14. март 2009. године

Изјава у име представникâ традиционалних Цркава и верских заједница

 

Поздрављајући показано делимично разумевање Владе Републике Србије за неопходно усавршавање Предлога закона о забрани дискриминације и имајући разумевање за политичке и уставне аспекте законодавног поступка, традиционалне Цркве и верске заједнице усредсређују своје предлоге на највеће, и даље прусутне, недостатке новог Предлога закона о забрани дискриминације.

Традиционалне Цркве и верске заједнице сматрају да је Влада доведена у заблуду од стране ауторâ досадашњег Предлога, као и појединих медија, како у погледу ваљаности досадашњег Предлога тако и у погледу намере и садржине предлога традиционалних Цркава и верских заједница.

Због тога je на Интернет-страницама Српске Православне Цркве (http://www.spc.rs), Католичке Надбискупије београдске (http://www.kcrg.rs) и Исламске заједнице Србије (http://www.rijaset.rs) стављен на увид jaвности и нови, концентрисани Предлог за измену новог Предлога закона о забрани дискриминације.

Садашњи Предлог, осим у погледу права на изражавање сексуалне оријентације, озбиљно одступа од међународних стандарда још на два начина: не садржи одредбу којом би на општи начин били решени конфликти у вршењу различитих заштићених права и уводи објективну одговорност за дискриминаторне радње.

Очигледно је да би такав Предлог водио тешким конфликтима у друштву.

Доставља: епископ бачки Иринеј, с.р.

***

КОНЦЕНТРИСАНИ ПРЕДЛОГ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА ЗА ИЗМЕНУ

НОВОГ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ЗАБРАНИ ДИСКРИМИНАЦИЈЕ, утврђеног на седници Владе Републике Србије 13. марта 2009. год.

           14. март 2009.године
   
Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 март 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.