header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АНТИЕКУМЕНИЗАМ arrow Прогон православних: 14 монаха манастира Есфигмен осуђено на по 6 месеци затвора
Прогон православних: 14 монаха манастира Есфигмен осуђено на по 6 месеци затвора Штампај Е-пошта
четвртак, 28 јул 2016

 Једино православни се неће поклонити новцу и материјалистичком комфору! Они су ти који ће се, на делу, свим средствима, супротставити глобализацији!

Без медицинске помоћи, без струје и воде. У свакодневној борби по Вери и традицији Православља! Вера је у Грчкој - вредност и идеал! Но, постоје људи у тој земљи који прогоне оне Грке који су пројавили одлучност да се боре!

Грци, међу вама увек ће се наћи одлучни људи, грчке патриоте, који су спремни да до последњег даха бране Грчку, нашу Веру, наше идеале и вредности наших предака!

Да ли сте ви спремни? Одсудни тренутак је дошао...

Есфигменци

6. априла суд у Солуну осудио је 14 монаха светогорског манастира Есфигмен на по 6 месеци затвора, „због незаконите окупације манастирских здања“, саопштио је сајт „Ромфеа“.

Ова сурова казна изречена је због непотчињавања братије претходној судској одлуци о неопходности ослобађања манастирског комплекса.

Осуђени, међу којима је и игуман „зилота“ Методије (Папаламбракопуло) и овај пут су одбили да се повинују одлуци суда, иако је она коначна, без права на жалбу.

Истовремено, Свети Кинот – главни орган управљања на Атосу – потврдио је ранију одлуку о протеривању са Свете Горе монаха манастира Есфигмен, који не помињу константинопољског патријарха Вартоломеја, а представници грчких власти обавезали су се да ће одмах приступити спровођењу ове одлуке.

Монаси Есфигмена одбијају да се повинују консантинопољском патријарху Вартоломеју и да га помињу на богослужењима, оптужујући га за „јерес екуменизма“.

 

По материјалу са: odigitria.by

Превод и приређивање: „Борба за веру“

 

Повезани текстови:

1. Бешчашће патријарха Вартоломеја или фанарске игре с атонским манастиром Есфигмен

2.  Грчке власти настављају прогон монаха светогорског манастира Есфигмен (фото)

3.  Најновији детаљи у вези с полицијским наподом на административни центар манастира Есфигмен на Атосу

4.  Жесток отпор Есфигменаца попофилима са Фанара

5.  У Есфигмену умрло 18 монаха због блокаде манастира

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 31 јул 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.