header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Екуменистичка браћа, Фрањо и Ватоломеј, на „молитви за мир“ у Асизију
Екуменистичка браћа, Фрањо и Ватоломеј, на „молитви за мир“ у Асизију Штампај Е-пошта
среда, 31 август 2016

 Римски папа Фрањо боравиће 20.септембра у италијанском граду Асизију, где ће учествовати у традиционалној међурелигијској молитви за мир, саопштио је портал „Благовест-инфо“, позивајући се на „I.MEDIA“ и службу за информисање „Свете столице“.

Сусрети у Асизију одржавају се већ тридесет година. Први је одржан 1986. године (овде:), на иницијативу Папе Ивана Павла II. Организатор ових великих екуменистичких сусрета је римокатоличка заједница св. Егидија.

Папа Бергољо, учествоваће у завршном делу сусрета, на коме, такође, треба да учествују председник Италије Серђо Матарела, патријарх константинопољски Вартоломеј, надбискуп кентерберијски Џастин Велби и око 400 делегација – верских, политичких и културних делатника из целог света.

Фрањи ће, у својству римског понтифа, ово бити трећа посета граду његовог небеског заштитника, док ће у „молитви за мир“ у Асизију он учествовати по први пут. Његов претходник, Бенедикт XVI, учествовао је на таквом екуменистичком скупу 2011. године (овде:).

Последњи пут ажурирано ( среда, 31 август 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 76 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.