header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАЗНИЦИ arrow Чудо у манастиру Светог Илије
Чудо у манастиру Светог Илије Штампај Е-пошта
понедељак, 15 јануар 2018

 Икона Светог Илије. Снимио сам је јануара 2015. године на Старој планини, у манастиру који је посвећен овом старозаветном пророку и свецу. Тада сам чуо од Драгице Дојкић (1934), старице из оближњег села Рсовци, занимљиву повест о догађају који се збио у овом манастиру за време монахиње Марте, шесдестих година прошлог века: "Имало икона. Имаше на прозор стојаше, златна ли, сребрна ли, била је вредна.

        И комунисти улезли па гледали у црквуту и се угледу у иконуту па ђу сакали да им баба Марта даде. А она рекла: „Ја то не смем да давам! Куде смем? Кој сме то да пипа?“. Они ђу на силу заберу, а она каже: „Не давам, и не давам!“ А једн рек`л: „Ма кој те тебе пита. Ја че ђу узмем!“, и узме икону и ко узме иконуту он се трусне та падне! Онесвести се! И како паде, онија двојица га вануше, остајише иконути, и јед`н за нођете, јед`н за главуту, па га изнесоше. Иконата је била дал Исус Христос, дали је Свети Јован бил... Текваја је била. Али не дава Свети Илија да излази из црквуту."

  Ж. П.

Извор: momcilovac.blogspot.rs

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 15 јануар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.