header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Ексклузивно: непозната изјава Владике Николаја о масонерији Штампај Е-пошта
уторак, 22 август 2017

 Владика Николај је заиста био једна од највећих личности Православне Цркве у 20. веку. Зато су многи, па и масони, покушали да га својатају, проглашавајући га својим, иако је он, јасно и гласно, у писму србском свештенику из Америке рекао шта мисли о масонерији (http://borbazaveru.info/content/view/8207/30/).

 Сада смо, међутим, добили још једну блиставу потврду истинског става новог Светог Саве Србског, за коју Срби треба да знају, и по њој се управљају. Изјава је цитирана у сјајном тексту јеромонаха Серафима (Зисиса) о утицају масонерије на рани грчки екуменизам (https://www.geopolitica.ru/en/article/influence-freemasonry-early-greek-ecumenism).

 Ево шта он каже: „Свети Николај Велимировић је, далеке 1930. године, током Свеправославне конференције у манастиру Ватопеду на Светој Гори, која је у раној фази била  наговештај Свеправославног сабора, дао запањујућу изјаву – непознату већини – о опасности које тајно друштво слободних зидара представља за Цркву. Рекао је: “Питање масонства. Велика Црква Цариградска на својм списку навела је неке јереси нашег доба, попут унијатства, хилијазма, итд, али масонска опасност надилази све друге опасности и, на несрећу, многи интелектуалци су са њом повезани.  Ово је ново аријанство, против кога се морамо борити у име Бога. Највећа опасност за хришћанство у свету није бољшевизам или нешто друго, него масонерија, јер је то и спољашњи и унутарњи непријатељ. Ми кажемо да је хришћанска религија религија са великим Р, религија као таква, и да је православље једина истинита религија; али они (масони) се одричу јеванђеља и Христа, стављајући Га на исти ниво са Мојсијем, Будом, Мухамедом“.“

Јасно као Сунце Правде, Христос Бог наш!      

Молитвама Светог владике Николаја, Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас, амин.   

Приредио: Владимир Димитријевић

Последњи пут ажурирано ( уторак, 22 август 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 44 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.