header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Ала Лисец: Невидљиво убиство
Ала Лисец: Невидљиво убиство Штампај Е-пошта
понедељак, 23 април 2018

          Принцип деловања тзв. контрацептивне спирале је абортиван. Ствар је у томе сто се при кориштењу спирале зачеће ипак дешава, у просеку чак неколико пута на годину, као што показују ранији тестови на трудноћу (бета ХЦГ).

Такође, спирала не дозвољава детету да се имплантује у матерницу, тако да оно најчешће умире у року од девет дана.

Ако се зачеће догоди две седмице пре претпостављеног дана почетка менструације - а спирала детету одузима живот најчешће у овом периоду - жена ипак добива крварење те мисли да није била трудна, мада је управо обрнуто.

Но одузети детету живот неколико седмица раније или касније је у ствари свеједно. Понекад, у току борбе за живот, дете ипак успева да се унедри у матерницу и код мајке се прекида менструација.

Спирала настоји да избаци дете из матернице и након његовог уласка. Треба нагласити да се ни у овом случају не сме радити абортус ! Треба знати да спирала не изазива родјење дефектног детета.

Спирала је страно тело које изазива заштитну реакцију организма. Матерница се може упалити или инфицирати, и инфекција се доста често шири на јајоводе и чак на трбушну шупљину. Спирала чак може пробити матерницу.

На јајоводима се стварају израштаји, који често доводе до бесплодности или до ванматерничне трудноће. Упале које обухватају трбушну шупљину изазивају гнојни перитонитис (запаљење трбушне марамице). У оваквим случајевима се лако дешава инфицирање крви (сепса), које може довести до женине смрти у мукама.

Због загнојења матернице многе су младе жене биле оперисане и уклоњена им је цела матерница, дакле постале су хендикепиране. Спирала изазива болове, снажно крварење и анемију. Због малокрвности жене постају бледе и раздражљиве, губе способност концентрације, подложне су несвестици.

У Америци је пропала већина фабрика које су производиле спирале, будући да су женама морале да плаћају обештећења због штетних последица изазваних спиралом. Остало је још неколико фабрика, које извозе спирале у неразвијене државе.

Таблете које такодје погрешно називају контрацептивним састоје се од вештачких хормона, који здраву жену претварају у болесну. Ове таблете делују тако да женски организам постаје склонији оболењу од рака коже, груди и матернице, излевању крви у мозак и инфаркту. Жене постају подложније инфективним оболењима, јер су хормони од којих се састоје те таблете слицни тзв. кортикостероидима. Ове таблете униставају очни нерв и јетру, те изазивају поремећај у процесу згрушавања крви. Жене које узимају таблете да не би радјале децу често оболевају од упале вена, а тромб који се одвоји од стенке вене преноси се крвотоком и мозе изазвати емболију плућа, мозга и томе слично.

Таблете које спречавају радјање деце садрже четири механизма деловања:

1) покушавају да омету процес сазревања и излаза јајчане ћелије, мада се при кориштењу било којих таблета доста често дешава овулација. У случају кориштења таблете које су биле произведене крајем 60-их година овулација се дешавала у 2-10 процената. Таблете које се сада производе садрже, у поредјењу са претходнима, много мање хормона, дакле овулација се дешава још чешће;

2) таблете оштећују слузокожу грлића матернице, па кроз њу тешко пролазе сперматозоиди; но установљено је да сперматозоиди ипак успевају да продру и кроз оштећену слузокожу. Дакле, у случају употребе било којих таблета доста често се може догодити зачеће. Тада почињу да делују два смртоносна фактора таблета:

3) тзв. тубарни фактор: таблете смањују проводљивост јајовода. Дакле, девојчица или дечак зачети у јајоводу често не могу доспети у матерницу у време које је најбоље за њихово смежтање у слузокожу матернице, због чега гину;

4) таблете оштећују слузокожу матернице, она се стањује, умањује се количина жлезда и хране за дете (гликоген), па дете гине од глади.

Таблета, као и сва остала контрацептивна средства, постала је оружје у антиверској, антиживотној, антимедицинској и антинародној делатности. Од ње, и свих осталих сличних средстава, хемијска ("фармацеутска") индустрија стече огромну добит.

Треба нагласити да таблете са дејством упереним против радјања деце не помажу женама са нередовним месецним циклусом. Нередовност циклуса најчешће није симптом болести. Менструација мозе закаснити зато што тог месеца због неког психичког или физичког разлога касни овулација. Ове таблете не могу одстранити разлог нередовног циклуса и доводе само до умишљеног побољшања стања, и крвоток који би се појавио са прекидом примања таблета не би био права менструација. Ситуација би и након употребе таблете остала иста, с разликом да би то средство довело до многобројних споменутих и неспоменутих непожељних последица.

Као што сте могли приметити из горе реченог, сва су та средства погрешно названа контрацептивна: зачеће се при њиховој употреби дешава, а она одузимају детету живот обично у п р в и м д а н и м а након зачећа. Због употребе тих средстава број одузетих зивота неродјеној деци је исти, ако не и већи, од оног броја живота одузетих путем абортуса обављеног "хируршким" путем.

Такодје, не тако давно је било установљено да и спермицидна средства која садрзе "ноноксилон-9" (а већина их садрзи) могу смртно деловати на дете када се догоди зачеће. Неродјено дете такодје убијају и имлантанти "Депо-провера", различита пост-коитална средства и томе слично. Чини се да убиствена лаж нема граница...

Решење проблема планирања породице јесте у поштовању десет Божјих заповести.

Треба волети децу, а не бојати их се. Због деце вреди поднети жртве. Треба сачувати предбрачну чистоту и брачну верност.

Бог је јос у Старом Завету дао људима заповест: "Не чини прељубе". Значи, треба прихватити чињеницу да је полни живот ван брака недопуштен, а да је у Светој Тајни Брака од Бога благословен. Брак је нераскидљив до кончине једног од супружника. Такодје, треба прихватити чињеницу да Православна Црква не благосиља брачне односе током свих четирију постова: Великог, Петровског, Великогоспојинског и Божићног, као и уочи среде, петка, недеље и црквених празника.

Не узимајте никаква абортивна и контрацептивна средства!

Не користите се стерилизацијом!

Не суделујте у вештачким методама оплођивања!

Дете има право да буде зачето као плод природне љубави оца и мајке, мужа и жене. Налазећи се у мајчиној утроби, дете већ има свој карактер, своје црте лица. Оно може да осећа љубав своје маме, радује се, плаши, слуша звукове. И зато, без обзира на било какве околности - пожељно или непожељно дете, здраво или болесно - заволите га и дозволите му да живи.

Од редакције:

Активисти православних организација који наступају против абортуса корак по корак упливишу на друштвено мисљење.

Њих сада ослушкују и државни чиновници, а присиљени су да их узимају у обзир чак и њихови непријатељи.

Али, позиција присталица ограницавања радјања јос увек је јака као раније. И као раније је јака и њихова агитација. Сада су главни нагласак ставили на пропаганду контрацептивних средстава као хумане и безопасне алтернативе. И ево, модерна жена-политичар позива да се "развија контрацептивна култура, која чува од абортуса."

Главни лекар једног од московских породилиста је признао: "Што се тиче абортуса, дошли смо до веома озбиљне противречности са Црквом: треба остати цивилизованом дрзавом и децу планирати, а не исчишћавати из матернице" (Комсомолска правда, 23. 10. 99., бр. 198/22177/).

Економски распад у држави и одсуство перспективе доводи у искушење чак и православне породице да себи осигурају достојнији живот - а у неким случајевима и преживљавање - на рачун мањег броја деце.

Православни супружници се буне против убиства неродјене деце, али према спречавању њиховог зачећа се односе много мирније. Да ли је то правилно?

Доктор медицине Ала Лисец са свог професионалног становишта јасно одговара: "Контрацепција није решила проблем абортуса нити у једној држави света... Већина ових тзв. контрацептивних средстава аутоматски убија децу у случају њиховог зачећа. И спирала, и хормоналне таблете, и "Депо-провера", и имплантанти - све је то абортус !"

И не само то, него је употреба низа контрацептивних средстава крајње опасна по здравље. Човеков организам као да се освећује за насиље над њим. О штетности понудјене продукције не могу да ћуте чак ни присталице и пропагандисти контрацептивних средстава: "За име Божје, не слушајте своје баке и мајке које вас плаше да це вам због хормоналних таблета нарасти бркови као код Будјоног (руски револуционарни херој са дугацким брковима, нап. прев.), а да це вам линија бити као код Крацковсе" (позната дебела глумица у Русији, нап. прев.), - хулећи на страницама Експрес газете (јул 1998., бр. 28/185/, стр. 27) говори лекар-гинеколог Центра за планирање породице и сексуално образовање младежи. - "Раније је можда тако и било. Али сада се користи вец четврта генерација хормоналних таблета. Смешно је плашити се таквих последица..." Али, одмах затим он информисе о унутармишићним пролонгованим (што значи намењеним за дужи рок деловања) ињекцијама контрацептивних средстава: "Упозоравам да ињекција мозе довести до нарусавања менструалног циклуса. У овом смислу таблете су безопасније... Од ињекција се жене опорављају дуже од таблета. Осим тога, одмах након прекида кориштења препарата способност за зачеће се поново успоставља релативно дуго - у току године дана.

" О контрацептивном препарату "Норплант", који коста од 100 до 150 долара, са роком деловања пет година, сазнајемо: "... Лично мени је сумњиво то што западне фирме здушно затрпавају "Норплантом" слабо развијене државе ради ограничења радјања. Мислим да се према том препарату треба односити веома опрезно."

"Понекад се пигментне флеке одједном појављују код жене која узима контрацептивна средства", сазнајемо из невиног чланка о томе како неговати кожу лица (Клијент је увек у праву, 1999., бр. 34, стр 14). У чланку је то повезано са "бунтом хормона".

"Двадесетпетогодисња Светлана из Санкт-Петербурга умрла је због користења контрацептивних пилула", саопштиле су новине Новије известија (7. 2. 98., бр. 23/62/). Контрацептивна средства су постала разлогом инфекционог алергијског енцефалита, пнеумоније и интоксикационе миокардиострофије. Из писма Светланиних родитеља: "Након заврсетка конзилијума у саставу професора и у присуству троје насих родјака, било нам је званицно саопстено да је болест последица користења контрацептивних средстава."

"Чување репродуктивног здравља", што значи одвлаћење пажње од стварне бриге о женском здрављу и усмерење на пропаганду против радјања деце, довело је до повежања анемије (малокрвности) медју трудницама (у 1990. г. - 12%, у 1996. г. - 36%), повећању неплодности (1991. г. - 48,7 по првом прегледу на 100.000 зена, 1996. г. - 56,5), повећању нарушавања менструалног циклуса (1991. г. - 154 на 100.000 зена, 1996. г. - 367), рака млечне жлезде (1991. г. - 40 на 100.000 зена, 1996. г. - 50), рака грлића и тела матернице (1991. г. - 40 на 1000 зена, 1996. г. - 50), пишу новине Совјетскаја Русија (7. 10. 99., бр. 117/11860/).

Како тврде специјалисти, задње три бројке могу бити директно повезане са употребом хормоналних контрацептивних средстава, посебно ињекционих, попут "Депо-провера", или имлантантих ("Норплант"), који се нарочито снажно рекламирају од оних који "планирају породице".

Чине се довољна два-три чланка на ову тему па да свако без задржавања и освртања брзо продје поред сличних понуда. Али људи, медју њима и православни, настављају да трују себе и своје неродјено потомство свакаквим отровом, чинећи, можда несвесно, најстрашнији грех убиства и самоубиства.

 

Превод са руског: Јелена Заричнаја

Текст објављен у часопису “Мир Божји”, бр. 1 (6), 2000. г.

Преузето са: Манастир Лепавина

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 58 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"...О свим тим противприродним гресима, тим изопаченостима, старац Јефрем Аризонски саветовао је да исповедник супружнике о томе на исповести пита директно, јер их многи не сматрају изопаченошћу, па их зато и не исповедају. Они мисле да су таква огавна дела нормална, као што су такозвани орални секс и хомосексуални односи (извините што морам да кажем наглас). Све ово је апсолутно недопустиво, то је девијација."

Архимандрит Сава Светогорац

 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.