header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Игор Друз: „Пандемијски“ напади на Васкрс Штампај Е-пошта
недеља, 04 април 2021

 Ближи се светли празник Васкрс - приближава се могућност ометања његове прославе од стране мрачних сила. "Дивна" је "случајност" да се чини да крунисани вирус највише напада људе на хришћанске празнике, посебно на главни празник хришћана.

У сваком случају, у највећим медијима на свету сада све време постоји натезање о „карантину“ током ових периода. Ова информациона галама практично загушује податке да прошле године оне земље којима Васкрс није био забрањен нису изумрле од „пандемије“, а ниво болести у Белорусији је отприлике исти као у Русији.

И опет, као и тада, могућност блокирања цркава и уништавања руске економије под изговором „борбе против пандемије“ постала је сасвим реална. Неки владини службеници већ нам наговештавају „трећи талас“ инвазије монструозних микроба, што би значило увођење свих врста „самоизолације“. Тако је заменица министра здравља Руске Федерације Татјана Семенова недавно најавила да показатељи обољевања и ток већ омогућавају да се говори о „трећем таласу“ инфекције коронавирусом. Истина, други званичници су то до сада негирали: очигледно, ми имамо невидљив отпор коронабесију у органима власти, а сада немамо тако сулуду блокаду живота као у земљама ЕУ и Сједињеним Државама. Ипак, с обзиром на прошлогодишњу послушност „препорукама“ СЗО, могућност ометања прославе постоји и сада.

 Ова управљачка структура западне олигархије већ је наредила да се на Васкрс не иде у цркве, мада на мање груб начин него прошли пут. „У земљама које се суочавају са значајним ширењем вируса, озбиљно би требало размотрити виртуелне састанке, њихов пренос или смањење“, рекла је Регионална канцеларија СЗО за Европу у изјави од 1. априла. „Свака верска служба треба да се обавља на отвореном кад год је то могуће, или ограничена обимом или трајањем, уз социјалну дистанцу, хигијену руку и употребу маски“, препоручује организација УН. Занимљиво је да се овај покушај СЗО да ограничи прославу Дана Христовог Васкрсења догодио 1. априла. Према Светом Писму, Исус Христос је разапет 30. марта у петак, а васкрснуо је трећег дана, односно 1. априла (по такозваном „новом“, односно папском календару – нап. „Борба за веру“). Јеванђеље по Матеју каже да су после Васкрсења Христовог стражари Понтија Пилата, који су чували Господњи гроб, сведочили о чуду које се догодило. Али јеврејске вође су им наредиле да свима кажу да су Христови ученици из гроба украли тело Спаситеља (Мт. 28: 11-13). Од тада се појавио „дан смеха“, који потиче од ових исмевања хришћана. Али хришћани не само да верују у тадашње Васкрсење, већ верују и у Христово присуство на Литургији, они се причешћују Његовим Телом и Крвљу. А заменити тај чин својеврсним „виртуелним скупом“, како су званичници СЗО захтевали 1. априла, никако није могуће.

Успут, подсећам да је прошле јесени, када су „глобални здрављезаштитници“ уплашили човечанство страхотама „другог таласа пандемије“, СЗО није упутио никакав апел онима који воле да славе главни празник сатанисти - Ноћ вештица, нити тражила да се тим поводом ограниче прославе окултиста. Овај датум се у САД-у и многим другим земљама, као што знате, данас обележава масовно, уз учешће многих милиона људи, али СЗО је о томе ћутала, не плашећи се њихове могуће заразе...

Али, зато су сада земље „цивилизованог света“, где је снага глобалиста готово апсолутна, већ почеле да ометају главни хришћански празник.

 Тако је Макронов режим најавио блокирање нормалног живота у Француској, почев од 3. априла. Ово изругивање над народом, наводно ради спашавања локалних радника од микроба, трајаће четири недеље. Ако погледамо датуме, онда ћемо и овде видети значајне „случајности“: 3. априла за римокатолике је њихова Велика субота. А сада ће им бити веома тешко да уђу у храмове, а затим да се окупе код рођака ради празника. Да, ми смо православци и не препознајемо благодат у њиховим црквама, али такође знамо да демони мрзе било какво позивање на Бога и хришћанску симболику. Од сада ће Французима бити потребан сертификат за путовања на даљину већу од 10 километара. Штавише, тамо се уводи полицијски час од 19:00 до 6:00. Француски политичари су „схватили“ да вируси ноћу посебно јако нападају људе и увели су полицијски час...

Ограничења слободе кретања такође покривају православни Васкрс, који многи људи славе у Француској. Макрон, попут мудрог медицинског светила, као да је унапред видео будуће понашање страшног вируса и обећава да ће земљу отворити тек од средине маја. Овај бивши запослени у банкарским структурама клана Ротшилд „смислио је“ да ће се после Васкрса коронавирус одмах утишати...

Марионетске власти Немачке намеравају да поступе исто тако, а Ангела Меркел је већ најавила посебно оштар "карантин" за римокатолички Ускрс, али након таласа критика огласила је деманти, рекла је да је ова изјава погрешна и извинила се: „Ово је само моја грешка, сносим ову одговорност. Извињавам се свим грађанима“. Немачка јавност је нешто мање безбожна него у дугогодишњој револуционарној Француској и она се одмах успротивила покушају да фактички забране прославу. А немачки бизнис је рачунао на ублажавање „карантина“ за васкршње празнике. Ако би власти почеле превише да инсистирају на блокирању земље на васкршње дане, превише очигледно би откриле своју (анти) верску мотивацију која им није потребна. Они треба да скривају духовну суштину текућих процеса како би „преварили и изабране“. Кад би велике масе људи у потпуности схватиле њихову стварну мотивацију, тада би похрлиле у храмове и пожуриле да сруше такву власт. Стога глобалисти често чине попуштања у свом антихришћанском притиску, признају засад постојање одређених слобода, иако су све могли да сруше одавно. Али они покушавају да прикрију своју (анти) религиозност материјалним интересима, „природним током развоја“, „борбом за слободу“, „заштитом људских права“ итд. Њихов задатак је да сакрију чињеницу да је звер већ на прагу, да створе илузију да је могуће са њима се договорити и да ће све бити као и пре. Али то уопште није тако.

Овог пута, нека ограничења су уведена чак и у Шведској, где је раније ковидбесије било неизмерно слабије него у суседним земљама. Локалне власти продужиле су рестриктивне мере до 3. маја. Подсетићу вас да се православни Васкрс ове године слави 2. маја, па тамошњим православним хришћанима (којих је много) неће бити лако да га славе као раније. Штавише, како су забележили медији, шефови десетина шведских болница забранили су особљу да узимају слободне дане на Васкрс.

А у Шпанији је рестриктивни режим уведен у целој земљи 29. октобра 2020. године и тамо би требало да буде на снази до 9. маја 2021. године. Дакле, не нарушава се само прослава Васкрса по рикатоличком и православном календару, већ и Дан победе, који тамо воли да обележава велика дијаспора из држава руског света. Подсетићу вас да је СЗО 2020. године захтевао да Лукашенко не одржава свечане догађаје не само на Васкрс, већ и на тај дан, али није захтевао од прозападне опозиције да престане да одржава своје масовне протесте много месеци заредом.

Глобалисти су се веома заузели за Молдавију, где је "Сорошевка" Маја Санду победила на председничким изборима не тако давно. Тамо је уведено ванредно стање за период од 1. априла (поново овај датум!) до 30. маја.

Вршилац дужности премијера Аурелио Чокој захтевао је да Црква „строго поштује санитарне мере. Јутарње и вечерње службе, које се одржавају готово без парохијана, могу се одржавати унутар цркве, али службе које укључују велики број верника су искључиво на свежем ваздуху “. Такође је рекао да жели да Црква увери вернике у „потребу“ за вакцинацијом и да се неће противити вакцинацији - као да су православци запослени у одељењу пропаганде његовог кабинета.

Подсећам, да против „коронавирусне“ кампање иступају многи медицински научници и биолози, ​​јер нове вакцине нису прошле одговарајуће рокове испитивања, па чак и коронавирус непрестано мутира и мутације брзо застаревају. Поред тога, већина вакцина садржи материјале добијених од продуката абортуса и неприхватљиве су по хришћанским стандардима. Такође, и вршилац дужности премијера Молдавије је нејасно наговестио могућност још тежег кршења права хришћана током Васкрса. Рекао је да прославу Васкрса треба анализирати на основу динамике инфекције COVID-19. Односно, ако се у владиним документима уцртана лоша динамика, онда ће то постати разлог потпуног затварања цркава...

У Украјини, „отмајданом“ глобалистима, „закључавање“ је до сада најављено до 16. априла, што већ увелико компликује прославу Благовести Пресвете Богородице и низ других православних датума. Истовремено, већ је најављена могућност њеног продужења, како је изјавио заменик шефа кијевске градске управе Валентин Мондријевски. Паралелно са „карантином“ и вакцинацијом, парламент доноси закон 5247, према којем произвођач вакцина и владине агенције... нису одговорне за компликације од вакцинације. У томе су марионетске власти Украјине стале буквално „испред остатка планете“. Тамо је сада блокирано све и сви: метро је скоро затворен, где ће бити примљен само уски круг елите са посебним пропусницама, образовање, култура, продавнице индустријске робе и базари који су веома важни за лоше обезбеђене сегменте становништво, су затворени. Али „друштвено значајне“... залагаонице остају отворене. Уобичајен  бизнис је упропаштен, али остаје онај који уништава људе и осакаћује им психу: као да се нека врста „обрнуте идеологије“ такође уводи у економију.

 Незаразиве“ залагаонице су, наравно, место где вируси не улазе, то је острво безбедности и здравља, посебно ако сте са собом понели злато или шта вам је друго остало. Време је, можда, да Украјину, која је посебно толерантна према лихварским предузећима, преименујемо у „Ломбардија“!

Генерално, довољно је погледати датуме и суштину изјава глобалиста о „коронавирусу“ да бисмо разумели њихову верску и политичку мотивацију.

 

Извор: http://rossiyaplyus.info Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( недеља, 04 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"...О свим тим противприродним гресима, тим изопаченостима, старац Јефрем Аризонски саветовао је да исповедник супружнике о томе на исповести пита директно, јер их многи не сматрају изопаченошћу, па их зато и не исповедају. Они мисле да су таква огавна дела нормална, као што су такозвани орални секс и хомосексуални односи (извините што морам да кажем наглас). Све ово је апсолутно недопустиво, то је девијација."

Архимандрит Сава Светогорац

 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.