header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow О документима који садрже три шестице
О документима који садрже три шестице Штампај Е-пошта
среда, 20 август 2008

Јеросхимонах Рафаило (Бересшов)

О ДОКУМЕНТИМА КОЈИ САДРЖЕ ТРИ ШЕСТИЦЕ 

 Света Гора Атос, 2000. год.

Владар света мрачног овог времена, сотона, жели да се \"ваплоти\", да царује на земљи и да се усели у човека, антихриста. Масони и његове слуге, илити колективни - антихрист, све су већ припремили за тај до-лазак на престо. Масони у горњим нивоима својих ложа и сатанисти шају са њим личне контакте, и добијају инструкције од њега - како да делују против нас, православних хришћана. Данас они спремају за вас антихристов печат, али све се то ради осмишљено и са великом тајношћу, као и са постепеним, а не моменталним саблажњавањем, како су и предвидели тумачи Апокалипсе.

Тако, на пример, преп. Јефрем Сиријски каже да ће долазак антихриста бити праћен многим саблазнима, тако да ће се и одабрани тешко спасти, јер неће запазити ту саблазан. Тако данас, моји познаници и мени драги поједшш веома духовни пастири, под утицајем повлађивања демонског, не виде опасност и дају савет људима да прихватају легитимације или жетоне са бар-кодом регистарским бројем, где су невидљиво присутне Три шестице-број имена антихриста. На тај начин они наводе на пропаст своју паству, али тешко ономе од кога потекну саблазни.

Прогонитељи су саблажњавали мученике, да они макар одглуме и начине се да једу жртве идолима, те да онда иду кући, али су мученици остајали верни Христу. Сада се опет приближава прогон свих оних који остану верни Христу, који на делу желе да докажу да они воле Бога. У искушењу да се прихвати нови документ са бар-кодом, у коме су тајно написане три шестице, појављује се мистички избор: Христос, односно верност Христу или хлеб, то јесте - избор сотоне, јер потпис на том документу јесте - избор сотоне. Ако ви себе сматрате хришћанином повери, а носите демонски документ, ви сте његови. Па чији сте ви? Не можете служити двојици газда, и нема једнакости између Христа и сотоне.

Велики старац нашег доба са Атоса, отац Пајсије (преминуо је 1994. год.) је говорио да, ако ли неко узме нову легитимаиију са бар-кодом или жетон са скривене три шестице, са идентификацијским бројем, онда ће тај изгубити благодат Божју и енергија демонска ће се уселити у њега".

Овде сотона копира принцип Крштења. Црква крсти човека у име Оца. Амин. И Сина. Амин. И Светога Духа. Амин. И даје му име свеца. Сотона крсти или обележава човека именом антихриста, трима "шестицама" и даје човеку бројчано име - идентификацијски број - мртво име. То је све веома озбиљно! Будите опрезни - не узимајте такве документе. Ту је клопка. То је супротно хришћанској савести.

Господ наш Исус Христос нам је говорио у Апокалипси: Буди вјеран до саме смрти и даћу ти вијенац живота" (Откр. 2,10). Немојте вређати Господа нашега Исуса Христа неверношћу вашом. Бог се не може понизити. Он је страдао за нас на Крсту и умро, и васкрсао, и дао нам Своје тело као храну и крв Своју као пиће. Велики, славни, блажени Бог ради нас је постао смерни човек, прихватио је понижење, пљува-ње, шамарање, тучење, погрду и тешку мученичку срамотну смрт на крсту, ради нас, да би нас спасао.

Ми такође ради Господа треба да мало страдамо; ми сматрамо да ће Господ, милосрђем Својим, за малу муку исповедништва да награди Своје верне венцима мучеништва, и да ће се спасти свако ко призове име Господње. А ми смо лукави и мислимо: легитимацију са бар-кодом ћемо узети, а сам печат - микрокомпјутер - на чело и на руку нећемо прихватити. Немојте се заваравати тиме и оканите се лукавства према Богу

Потписавши се под тим документом са три шестице, ви потписујете да се потчињавате сотони. То представља поклоњење њему, а одрицање од Бога. Бог нас ревносно воли, и ми Га својом неверношћу вређамо. Ето зашто је старац Пајсије Светогорац говорио да ће они људи, који прихвате такве документе, изгубити благодат Божју и да ће се енергија демонска уселити у њих. То је издаја Бога. Ми Га морамо волети од свег срца и све душе, и свим помислима својим, а ми се потписујемо под именом антихриста, сотоне.

Ево зашто је старац атонски Пајсије говорио да је узети ту легитимацију исто што и гасити пожар чашом воде, а да би се угасила саблазан за оне који су узели легитимацију (да не прихвате чип на руку или чело) - потребно је позвати све пожарне бригаде, и опет се неће моћи угасити. То се може поредити са клопком - кад једном доспеш у њу, не можеш се извући... Тешко је ићи уз ветар. Дакле, немојмо упропастити своје душе. Будимо верни Богу у свему. Буди веран до смрти, и даћу ти венац живота. Свети оптински старац Анатолије други је писао да ће истрајност у вери Господ примити уместо недовољног монашког делања. Један старац, наш савременик, рекао ми је за људе, који су примили или ће примити те документе са тајним бар-кодом и идентификацијским бројем, - да не само да ће они бити мртви за Царство Небеско, него да ће их чак овде на земљи Господ уништити у рату.

Ја, грешник, ником од моје духовне деце не дајем благослов да узме те проклете демонске документе. Амин.

+++

Епископ Владивосточки и Приморски Венијамин

МИШЉЕЊЕ О ИНН (ПИБ-порески идентификациони број)
И ГЛОБАЛИЗАЦИЈИ

 
    Нова епоха - епоха такозване глобализације ставиће пред Православну Цркву, пред њено свештеноначалништво и обичне вернике веома тешке задатке. Велики притисак светског богоборства, диктат Запада на челу са САД, буђење многобројног исламског света, жестока борба Арапа и Јевреја за Јерусалим, слабост руске државе, поделе Руског народа, оскудица истинске вере и истовремени пораст религиозног фанатизма јеретика и иновераца - све то сведочи о огромном конфликтном потенцијалу савременог света, о близини "последњих времена", о активирању тамних сила иза светских кулиса које, на таласу разгоревајуће смутње, спремају зацарење "човека греха, сина погибељи", предсказаног још од апостола Павла, у праскозорје хришћанске ере. У таквим условима, на жалост, угрожена је и благодобитна суштина Васељенског Православља. Симпатије према обнови и модернизацији, које показују руководства многих Помесних Цркава, чир екуменизма који од раније разједа тело Цркве, властољубиве - може се рећи - папистичке амбиције Константинопољског патријарха Вартоломеја, римокатоличка експанзија и агресија пагубне идеологије либерализма, само су неке од тенденција и појава које прете Христовој Цркви новим споровима, смутњама и поделама.

Није избегла од сличних проблема ни Руска Православна Црква. У нашим условима њихови пагубни утицаји се појачавају најтежим наслеђем совјетске богоборачке епохе, духовним дивљаштвом садашњег руског друштва, слабошћу националног и религиозног самопознања савременог руског човека. У заједници са неморалом политичких властољубаца и јачањем превараната олигарха, то и условљава сву драматичност историјског момента који преживљавају Црква и држава. Духовне беде садашње смутње умножавају се многобројним расколима украјинским, молдавским, естонским, нашим несрећним разлазом са Руском Православном заграничном Црквом, који се ослањају, не толико на унутрашње узроке, колико се подгревају од стране спољних, Русији и Руском народ непријатељских сила.

Управо ти догађаји, управо ти процеси, како код нас у Отаџбини, тако и у светским размерама, опредељују код православног човека однос ка тој појави, за коју је данас прихваћен термин "глобализација".

Глобализација је: тајна безакоња у акцији - најкраће речено. Што се тиче њених конкретних проблема, многозлогласног" проблема ИНН", њих треба решавати конкретно, сходно сваком индивидуалном случају. Електронски жиг, којим све нас желе да обележе, једно је од важних оруђа те глобалне тајне безакоња, оруђа изградње савременог Вавилонског врта - подножја сатанског престола, који се све јасније уздиже у самом срцу савременог безумног света.

Несумњиво, развој компјутерских технологија коришћених за изнедрење ИНН (код нас ПИБ-порески идентификациони број) може у коначном исходу довести до појаве печата антихриста. Исто толико је несумњиво и то да су на садашњем стадијуму ове разраде још увек далеко од тако страшног исхода. Зато се задатак православног човека састоји у томе да буде крајње пажљив и будан, увек приправан на борбу за одбрану светињу вере.

Свако од нас дужан је да уради све што од њега зависи, да бисмо свели на минимум пагубни утицај различитих апостасија, световних утицаја на себе и наше блиске. Неопходно је свенародно супротстављање такозваном "духу времена". Но, да бисмо се успешно борили са тим духом апостасије у државним размерама, неопходно је успоставити сагласје државе и цркве.

А, то је могуће - нећемо мудровати - само у оквирима истински православне руске државе. Није тајна да је најбољи, најприроднији облик православне државе - Самодржачка (Царска) монархија. После свецрквеног прослављања царских Великомученика и васколиког сабора Новомученика и Исповедника Руских, то за православну свест мора бити посебно јасно. Поново урезати у срца народа крунисаног вођу, Помазаника Божијег. Шта може бити спасоносније за Русију?! Да, али је према људским мерилима веома тешко, скоро немогуће то постићи у блиској будућности. Но, срдачна молитва и искрено покајање могу Непобедитељном силом Божијом да творе разна чудеса.

Зар се ми сами нисмо олењили у покајању грехова и молитвама Оцу нашем небеском за све благопотребно нам?

Што се тиче питања о томе каква треба да буде стратегија за Русију у савременом свету, то је у најкраћем одговор следећи: одлучно се оградити од спољашњих рушилачких утицаја, све силе усмерити за своје духовно и државно узрастање. Тада, ослањајући се на свемогућу помоћ Божију, Рус ће моћи да врати себи изгубљену силу и славу, моћи ће да постане непобедивим бастионом Истине у свету "последњих времена" -у свету распојасане лажи и љутог христоборства.
Без обзира што нас слаби човечији разум плаши расуђивањем о опасностима тог исповедничког пута ми ћемо њиме ићи.

Истинско обећање Владике и Спаситеља нашег, благовести сваком од нас: "Буди веран до смрти и даћу ти венац живота... Победнику ћу дати да седне са мном на престолу Мојем, као што сам и ја победио и сео са Оцем Мојим на престолу Његовом. Ко има уво, нека чује.."

            Дакле, спасавајте се, браћо и сестре!

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 август 2008 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 3 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Кад се бориш за веру своју, љуби веру своју свим срцем својим, јер ти је она дарована од Онога који тебе љуби. Вера је дар љубави, та твоја вера, Права Вера Православна, Србине брате!"

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.