header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow КОРОНА arrow Бискуп Шнајдер: Већ видимо знакове апокалипсе - интервју
Бискуп Шнајдер: Већ видимо знакове апокалипсе - интервју Штампај Е-пошта
четвртак, 09 септембар 2021

 Можда грешим, али мислим да је ова ситуација са короном делимично створена не само да би наметнула нова диктатура и контролисало становништво, већ је и начин да се легализује абортус на глобалном нивоу - убијајући нерођене бебе - па ће цела планета сарађивати у процесу убијања беба путем вакцина за које ће се користити делови побачених беба.

Бискуп Атанасије Шнајдер

+ + +

Увод "Борбе за веру"

Православни хришћани имају Богом откривену истину вере и знање о правоживљу које је плод наслеђа Светих Отаца. Они знају да је Црква Божија спасоносна за сваког човека који јој припада. Ипак, чињеница је да и међу инославнима има храбрих и часних људи, који се боре за оно што је, по њиховом мишљењу, хришћанска етика.

То се види нарочито данас, када целом свету намећу диктатуру у име короне. Данас не само инославни, него и људи других религија, устају против велике светске лажи, којом се човечанству намеће оно што нико нормалан никад не би прихватио.       

Ми са „Борбе за веру“ смо увек објављивали и текстове храбрих и озбиљних људи других вероисповеисти, и римокатолика и протестаната, јер то није никакав екуменизам – екуменизам је лаж заједничких молитава, лаж да са римокатолици и протестанти исто што и ми, лаж примања пара од Ватикана и сличних центара преваре да би се људи одвели у лажну духовност и лажну веру. Али, понављамо, никад нисмо сумњали у искреност извесних инославних који се боре против свега што Антихрист доноси свету.

Зато сада објављујемо сведочење једног бискупа, који би, својом храброшћу и одлучношћу, могао да посрами многе и многе православне епископе. Он јасно каже шта светски сатанисти хоће да постигну корона диктатуром – хоће да на власт доведу Антихриста. За то време, званична Црква у Грчкој позива народ да се вакцинише, и тиме гази не само закон Божији, него и основне норме људског морала. Какво је време дошло – да бискуп буде храбрији и честитији од оних који имају праву  веру и закон Божији.

ДА ПОНОВИМО ЈОШ ЈЕДНОМ – САМО ЈЕ НАША ВЕРА ПУНОТА ИСТИНЕ, АЛИ И МЕЂУ ИНОСЛАВНИМА ИМА ХРАБРИХ И ЧЕСТИТИХ ЉУДИ КОЈИ НЕ ПРИСТАЈУ ДА БУДУ СЛУГЕ АНТИХРИСТА.

Нека и њих Бог погледа и приведе их правди и истини, а нама нека дарује да живимо у складу са својом вером.

+ + +

Бискуп Шнајдер:

 Ово је једна врста испирања мозга и навикавања на очигледан апсурд

Бискуп Атанасије Шнајдер (Athanasius Schneider), помоћни бискуп Астане у Казахстану, био је у краткој посјети Француској крајем прошлог месеца (у септембру 2020. – нап. „Борба за веру“). Седео је с новинаром LifeSite портала како би одговорио на питања о тренутној COVID-19 кризи, која је по бискупу Шнајдеру резултирала „санитарном диктатуром” упозоривши на „ропство” успостављено „апсурдним” мерама које чак спречавају људе да користе свој разум.

У Француској је сада обaвезно носити маске на свим ограниченим местима отворенима за јавност, на радном месту, у црквама и јавном превозу, те вани у неким градским срединама, па чак и у целим градовима (понекад укључујући њихова рурална предграђа), попут Париза, Рен, Бордо, Лион и Ница, без обзира је ли неко окружен људима или је потпуно сам.

Говорећи о обвезним маскама за лице, бискуп Шнајдер рекао је: „Спољашњи знак маске коју цело становништво мора да носи несразмеран је. То је спољашњи знак да се подчинило цело становништво и да они који управљају нама сада имају у рукама цело становништво, заиста као послушне робове и марионете. Ово је врло опасно и требало би нас забринути."

Бискуп Шнајдер рекао је за LifeSite да се боји да се пандемија COVID-19 користи као корак према "влади једног света" кроз "контролу" у ситуацији коју није оклевао да упореди са својим властитим искуством док је био дечак под совјетском влашћу. Посебно је нагласио степен атеизма који се постиже искључивом бригом за телесне стварности.

Позвао је католике не само да моле и удружују се са свима онима који се супротстављају апсурдности мера које надилазе исправну и нормалну хигијену у епидемији, већ да сведоче истинску наду у вечни живот: "Још увек постоји вечни живот, немојте толико паничарити у својим бригама које се тичу само привременог живота! Морамо пружити визију чак и наде и поверења да смо у Божјим рукама. Сада влада каже: ви сте у нашим рукама, у потпуности, ми вас штитимо. Ово је врло опасно”, рекао је бискуп Шнајдер.

Он је такође позвао верне католике да наставе евхаристијски крсташки рат који је почео прошлог јула како би задовољили све „увреде“ против Пресветог Сакрамента које је криза короне донела са собом.

У будућности, сматра бискуп Шнајдер, да ће се на неки начин од свих влада и свих људи захтевати да прихвате и сарађују са абортусом обавезним давањем вакцина створених од ћелија узетих од побачених беба.

„Не тврдим сада да ће се то догодити, али имам предосећај: чини ми се реалним да би до тога могло доћи. Ово је за мене последњи корак сатанизма: да ће Сатана и светска влада – на крају масонска светска влада - обвезати све, чак и Цркву, да прихвате побачај на овај начин. Стога се морамо врло снажно одупрети овоме, ако се догоди. Морамо чак прихватити да будемо мученици”, рекао је бискуп Шнајдер.

Испод је комплетан интервју епископа Атанасија Шнајдера снимљен 29. септембра, на празник Светог архангела Михаила.

LifeSite: Екселенцијо, већ сте одговорили на интервјуе о тренутној санитарној ситуацији, коју сте назвали „санитарна диктатура“. Зашто мислите да је то диктатура, када се представља као повољна за здравље и благостање људи?

Бискуп Атанасије Шнајдер: Зато што је очигледно. Морамо користити логику и здрав разум. Никада у новијој историји није било такве ситуације да се на глобалном нивоу, у готово свим земљама, уз веома мали број изузетака, сви морају строго придржавати спољних правила понашања, чак и под претњом казне. У одређеној мери, оно што је било очигледно сада се доказује након првог корона периода раније ове године: доказано је да жртве и болести нису биле веће у односу на епидемије грипа других година. Зато се морате запитати, зашто владе претходних година, када је у неким случајевима било и јаких епидемија грипа, нису донеле иста правила? На пример, у Немачкој је пре две године била веома јака епидемија грипа, а званични подаци које је објавила влада износили су 20.000 жртава. Ове године исти ниво није достигнут, барем у Немачкој, са коорном. То су једноставне чињенице, докази.

Не поричем епидемију COVID-а, она постоји, али морате се запитати зашто су то учинили сада, а очигледно је да користе епидемију која не надилази претходне епидемије грипа да наметну такве непропорционалне мере целој популацији, па се осећате као да живите у некој врсти затвора или ропства. Сада смо чак дошли до детаља где влада прописује где морате да стојите, колику удаљеност морате држати, чак и у центиметрима; морате стално покривати лице, иако је чак и неколико независних научника и лекара доказало да ове маске нису толико ефикасне у спречавању ове врсте болести.

На овај начин, спољни знак маске који мора да носи целокупна популација је несразмеран. То је спољни знак да је целокупно становништво потлачено и да они који нама управљају сада имају све људе у рукама, заиста као послушне робове и марионете. Ово је врло опасно и требали бисмо бити забринути, јер је то знак политичарима будућих генерација да могу извести или измислити мере у сличним ситуацијама под изговором болести, епидемија. То је знак да су људи већ привикнути, па у једном тренутку могу буквално затворити уста целој популацији и држати их у својим домовима, закључане, како би могли да раде шта желе.

Ово је заиста очигледан знак глобалне диктатуре која иде у правцу Новог светског поретка, о чему смо већ имали неколико сведочења и сведока пре неколико година. Позната личност из света финансија рекла је да би било довољно имати епидемију и глобално је проширити да би се успоставила једна светска влада.

(Напомена преводиоца: Француски финансијер, саветник узастопних француских влада и ментор председника Емануела Макрона, Жак Атали, упозорио је 2009. године у време грипа Х1Н1 на предвидљиву будућност „велике пандемије“: „Пре следеће, неизбежне, ми не смемо да заборавимо да успоставимо механизме и контроле превенције, као и логистичке процедуре за правичну дистрибуцију лекова и вакцина. Да бисте то постигли, биће потребно успоставити глобалне полицијске снаге, глобалне залихе, а тиме и глобални порески систем. Тада ћемо изградити -  много брже него што би то допуштао пуки економски разум -  темеље аутентичне светске владе.")

Те смо потврде већ имали пре короне, али тих година можда нисмо обраћали толико пажње. Али сада то имамо и мислим да морамо бранити своја права. Наравно, морамо бити разборити и кад постоји зараза, морамо се понашати нормално, одговорно, али не у садашњој мери, што већ заиста показује да премашује нормалност.

Пре неколико дана француска министарка спорта Roxana Maracineanu јавно је рекла: "Данас се одлуке не доносе у складу са стварношћу у вези епидемије вируса... већ да бисмо рекли да морате остати дисциплиновани сами од себе."

То је врло разоткривајуће: признају да пре свега желе не толико ефиканосност за наше здравље, већ контролу, да се ми подвргнемо једном кодексу понашања.

Lifesite: Као дечачић живели сте у Киргистану и под совјетском влашћу. Видите ли паралелу између онога што сте прошли тада и онога што данас проживљавамо?

Бискуп: Наравно. У време комунизма добро се сећам: свима је заповедала влада. Не у оној мери у којој је сада, сада је очито и горе него у комунизму, али сав јавни живот имао је један образац, један кôд. Дакле, увек сте се морали понашати на такав начин. У својој сте школи или на радном месту, у јавности, и тако даље, морали сте поштивати комунистичка правила понашања. Било је знакова комунизма, постојали су кипови Лењина и Маркса, морали сте их поштовати. Дакле, већ сте били врло ограничени у свом начину живота. Не бисте се могли супротставити ничему, а да вас не оптуже да негирате комунизам; кад сте изразили неке сумње, били бисте оптужени за заверу с капиталистичким западом, шпијунирање. На неки сте начин маргинализовани као особа која није ментално здрава. Било је чак познато да је неколико дисидената против комунистичке диктатуре смештено у клинике за ментално обољеле.

И тако могу замислити да данас може постојати снажан отпор несразмерним мерама ограничења личне слободе под изговором здравља и да се ти људи могу оптужити за негацију, слично као, на пример, порицање холокауста. Биће оптужени за заверу, као и комунисти у односу на оне који су били против комуниста. Ови људи су оптужени за заверу, а такође и за негацију комунистичког раја. Маркс, Енгелс и Лењин су рекли „Остварићемо“ комунистички рај; а Лењин је чак рекао да је Совјетски Савез постигао Рај, али је било обрнуто: Совјетски Савез је био пун затвора и концентрационих логора. Ово је био такозвани рај и сви људи су на неки начин живели у страху.

Сећам се, на пример, својих родитеља: били су наравно против комунизма, али понекад су и с нама децом били врло опрезни, јер смо као деца говорили у школи и ствари би могле бити горе и за нас и за њих. Живели су у таквој ситуацији застрашивања, контроле. И овај осјећај да сте контролисани, имао сам га, јасно. Сећам се да сам напустио Совјетски Савез кад сам имао 12 и по година, тако да се добро могу сетити тог осећаја кад живите под контролом.

Lifesite: И то се управо сада догађа...

Бискуп: Сад смо под потпуном контролом, али још је горе јер нас те мере, рекао бих, чине глупима. Владе нас чине лудима. Ово је метода диктатора: за нас да искључимо своју интелигенцију, да искључимо властито размишљање, чак и против доказа.

На пример, заиста је невероватно у којој мери смо већ навикли на ову сулуду ситуацију. Летео сам из Беча за Цирих прошле недеље. Био је то мали авион па смо сви седели један поред другог; лет је био пун. Стјуардеса је проговорила - невероватно је, насмејаћете се овоме: „Желела бих да вас подсетим да увек морате да носите маску и држите растојање од 1 метар и по са другим гостима, а такође и са стјуардесама." Онда су дошли да нам донесу пиће. Било је потпуно смешно и апсурдно: удаљеност од метар и по док смо седели један поред другог. И нико се није смејао. Сви су то прихватили као нешто нормално. То ме јако погађа: људи почињу да прихватају апсурд као нормално. Ово је једна врста испирања мозга: навикнете се на очигледан апсурд. А ово за мене има све знакове диктатуре.

Lifesite: Рекли сте да је нормално прихватити разумне мере против заразе, на пример за некога ко је слаб, али мислите ли да још има времена за отпор тим апсурдним мерама?

Бискуп: Морамо се одупрети, јер још увек имамо своје разлоге. Морамо помирити разумне мере хигијене и безбедности са самом разборитошћу; Морам ово да нагласим. На пример, у Немачкој, у Берлину, недавно су одржане огромне демонстрације против ових апсурдних мера, а сви медији, званичне новинске агенције, назвали су демонстранте „порицатељима“, лудима или онима који изазивају корону, попут људи који негирају холокауст - Holokaustleugner.

Lifesite: Кад прочитате књигу Постања, схватите да у заповестима које нам је Бог дао у Стварању постоје многе ствари које данас култура смрти напада директно: људски живот, брак и породицу - побачајем, али такође ми се чини да Бог каже : "Није добро да човек буде сам." Имам утисак да је с новим ограничењима идеја присилити људе да буду сами. Да ли бисте се сложили с тим?

Бискуп: Баш тако. Циљ је изоловати људе једне од других како бисмо постали сумњичави једни према другима; па кад сретнем другу особу већ имам неповерење јер би то могло представљати потенцијалну опасност за мене, за моје здравље. Дакле, медији вам стално испирају мозак: будите опрезни, можда сте заражени, а то може доћи од особе коју упознате. Ово ствара психолошку дистанцу.

Израз социјална дистанца није добар, јер се дистанцирамо; тај је израз за мене већ опасан јер ствара изоловане особе и чини их егоистичнијима: "Само за себе живим за себе, за своје здравље." Сви ови знакови, као што сте споменули, показују да идемо против Божјих заповести. За мене је то корен културе смрти, а такође и противљења Божанским заповестима, егоизам. Свако кршење Божјих заповести, посебно врло важне 5., 6. и 1. заповести - "не обожавајте идоле" - чини људе егоистичнијима, ствара себичност, а то чини најгоре друштво: друштво егоиста. Ово је опасност коју видим.

Lifesite: И то је под изговором "солидарности".

Бискуп: Да, све је то лаж. Живимо у друштву лагања и стога се људи који и даље користе разум, чак и неверници, морају ујединити како би протестовали против очигледних опасности диктатуре.

Lifesite: Био сам у Бретањи за време закључавања. Наш локални супермаркет имао је велики владин натпис који каже да су ово тешка времена и давали су бројеве телефона ако вам је потребна контрацепција или абортус. У исто време, цркве су затворене и још увек постоје ограничења за цркве, иако се неки противе њима. Мислите ли да постоји посебна антикатоличка димензија ове санитарне диктатуре?

Бискуп: Да, против католика, али генерално, то је антирелигиозно јер су затворили и сва друга верска места. Склон је атеизму и ово је за мене последња етапа комунизма, крајњи атеизам. Они потпуно елиминишу из друштва све аспекте религије.

Lifesite: Посебно "последње ствари?" (Напомена преводиоца: смрт, последњи суд, пакао и рај). Нестале су. Сада је само добро живети.

Бискуп: Да, крајња стварност. Све је у физичком, привременом животу. И нажалост, толико пастира у цркви - свештеника и бискупа, па чак и старијих - итекако подржава овај једнострани стрес на тело и овај привремени, кратки живот. То је натурализам. Ово сам споменуо у својој књизи: ово је велика опасност нашег времена. Сада смо сведоци, чак и унутар Цркве, да сарадња са овим екстремним натурализмом елиминише сваки поглед и визију натприродног живота, вечног живота. Морамо обновити натприродно у Цркви и дати људима - опет, ово је изазов за нас и за Цркву у корона кризи - да људима пренесемо визију Вечности. Још увек постоји вечни живот, не паничите толико у бригама које се тичу само привременог живота! Морамо чак пружити визију наде и поверења да смо у Божјим рукама. Сада влада каже: потпуно сте у нашим рукама, ми вас штитимо. Ово је веома опасно.

Lifesite: Рекли сте да се морамо опирати разумом. Као католици, што бисмо требали да радимо? Очито бисмо се требали обратити молитви, но постоји ли нешто што мислите да бисмо требали учинити?

Бискуп: Пре неколико месеци кренуо сам у крсташки поход евхаристијског задовољства. Ово ми је веома важно и то још треба учинити и наставити, јер је у овом тренутку корона ограничења наш Господ у Евхаристији је оскрнављен и још горе: огорчен. И зато га морамо тешити и вршити репарације. Ово је једна важна ствар. А онда, морамо показати и мало храбрости, бити нормалнији, чак и кад идемо у цркву; уместо да у цркви покажемо да посматрамо ново ропство које нам је наметнула држава. Наравно, понављам, чак и у цркви можемо посматрати мере попут дезинфекције: добро је на нормалан начин, на пример, дезинфиковати клупе, али не на претеран начин.

Мислим да бисмо ми као католици могли да направимо коалицију, чак и са припадницима других религија, чак и секуларним људима, да предузмемо интелигентне кораке са властима да покажемо бар тренутни апсурд и кажемо да нисмо спремни да нам испирају мозак и третирају као будаласте људе. Дакле: будите одговорни, понашајте се нормално - наравно понављам да је нормална хигијена у реду - и формирајте коалицију и предузмите мере у правним облицима, без насиља, али разумно и можда уз помоћ адвоката, научника и тако даље, како бисте показали влада и јавност да постоје очигледни знаци апсурда и ропства.

Можда грешим, али мислим да је ова ситуација са короном делимично створена не само да би наметнула нову диктатуру и контролисала становништво, већ на начин да се легализује абортус на глобалном нивоу - убијајући нерођене бебе - па ће цела планета сарађивати у процесу убијања беба путем вакцина за које ће се користити делови побачених беба. Вакцина ће бити наметнута и обавезна - па без ње нећете моћи да радите, путујете, идете у школу, обавезујући целу популацију да прими вакцину, али једина вакцина ће бити она направљена са ћелијама побачених беба. Друге вакцине можда неће бити прихваћене и лагаће говорећи да нису ефикасне, да ће једина ефикасна вакцина бити од побачених беба. Не тврдим сада да ће се то догодити, али бојим се; чини ми се реалним да би се то могло догодити. Ово је за мене последњи корак сатанизма, да ће Сатана и светска влада - на крају масонска светска влада - обавезати све, чак и Цркву, да прихвате абортус на овај начин. Дакле, морамо се томе снажно одупрети, ако се то догоди. Морамо чак прихватити да будемо мученици.

Нажалост, неки бискупи, чак и добри бискупи и свештеници, већ представљају оно што је за мене софизам правдајући се да можете прихватити ову вакцину од побачених беба према моралним принципима. Они ми на софистички начин објашњавају само принцип моралне сарадње, без ваше воље, без вашег пристанка. Али ово је за мене софистика која се не може применити на овај конкретни случај, јер је здравом разуму очигледно да када знате да је ова вакцина од побачене бебе - онда не можете применити овај морални принцип или теорију на овај конкретни случај. Због тога морамо бити веома опрезни да не грешимо због овог софистицираног аргумента, чак и ако долази од добрих, традиционалних свештеника. То је опасност и морамо јој се одуприети.

Али надам се да то тога неће доћи на глобалном нивоу. Кад до тога дође, тада ћемо ући у време Апокалипсе. За времена Апокалипсе, о чему већ сада имамо неких знакова, морамо увек призивати анђеле, светог Арханђела Михаила, и поруку Госпе Фатимске која постаје све правовременија и потребнија.

Lifesite: У својој најновијој књизи 'Christus Vincit' имате врло лепо поглавље о Анђелима. Преводио сам тај део ваше књиге на француски током закључавања и помислио: "Затворен сам, не могу ићи у цркву, не могу ли тражити од свог Анђела чувара да иде у цркву уместо мене?"

Бискуп: Наравно, ово је врло добра примедба. Анђели су натприродна бића par excellence. Морамо их призивати више. У неким приликама када не можемо ићи на мису - а не знамо каква ће бити будућност, можда ће доћи до нових закључавања и можда ћемо се морати навикнути на њих - тада можемо послати свог Анђела чувара у цркву, да поздрављају и обожавају нашега Господа у наше име. Такође можемо послати свог Анђела чувара својим пријатељима или родбини и молити се за њих да им донесу духовну помоћ. Генерално се можемо позивати на свете Анђеле како би заштитили човечанство - како се данас сећамо, на благдан Светог Михаила и свих Светих Анђела.

 

ПОМОЗИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ"


НЕКА БИ ВАМ ГОСПОД УЗВРАТИО ИЗОБИЉЕМ СВОЈИХ ДАРОВА! 

Извор: https://www.lifesitenews.com/news/

Преузето са: "Радио Марија" 

Приређивач: "Борба за веру"

 

              

Последњи пут ажурирано ( петак, 10 септембар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
Строго забрањујемо преузимање материјала са „Борбе за веру“ у циљу њиховог публиковања у клиповима на „Јутјубу“ без нашег претходног одобрења.

(Детаљније овде:)

+ + +

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"Борба за веру" на "Рутјубу":

 
На канал ући кликом на слику или овде:
+ + +
 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.