header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Седиште јединствене нове глобалне религије биће изграђено 2022. године
Седиште јединствене нове глобалне религије биће изграђено 2022. године Штампај Е-пошта
четвртак, 14 октобар 2021

 Седиште ће се звати Аврамова породична кућа и гради се на острву у блискоисточном граду Абу Дабију. Седиште се поставља у сарадњи са папом Фрањом и сунитским муслиманским вођом шеиком Ахменом ал-Таиебом након што су обојица потписали глобални мировни споразум под називом Документ људског братства за мир у свету.

https://www.vatican.va/content/

https://www.youtube.com/

https://backtojerusalem.com/

Седиште једне светске религије састојаће се од три зграде. Свака "религија" имаће своју зграду, од којих свака представља џамију, цркву и синагогу. Међутим, црквама није дозвољено да имају крст на згради као методу идентификације јер је у УАЕ незаконито постављање хришћанског крста на зграду. Међуверско веће ће бити повезано са овим грађевинским пројектом како би надгледало пројекте чији је циљ промовисање толеранције, али можда ће толеранција бити само један фокус. 

      

Наведена сврха Авраамове породичне куће је да донесе разумевање и толеранцију међу верама, али постоји неколико значајних изазова. Прво, Абу Даби је дио УАЕ -а у којем је хришћанима незаконито прозелитизирање, а прелазак из ислама је забрањен. Папа представља римокатоличанство у којем су хришћани слободни да пређу на ислам, али грађани Абу Дабија нису слободни да изаберу Христа.

Можда, попут Аврамове породичне куће која обећава толеранцију и разумевање, устав УАЕ такође гарантује слободу вероисповести „у складу са устаљеним обичајима“, али ђаво је у детаљима. Иако су одређене праксе (попут преласка из ислама) директно забрањене, казнени закон за УАЕ се односи на шеријатски закон који строго забрањује отпадништво.

Иако се обично не спроводи, учење да је Исус једини Бог сматра се чином увреде Алаха или пророка Мухамеда, а преступници могу бити подложни затворској казни од пет или више година, новчаном казном од 250.000 дирхама (68.100 долара) до два милиона дирхама (545.000 долара), а хришћани могу бити депортовани. 

Да би се повећала забуна око уноса разумевања и толеранције, сунитски муслимански вођа, шеик Ахмен ал-Таиеб, који се нашироко сматра за „умереног“ муслимана, снажно верује да муслимани који пређу из ислама у било коју другу религију (укључујући хришћанство) треба да буду убијени.

Дакле, ако је идеја Седишта једне свјетске религије донети толеранцију и разумевање, зашто га онда градити у муслиманској земљи у којој је преобраћање незаконито и зашто то чинити заједно са муслиманским клиром који учи да муслиманске отпаднике треба убити? Није ли то супротност толеранцији и разумевању? 

Са овим грађевинским пројектом биће повезано међуверско веће које ће надгледати пројекте чији је циљ унапређење толеранције, али можда ће толеранција имати само један смер. 

У децембру 2020. Уједињене нације су усвојиле закон против богохуљења за који већина хришћана није свесна. Лабаво преведени закон, који су прихватили УАЕ, забрањује свако учење против ислама, укључујући библијска учења која би се могла сматрати увредљивом. 

Већина хришћана разуме израз „једна светска религија“ да се односи на спајање свих религија, укључујући хришћанство, у јединствену глобалну религију. Многи хришћани верују да је „једна светска религија“ директно повезана са последњим данима када ће Антихрист успоставити једну светску религију која ће бити повезана са једном светском владом и довести до жиг звери.

Православци појам „једна светска религија“ схватају као ознаку спајања свих религија, укључујући и хришћанство, у јединствену антихристову религију.

Како је Немачка штампа известила у различито време, слична зграда, само мања, гради се сада у Берлину (овде: овде:):

https://www.youtube.com/watch?

Са пројектом берлинског екуменистичког здања почело се још 2011 године., ако не и раније. Изградња је почела 2019. године, планирало се радити на донацијама, и све завршити за четири године. Али сада, како је објављено, све се убрзало и све ће се завршити 2022. године. То нам омогућава да мислимо да је 2022. година кључна за глобалисте или, барем симболична, а као максимум - можда година почетка званичног новог светског поретка. Но, видећемо...

 

 

 

П.С. Сатанисти у својој симболици користе црну коцку као окултни симбол који представља Нибиру (палог анђела сатану), тајна демонска "знања". И кроз тај окултни симболизам припремају људе на поклоњење сатани.

 

 

 По материјалу са "Тхе Биг Тхе Оне"

Превод са руског и приређивање: ИСХС НИКА

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 октобар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.