header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow А сад креће кампања вакцинације против мајмунских богиња, содомити и њихова „парада“ биће параван...
А сад креће кампања вакцинације против мајмунских богиња, содомити и њихова „парада“ биће параван... Штампај Е-пошта
среда, 17 август 2022

 Лезбијска и геј солидарна мрежа тражи реаговање због ширења мајмунских богиња

Лезбијска и геј солидарна мрежа тражи од државе хитне мере у циљу сузбијања епидемије мајмунских богиња у Србији, која скоро искључиво погађа геј мушкарце.

- Као што сви светски епидемиолошки извештаји показују, тренутна епидемија мајмунских богиња доминантно се шири кроз популацију геј мушкараца, и то подстакнута праксама геј секс туризма, односно путовања зарад секса, као и учесталом променом сексуалних партнера. По нашим сазнањима, тренутно постоји више од двадесет геј мушкараца у Србији који су заражени мајмунским богињама, што представља алармантан податак и слику веома озбиљне епидемиолошке ситуације. Држава, колико нам је познато, не ради ништа да заустави ову епидемију. Пре свега, не преузимају се никакви кораци да се обезбеде вакцине за мајмунске богиње које би биле понуђене нашој ризичној групи - наводи се у саопштењу и додаје:

- Посебно смо забринути тиме што се медији, па и државни органи, попут Поверенице за заштиту равноправности, уместо да правилно информишу геј мушкраце о ризицима од мајмунских богиња, пре свега баве заташкавањем ситуације, али и цензурисањем и осуђивањем изношења података о тренутној пандемији и чињеници да она скоро искључиво погађа гејеве као наводно хомофобним, чиме заправо правдају своје нечињење. Наравно, ниједан вирус не погађа само гејеве и нико ко је стрејт није заштићен од вируса. Такође, реч је о вирусу који се не шири искључиво полним односима. Међутим, у овој конкретној пандемији сви епидемиолошки извештаји, укључујући и врло детаљне налазе Светске здравствене организације, показују да се вирус скоро искључиво шири међу геј мушкарцима, и то захаљујући сексуалним праксама учесталог мењања партнера и секс туризма. Сматрамо да је права хомофобија управо нечињење и неинформисање о ризицима од ове болести, због којих ће највећу штету имати управо они који су најугроженији, а то су геј мушкарци.

Из ове организације даље наводе:

- Имајући ово у виду, тражимо од државе да:

-под хитно започне набавку вакцине за мајмунске богиње и понуди је бесплатно ризичним групама;

-правовремено и контиуниурано информише јавност о ризицима од мајмунских богиња путем телевизија са националном фреквенцијом;

 

-покрене кампању едукације геј мушкараца о ризику од мајмунских богиња, која ће се спроводити на геј дејтинг мрежама и апликацијама, геј клубовима и журкама, као и неформалним местима окупљања геј мушкараца у сврху проналажења сексуалних партнера, као и кроз одговорајуће институције здравствене заштите;

-оформи стручно тело које ће континуирано пратити епидемиолошку ситуацију и одлучивати о евентуалним потребама за рестриктивним епидемиолошким мерама.

У саопштењу се "истиче да су ово конкретне мере које су потребне како би се заштитило здравље геј мушкраца, и да су као такве много смисленије од симболичких представа, попут еуропрајда, који неће довести до непосредног решавања проблема ни гејева ни лезбејки, те стога позивао државу да у складу са тим рапсореди своје ресурсе".

- Поред тога, позивамо новинаре и медије да објективно и правовремено извештавају о епидемији мајмунских богиња и да се не самоцензуришу у страху да ће бити оптужени за хомофобију. Позивамо све који се сматрају активистима за геј права да активно раде на упознавању геј мушкараца са ризицима од ове болести. Коначно, позивамо све геј мушкарце да се обавесте о тренутној епидемиолошкој ситуацији и ризицима од мајмунских богиња, и да у складу с тим прилагоде своје сексуалне праксе у току ове епидемије - закључује се у саопштењу.

 

Извор: "Блиц"

Последњи пут ажурирано ( среда, 17 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 49 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Кад се бориш за веру своју, љуби веру своју свим срцем својим, јер ти је она дарована од Онога који тебе љуби. Вера је дар љубави, та твоја вера, Права Вера Православна, Србине брате!"

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.