header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС
Дмитриј Седов: Ко опслужује Хашки трибунал? Штампај Е-пошта
недеља, 25 октобар 2015

 Треба увек памтити да свако има своју истину, но, има и оних који не воле туђу истину. Гласине о таквим људима одавно се врте у светском јавном мњењу иако се у стварности о њима мало зна. Познато је само да су они англосаксонског порекла и да су на њиховој страни поткупљене новине и телевизија. Када ефекти тих саучесника постану недовољни, онда се пушта у погон најпоузданије оружје англосаксонских “бораца за истину у последњој инстанци” – тајно убиство.

Детаљније...
 
ЕФН позива државу да реагује поводом јучерашње насловне стране таблоида „Ало“ Штампај Е-пошта
субота, 24 октобар 2015

         Евроазијски форум новинара поново упозорава на вишеструку штету коју таблоиди наносе српском друштву, нарочито младим генерацијама које стасавају у дегенерисаном систему вредности. На јучерашњој насловној страни таблоида „Ало“ (23. октобар) приказана је извесна Шавија са десетак хиљада евра у руци, уз наслов: „Шавија: Све ово добијем за ноћ“.

Детаљније...
 
Пронађен печат кнеза Лазара Штампај Е-пошта
субота, 24 октобар 2015

 Спектакуларни налаз археолога у остацима средњовековног града Рудника. На металној плочици угравиран шлем украшен бивољим роговима и натпис: "Господин Лазар кнез све српске земље"

Детаљније...
 
Путин: Русија се равна према добру и злу и Божијем начелу, а Запад – према профиту Штампај Е-пошта
петак, 23 октобар 2015

 У чему  је разлика између Русије и Запада – било је једно од питања постављених ладимиру Путину у међународном Валдајском дискусионом клубу.

Детаљније...
 
Кинеска влада интензивирала обрачун са хришћанима Штампај Е-пошта
понедељак, 19 октобар 2015

        Кинеска влада наставља свој обрачун са хришћанима и хришћанским црквама, најављујући притом да ће интензивирати своју кампању против хришћанства.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Резултати 631 - 735 of 2391
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.