header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Српски изроди и вороиздајници на римокатоличкој миси (фото) Штампај Е-пошта
недеља, 21 јануар 2018

Небојша Вукановић:

Издаја вјере на Светог Јована

Умјесто да на Светог Јована Крститеља служи литургију у неком од древних херцеговачких манастира, што су радили сви православни епископи до сада, недостојни бискуп Григорије издао је и продао своју вјеру за вечеру, и са дубровачким бискупом Узинићем служио мису у дубровачкој катедрали Велике Госпе!? Поред бискупа Григорија, на екуменској миси у дубровачкој катедрали били су и његов секретар Мирослав Бошковић, те свештеници дубровачке парохије Владан Перишић и Стево Ковачевић, који је недавно служио помен усташама на острву Дакса поред Дубровника.

Пуно је симболике у служењу мисе баш на Светог Јована Крститеља и Претечу, који је крстио Исуса Христа на ријеци Јордану. Очито да недостојни издајник вјере православне новим служењем заједничке мисе са бискупом Узинићем жели да симболично покаже јавно унијаћење православних Херцеговаца и њихово превођење у католичанство. Одавно је познато да је недостојни Григорије слуга папе и Ватикана, и да је његов задатак да постепено отуђи Херцеговце од вјере прађедовске и преведе их у Унију на поклоњење римском папи, али начин и брзина на који то ради задивила је његове менторе и налогодавце.

 
 
 
 
 

Григорије и његови недостојни свештеници нису на себи имали митру, камилавку, жезло, омофор, сакос и остала обиљежја православних свештеника који служе свету литургију, док је са друге стране бискуп Узинић остао вјеран традиционалној бискупској одјећи и носио црну мантију са љубичастим појасем (зингулум) и бискупском капицом (пилеоусом) на глави. Мису су пратили музичари са гитаром и другим инструментима, што никако није својствено православним молитвама и храмовима.

 
 


Свети Јован је био Претеча Господњи, док је херцеговачки бискуп Григорије претеча новотарија и екуменског процеса покатоличавања православних Херцеговаца. Служење мисе у дубровачкој катедрали на Светог Јована, као и недавно служење помена убијеним усташама на острву Дакса, представљају јерес и велика издаја вјере и нације, каква до сада није виђена на овим просторима од неког православног свештеника и епископа. Вријеме је да напокон неко у Српској православној цркви реагује, чује апеле и вапаје и заштити Херцеговину и православне вјернике од погубних последица и потеза недостојног Григорија, који својим непримјереним и неконвенционалним понашање, облачењем и кршењем канона наноси велику штету угледу наше Цркве у народу.

 
 

Херцеговини није потребан недостојни бискуп среброљубац, издајник вјере са хостијом који ће служити мисе и православне Србе након вјекова великог страдања тихо преводити у католичанство и под скуте римском папи. Нама је у овим туробним времена потребан скромни и смерни владика подвижник, истински вјерник и духовник који ће дијелити судбину народа, користити свој углед и положај за заштиту обесправљених и сиротиње, и помоћи народу да лакше преброди сва искушења и пошасти кроз које пролазимо. Зато још једном аплеујемо на Свети Синод, патријарха и све владике наше Цркве да што хитније истраже сва дешавања у Захумско-херцеговачкој епархији, рашчине недостојног Григорија и са благословом Духа Светога устоличе новог владику који ће нас вратити на прави пут истинске вјере и моралног препорода народа.

 

Извор: Блог Небојше Вукановића

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 21 јануар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.