header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Амфилохије први лансирао лаж о 80 хиљада пострадалих Срба у Јасеновцу Штампај Е-пошта
понедељак, 01 октобар 2018

 Број од 80.000 српских жртава у Јасеновцу, први пут је лансиран у јавност 2007. године, у Калифорнији, на руском Сабору. Том приликом је велики део клира Руске Заграничне Православне Цркве, присутан у Сан Франциску на Сабору, бојкотовао да служи због присуства митрополита Амфилохија Радовића, због тога што је екумениста. Али по политичкој ујудурми неки слични њему епископи су га позвали и дали да држи беседу на којој је први пут један епископ србски изрекао такву гнусобу речима (грубо цитирам тај део):

 „Ето, ми разумемо страдање руског народа, јер је и србски народ у Хрватској пострадао када су фашисти унијате у Јасеновцу побиле 80.000 Срба...“.

Ми смо звали тада саветника митрополита Амфилохија,  садашњег несретног епископа Јована Ћулибрка да нам то појасни, надајући се у грешку математичку, а овај нам одговорио: 

Е, па ако је Митрополит одлучио да  је време да се  то каже, ми морамо да  схватимо да је то реална цифра, а да су цифру од 700.000 измисли комунисти“.

Након тога је тај постао то што је сад.

 

Слободан Ј.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 01 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.