header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Др Зoран Чворовић, Владимир Димитријевић: У НДХ било забрањено Србима и псима... Штампај Е-пошта
петак, 03 април 2020

 ...у окупираној Србији само православним Србима

          У медијима се појавила и следећа вест: „Власници кућних љубимаца могу од сада изводити своје кућне љубимце свакога дана у периоду између 23 часа до један час ујутру, и у недељу од осам до 10 часова ујутру. Кућног љубимца може извести само једна особа, у трајању од 20 минута не даље од 200 метара од адресе пријављеног пребивалишта, додаје се.

(https://stanjestvari.com/2020/04/03/kupovina-za-starije-subotom-rano-ujutru-precizirana-pravila-za-izvodenje-ljubimaca/)

Истовремено, уведен је полицијски час од 13 часова поподне у суботу, до 5 изјутра понедељком. То значи да православни хришћани не могу да иду на недељну Свету Литургију.        

   Тим поводом, обратили смо се нашим дугогодишњим сарадницима, господи др Зорану Чворовићу и др Владимиру Димитријевићу, за коментар. Они су изјавили:

   >>Наравно да нико не доводи у питање борбу за здравље грађана, али овде није реч о томе – у питању је укидање основног људског права, права на слободно исповедање вере. У НДХ је власт Анте Павелића стављала забране кретања Србима и псима, а у окупираној Србији забрањено је само православним Србима. Кућни љубимци могу у шетњу недељом од 8 до 10 изјутра, а православни Срби тада не могу на Свету Литургију. То смо доживели баш у доба владавине неког ко је, за, нама непознате, заслуге, прошле године јавно и свечано одликован орденом Светог Саве, а поводом осам векова аутокефалије СПЦ. Или, као што рече Свети владика Николај у „Небеској Литургији“:

“А све Саво на кољена клечи, блиједо му лице од ужаса“.

Позивамо православне Србе да се не мире са ускраћивањем најнасушнијег нашег права – права на слободно исповедање вере, и да се свим мирним и хришћанским средствима за та права боре.<<

Последњи пут ажурирано ( субота, 04 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.