header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Новотарска вера на нивоу скеча или о "Ју тјуб" „проповеднику“ попу Предрагу Поповићу (1) Штампај Е-пошта
уторак, 12 јануар 2021

 „Србе највише убија незнање“

Свети Владика Николај

ПОП ПРЕДРАГ ПОПОВИЋ – ВЕЛИКИ НОВОТАРСКИ ПРОЈЕКАТ ЗА РАЗАРАЊЕ СВЕТОСАВЉА

Теме у тексту:

„Ју тјуб“ „проповедник“ поп Предраг Поповић – новотарски пројекат за уништавање Светосавља; још један припадник неког „витешког реда“; хвалите ме уста моја; вечност се може изгубити у трену; један од знакова како препознати новотарца; Кривовера од кривовере – Поповић је Андрејев, Давидов, Иринејев и Игњатијев... Поп Предраг Поповић -   коронаверац; пропаст Игњатијеве „теологије“; Пеђини скечеви; елементарно непознавање Светог Писма; за паметног човека и комарац је музика; како нас не би убило незнање – одломак из Житија Светог Пајсија Великог; закључак

 + + +

Пише нам један читалац: „Ми, православни Срби, обраћемо бостан зелен као зелена трава! Па зар је могуће да нам је расуђивање толико плитко да нам подметну рог за свећу?! Зар је могуће да је наше познавање Православља толико плитко, да нас превари и превери један новотарски циркузант?!

 И при том, ми верујемо у себе да ћемо се разабрати у мору медијских лажи које нам пласирају врхунски сатанистички психолози праћени врхунским технологијама и легионима демона? Верујемо да ћемо препознати жиг звери? Верујемо да ћемо препознати преваре Антихристовог лажног пророка и самог Антихриста? Замислите! – Антихриста, за чије су се време Свети Оци молили да га не дочекају, у страху да би били преварени! А не можемо препознати једног новотарца и његове манипулације! Ми нисмо у стању ни да замислимо моћ данашње технологије. Погледајте само какве су могућности 7 D, и притом имајте у виду да та техонологија заостаје између 15 и 20 година иза оне која светска закулиса поседује.  А падамо на лажи новотарског попа, који „беседи“ на интелектуалном нивоу једног дванаестогодишњака! Реч је новотарској „Ју тјуб“ звезди попу Предрагу Поповићу. Шта бисте ви могли да нам кажете о њему?“

Ми смо, наравно, увек спремни да одговоримо на питања наших читалаца, али смо такође дужни да видимо о чему се ради пре но што одговоримо. Зато смо и отишли на његов сајт. И имали шта да видимо.

КО ЈЕ СВЕШТЕНИК ПОПОВИЋ?

Пре него што било шта кажемо конкретно, желимо да истакнемо: поп Предраг Поповић није спонтана интернет појава. Он је пројекат! И то један од највећих садашњих новотарских пројеката за кварење Светосавља. Кренимо редом.

Биографија

Ево биографије са сајта: Предраг Поповић рођен је 23. децембра 1983. године у Славонском Броду, где је и започео основно школовање. Ратна дешавања почетком деведесетих година приморавају његову породицу на пресељење у Врњачку Бању, где похађа основну школу „Попински борци“. Средњошколско образовање стиче у краљевачкој електротехничкој школи „Никола Тесла“, а након тога уписује Богословски факултет у Београду, где дипломира на предмету Пастирска психологија, код владике Порфирија, на тему „Самољубље у духовном и душевном животу“.

Шта је овде проблематично?

Епископ код кога је дипломирао, ученик владике бачког Иринеја Буловића и Владете Јеротића, Порфирије, познат по томе што вешто спаја проповеди о љубави и леп и угодан материјални живот. Треба видети какве џипове вози и колико пара троши на своје вечеринке са џет сетом. Од Буловића се учио префарбаности свим фарбама и вези са сваком влашћу (није случајно да је Порфирије био на челу РРА, и, „пословно“, боравио у Лас Вегасу, иако канони строго забрањују свештеним лицима да се баве политиком), а од Јеротића (овде: овде: и овде:) се учио уњкавом мамбо – џамбо стилу проповеди („Љубав, ах, љубав, љубав и само љубав“, при чему се немилосрдбно обрачунавао са сваким ко му се није уклапао у планове, што је главна особина новотарца – прича о љубави, а људе млати по глави). Такав учитељ формира своје ученике, међу којима је и свештеник Поповић. Они знају да је данашњем човеку потребна лепа реч и „опуштање“, јер је напет, па стално указују на „најкраћи пут“ – литургија, стало причешћивање, и све ће да „проради“. У причи о посту и молитви, свештеник Поповић говори о томе да човек може да пости чак и на печењу и сиру, само ако не уједа друге и ако се уздржи од половине своје порције. Таква прича, у народу који не пости и не моли се Богу, може да изазове много више штете него користи – јер, кад је свако себи мера, онда му је лакше да „пости на печењу“,и учини понеко добро делце, него да живи како су нам оставили светоотачки светилници и у наше доба владика Николај и отац Јустин. Да и не говоримо о томе да човек, чак и када се искрено моли, мора да има светоотачко расуђивање о молитви, да не би пао у прелест.

Још један припадник неког „витешког реда“

Поповић, који на сајту истиче све своје трудове, подвиге и дела, хвали се и својом припадношћу некаквом „витешком реду“: „Отац Предраг је уведен у Суверени Војни Витешки Ред Змаја, који је под покровитељством принца Владимира Карађорђевићаhttp://www.redzmaja.org/o-redu-zmaja/ )

Ред је основао Александар Карађорђевић, син кнеза Павла, познати англофил осењен енгелском масонеријом.  Ово је, за православног свештеника, крајње чудно, јер припадност којекаквим „витешким редовима“ није ствар за истинске православне вернике. Витештво је било и одживело своје у Средњем веку, а данас га користе зарад постизања сасвим другачијих циљева.

На сајту, који ради са његовим благословом, налазе се, у оквиру биографије, и овакве речи: „Од искрености његових речи, љубави коју животом својим сведочи, и снаге исповедања имена Господњег, бројна су срца затреперила, па је све израженија бивала и потреба многих за речима које из дубине душе долазе и руше темеље од незнања саздане, распршују мржњу, одгоне стрепњу, дају одговоре и наду, пројављују истину и живот. Стога је, од недавно, отац Предраг почео четвртком да прима народ на разговор и молитву у манастиру Копорин, у непосредној близини Велике Плане, настављајући и проширујући пут којим је кренуо – пут свештеноапостолства, од Бога му предат…

Хвалите ме уста моја

Ко ово чита, већ би ту требало да му зазвони звоно за узбуну: православни хришћанин, а нарочито  свештеник, не сме да дозволи да га неко хвали, а поготово не овако јавно, а нарочито не на СВОМ САЈТУ. Авај, дух новотарства је све разорио, па се новотарци данас препознају управо по култу личности, какав је, рецимо, развио и његов епископ Игњатије Мидић, који стварно верује да је „Христос на литургији“.

На сајту се виде и други eлементи самоистицања, који указују на својеврсну духовну самообману. Кад су биле литије у Црној Гори, Поповић се хвалио како се њему јавио Свети Василије Острошки и рекао му да пешке крене за Острог. Нормалан хришћанин се никад не би хвалио било каквим виђењима, јер је правило да се виђења не прихватају или да се вишеструко проверавају. Отац Јустин Ћелијски, који је имао истинска виђења за живота, није о њима говорио никоме (записао их је у дневнику, и тек после смрти су откривена). Али, свештеник Поповић није учио ту школу. Он је учио показно – рекламно православље, што се види и по томе како он рекламира егзорцизме које изводи у манастиру Копорину.( http://www.planamedia.rs/). То је толико осетљива тема да се њој мора пажљиво приступати, а не махати црвеном марамом као пред биком. Ова показно – рекламна вера, са инсистирањем на чудима, карактеристична је и за друге Игњатијеве ђаке и послушнике – рецимо, за манастир Тумане, о коме смо већ писали (овде:).

Зато није нимало чудо што се Поповић укључио у рекламну кампању за канонизацију митрополита Амфилохија, што се види по његовом тексту „Ђедо“, објављеном на сајту Поповића.

Показност у Православљу води циркуској атмосфери.

Вечност се може изгубити у трену

Благо је рећи да смо запрепашћени чињеницом да поједини његови клипови на „Ју тјубу“ имају и по скоро двеста хиљада прегледа. Ми знамо да је он платио рекламу, али ипак њега „прати“ око 60 хиљада људи! Чак и неки верници, које рачунамо у правоверне, један другом, преко друштвених мрежа, шаљу линкове овог циркузана.

Знајте: благодат се лако губи, а тешко задобија. Губи се у трену. И вечност се може изгубити у трену. Довољно је само поверовати у једну јеретичку лаж. А сви који верују у лаж, Бог ће им и допустити лаж – Антихриста. То не говоримо ми, него Свети Апостол Павле:

Јер се већ ради тајна безакоња, само док се уклони онај који сад задржава. Па ће се онда јавити безаконик, ког ће Господ Исус убити духом уста својих, и искоренити светлошћу доласка свог; Ког је долазак по чињењу сотонином са сваком силом, и знацима и лажним чудесима, и са сваком преваром неправде међу онима који гину: јер љубави истине не примише, да би се спасли. И зато ће им Бог послати силу преваре, да верују лажи” (2. Сол. 2-11).

ЈЕР ЉУБАВ ИСТИНЕ НЕ ПРИМИШЕ ДА БИ СЕ СПАСЛИ, ЗАТО ЋЕ ИМ БОГ ПОСЛАТИ СИЛУ ПРЕВАРЕ, ДА ВЕРУЈУ ЛАЖИ!

Антихриста ће, дакле, примити (а и његов жиг) сви који верују у лаж.

Новотарски медијски пројекат - „Ју тјуб“ проповедник поп Предраг Поповић

Стотинак хиљада Срба слуша овог новотарског попа. И што је најтрагикомичније, гледају га и слушају док им се он обраћа као да су ретардирани. Па и са децом  у основној школи учитељи и наставници причају озбиљније и на вишем нивоу.

Но, да се разумемо. Овај поп се на „Ју тјубу“ није појавио ниодкуда. Онако, „случајно“. У питању је медијски новотарски пројекат. Попут пројекта у коме је, како рекосмо, злоупотребљена наша велика светиња манастир Тумане. Јер, Црна Гора има Острог, но – пошто се одвојила – Србија је добила свој Острог – манастир Тумане. Као што Црна Гора има сајбер новотарске прповеднике – Рафаила Бољевића и донедавно Арсенија Јовановића, новотарци у Србији су пројектовали попа Предрага Поповића.

Један од знакова како препознати новотарца

Али, ево нешто и конкретно.

Прво што смо запазили када су нам неки наши читаоци указали на „феномен“ попа „Пеђе“, била је његова сива мантија.

Људи, браћо! Па то ли не знате? Правоверни свештеници не носе сиве, већ искључиво црне мантије! (мада и неки новотарци носе црну, ради камуфлаже) Овај поп је на парохији у Великој Плани. Па зар нико није проверио која је то епархија? Зар ником није пало на памет да се распита (ако не зна) који је тамо епископ? А да јесте, видели би да је то епархија универзалног јеретика Игњатија Мидића, који је екумениста, новотарац и коронаверац. Једна од првих новотарија коју је он донео из Грчке у Србију, била је сива мантија. Он ју је први носио, а онда су га  неки попови - полтрони у томе опонашали. И по томе се види, да му је поп Предраг верно духовно чедо...

 

Наставиће се...

Последњи пут ажурирано ( петак, 15 јануар 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.