header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Двери": Претње слободномислећим лекарима из ЛРНЕ су недопустиве Штампај Е-пошта
четвртак, 13 јануар 2022

 Српски покрет Двери пружа снажну подршку свим лекарима којима се прети одузимањем лиценце од стране Лекарске коморе Србије (ЛКС) и противи се срамном прогону ових доказаних стручњака и хуманиста. Наиме, медијска хајка и претња од стране министра здравља Златибора Лончара да ће свим лекарима који су саветовали пацијентима употребу лека „Ивермектин” у вибер групи Удружења грађана ,,Лекари и родитељи за науку и етику” (ЛРНЕ) бити одузета лиценца за рад, у овим празничним данима добија свој епилог.

У сред најрадоснијег хришћанског празника Божића на адресе прогоњених лекара почињу да стижу решења ЛКС о покретању поступака пред Судом части због ,,греха” помагања пацијентима у тренуцима када је по више хиљаде људи било заражено корона вирусом и вапило за помоћ. Ради се о часним и поштеним лекари без иједне мрље у својим професионалним каријерама, од који су многи највећи део ове пандемије провели радећи у ковид болницама и ,,црвеним зонама”, поштујући Хипократову заклетву која обавезује на сталну спремност да се помогне пацијенту и болеснику. Уместо да ЛКС затражи одговорност за нестручне реакције на пандемију од стране компромитованих чланова Кризног штаба, или да се позабави тиме што имамо велику смртност од ковида у нашој популацији, или тиме што нам свакога дана умире по 146 особа од кардиоваскуларних обољења, да истражи ко је одговоран што је годишња стопа смртности од карцинома највећа у Европи па и шире и креће се између 20.000 и 22.000 умрлих, да пружи одговор на питање зашто је више хиљада наших здравствених радника напустило земљу и отишло на рад у иностранство, та иста ЛКС, допуштајући да буде инструментализована од стране актуелног режима, прети својим колегама одузимањем права на рад угрожавајући тако и егзистенцију њихових породица.

Српски покрет Двери позива руководство ЛКС да одустане од неправедних процеса и прогона својих чланова, а све здравствене раднике, без обзира на лично политичко опредељење, да стану у одбрану својих колега. Такође, позивамо и све политичке организације, удружења и јавне личности да се солидаришемо и сви заједно станемо у одбрану наших лекара, јер данас могу бити прогоњени они, а сутра и сви ми, а све због слободе мисли и изражавања.

Инфослужба Двери

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 13 јануар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.