header image
НАСЛОВНА СТРАНА
НАТО земље дрхте: Руско хиперсонично оружје долетело на границе НАТО-а Штампај Е-пошта
среда, 09 фебруар 2022

 Русија је разместила МиГ-31К ловце - пресретаче наоружане хиперсоничним ракетама «Кинжал» у Калињинградској области. Њихов домет је две хиљаде километара и покрива читаву Европу до Атлантика. Колико ће енклаву ојачати хиперсоничне ракете способне да носе нуклеарне бојеве главе и зашто их Русија тако отворено демонстрира НАТО?

Руски ловац МиГ-31К са хиперсоничном ракетом «Кинжал». примећен је у уторак на небу изнад Калињинградске области. На снимцима које је снимио очевидац види се како авион лети на малој висини изнад пруге и аутотрасе. Одговарајући видео објавио је Telegram-канал Dambiev. Према процени извора портала Avia.pro. видео је датиран овог уторка и снимио је слетање ловца на аеродром Чкаловск в 9 километара северозападно од Калињинграда.

Према изворима другог канала, «Оперативная линия», прошлог четвртка, два ловца Миг-31К прелетела су из ваздухопловне базе Солци у Новгородској регији до базе Черњакховск у Калињинградској области, под вођством Ту-154Б-2 и у пратњи ловаца Су-35 Западног војног округа и Су-30 Балтичке флоте.

Коначно, како преноси извор портала Avia.pro. посада једног од МиГова наоружаних „Кинжалом“ извела је тренинг лет "близу граница НАТО-а". Рута није прецизирана, али подсетимо се да руска енклава граничи са две државе Савеза-Пољском и Литванијом. "Након појављивања у Калињинградској регији „Кинжала“ на руским ловцима, контрола се само појачала", рекао је извор портала. "Логично је веровати да је хиперсонична ракета која може достићи до готово било којег места у Европи деловала на НАТО застрашујуће, поготово зато што НАТО нема средства за борбу против хиперсоничних циљева."

Као одговор на појаву „МиГова“ са „Кинжалима“, САД и њихови партнери у НАТО-у могу преуредити ваздухопловне борбене јединице и извести низ маневара на територији Пољске и Немачке, претпоставио је у разговору са новинама ВЗГЛЯД угледни војни пилот Русије, пензионисани генерал-мајор Владимир Попов.

Али, додао је Попов, не треба заборавити да земље НАТО-а, укључујући Сједињене Државе, у овом тренутку немају адекватне аналоге руском хиперсоничном оружју. "До данас, чак и САД немају такве системе на борбеној дужности. У току су истраживања и тестови. Али њихов успех још увек не дозвољава да се изјасне да су постигли свој циљ и да такође имају хиперсоничну ракету нове генерације", објаснио је војни стручњак.

"Напомињем да ни Пољска са Литванијом ни НАТО уопште немају одговор на "Кинжал". Најновија ствар коју Алијанса има је америчка ракета СМ-6, која је у стању да пресретне балистичке циљеве. Али у исто време, она не може успешно да се одупре активно маневришићим циљевима", - рекао је Леонков.

Ловац-пресретач је у стању да се попне на висину од 25 километара и убрза до 3 хиљаде км / ч, након чега „Кинжал" почиње свој аутономни лет. Ракета, подсетимо, може да лети брзином до 10 пута већом од брзине звука, и још увек врши маневре на целој путањи лета. "Кинжал" је у стању да носи конвенционалне и нуклеарне бојеве главе на даљину до 2 хиљаде километара.

"Домет ракете „Кинжал“ омогућава да се, у ствари, цела територија Европе удари у дубину - Немачка, Француска, Италија, све земаље НАТО – а", приметио је пензионисани капетан Константин Сивков, доктор војних наука. По његовом мишљењу, појава МиГова са "Кинжалима" у Калињинградској области била је чисто политичка одлука, као и то што је прелет ловаца "објављен" на друштвеним мрежама и у штампи.

ВИДЕО:

 https://t.me/vzglyad_ru/44003

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Превод са руског и приређивање: "Борба за веру"

По материјалу са: "ВЗГЛЯД"

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 фебруар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.