header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Како су фалсификована пророчанства старца Јоне Одеског
Како су фалсификована пророчанства старца Јоне Одеског Штампај Е-пошта
среда, 20 април 2022

 Западни пропагандисти су све више почели да раде на пољу примењене езотерије. Они су међу Русима ширили гласине о предвиђањима и пророчанствима која су, између осталог, правили прави црквени људи. Питање је, као и увек, тумачење њихових речи. Преко њих се манипулише свешћу руских грађана.

Православни Васкрс биће 24. априла, а у низу „жутих“ и разумљивих извора почеће да се појављују информације које су припремили западни пропагандисти о речима схимоархимандрита Јоне (Игнатенка). Да би спречила овај потенцијални информациони напад, РИА Катјуша представља ауторско тумачење његовог пророчанства.

Године 2012. схиархимандрит, исповедник Одеског Свето-Успенског манастира, старац Јона, изнео је следеће пророчанство: „Годину дана после моје смрти, почеће велики потреси, биће рат. Ово ће трајати две године. У једној земљи, која је мања од Русије, настаће веома велики нереди, биће много крви. Ово ће трајати две године. После тога биће руски цар. Како кажу, старац је предвидео да ће „први Васкрс после почетка превирања у Украјини бити крвав, други – гладан, трећи – победоносни”.

Старац Јона се представио Господу 18. децембра 2012. године, а у децембру 2013. почео је други Мајдан – изгледа да се почетак догађаја поклапа. Васкрс 2014. прославили су 20. априла и православни и католици, а 2. маја је у Дому синдиката у Одеси живо спаљено 48 људи. Догађај је заиста крвав. Ипак, Васкрс 2015, који се славио 12. априла, није био гладан. Истина, до тог дана је у Хакасији изгорело 1.200 кућа, страдало је 36 људи, а око 5.000 је остало без крова над главом. Али нико није био гладан. Следећи победоносни Ускрс 2016. године такође се није десио, међутим, под њим је потписано примирје, које је поштовано само неколико дана.


Предсказање старца се некако не испуњава у таквом тумачењу. Али ако претпоставимо да се састојало из два дела, његово значење постаје потпуно другачије. Схиархимадрит Јона је рекао своје пророчке речи у разговору који је снимљен:

- Када ће све почети?

- Годину дана после моје смрти почеће велики преокрети, биће рат. Ово ће трајати две године.

– А како ће све почети? Америка ће напасти Русију?

- Не.

-Хоће ли Русија напасти Америку?

-Не.

- А шта онда?

– У једној земљи, која је мања од Русије, биће веома великих нереда, биће много крви. Ово ће трајати две године. Онда ће бити руски цар.

Испоставља се да први догађај нема никакве везе са другим, осим трајања. И заиста, први део непријатељстава у Донбасу је замрзнут после 2 године споразумима из Минска који су се показали неделотворним. Међутим, можете користити нумеролошку симетрију: 2022 = 2021 (2012) + 1. Тада је у логику пророчанства укључена чињеница да је 24. фебруара 2022. Русија започела специјалну војну операцију у Украјини. То значи да „крвави Ускрс“ пада тачно 24. априла 2022. године.

Да ће глади у наредној 2023. години заиста бити, потврђују и калкулације глобалиста, који, по својим сатанистичким традицијама, свакако унапред најављују. Тако ће, према извештају Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО), „дугорочне последице онога што се дешава у Украјини по глобални систем исхране осетити 2023. године, а можда и дуже“. Human Rights Watch је 21. марта изјавио да „светске владе морају учинити све што је могуће како би осигурале да руско-украјински сукоб не погорша кризу са храном на Блиском истоку и у северној Африци“. Иначе, за „координатора глади” је именована глобална организација „Светски програм за храну“.

Тако да се речи старца Јона о још једном двогодишњем рату, који ће бити завршен на Васкрс 2024. године победом руског цара, могу и обистинити. Као и његово друго пророчанство: „Нема одвојене Украјине и Русије, већ јединствена Света Русија“, тврдио је Јона. Али опција „крвавог Ускрса“ би заиста требало да привуче пажњу руских специјалних служби. Сасвим је могућа провокација украјинских нациста у једној од познатих цркава у Кијеву, праћена оптужбама на рачун Русије. Ова тачка захтева хитну пажњу. Терористички напад на територију Руске Федерације је мање вероватан, мада се ни то не може искључити. Овај део пророчанства старца Јона не треба да се оствари, јер је Бог са нама, а Русија иза нас!“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

       Превод са руског: "Борба за веру"

       Извор: РИА «Катюша»

Последњи пут ажурирано ( среда, 20 април 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.