header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Израелски екстремисти напали на гроб Пресвете Богородице у Гетсиманији (видео) Штампај Е-пошта
уторак, 21 март 2023

 Двојица израелских радикала напали су цркву Успења Богородице у Гетсиманији током јутарње службе 19. марта 2023. године. Екстремисти су покушали да нанесу физичку повреду митрополиту јеленопољском Јоакиму, а напали су и једног од свештеника, преноси jerusalem-patriarchate.info.

„Јерусалимска Патријаршија, коју представља Његово Блаженство Патријарх Теофил III, заједно са Светим Синодом и Братством Гроба Господњег, свештенством и верницима, осуђује монструозни терористички акт почињен јутрос током недељног богослужења од стране двојице израелских радикала који су напали Гетсиманску цркву у Јерусалиму, где се налази гроб Богородице Марије“, наводи се у званичном саопштењу.

Напомиње да су „терористички напади радикалних израелских група усмерени на цркве, гробља и хришћанску имовину, поред физичког и вербалног злостављања хришћанског свештенства, постали скоро свакодневна појава“.

Изражавајући жаљење због недостатка "одговарајућег одговора" на локалном и међународном нивоу, Јерусалимска патријаршија је позвала да се "предузму неопходне законске мере против свих оних који су умешани у терористичке злочине над било којим светим местом".

      

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 91 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.