header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Паклена трка... Земље се утркују да следе наређења Антихриста Штампај Е-пошта
среда, 29 март 2023

 Различите земље и њихове централне банке крећу се различитим темпом ка усвајању дигиталних валута централне банке (ЦВЦБ). Русија је предњачила са Системом брзог плаћања Банке Русије, Кина са увођењем дигиталног јуана, Украјина или Нигерија са употребом дигиталног ИД-а и лансирањем сопствених дигиталних валута.

Међутим, сви они раде на томе да надокнаде своје недостатке у својим областима. Дакле, Федералне резерве САД лансирају FedNow, систем тренутног дигиталног плаћања. Сам по себи, он није ЦВЦБ, већ ствара инфраструктуру за поравнање неопходну да дигитални долар постане стварност. FedNow  ће бити лансиран у јулу 2023.

Федералне резерве САД су 15. марта објавиле саопштење за јавност у којем се описује нови систем брзих плаћања, који ће омогућити свакој финансијској институцији која учествује, од најмањих до највећих, из свих крајева земље, да понуди савремено решење за тренутно плаћање.

Многи рани корисници најавили су своју намеру да почну да користе услугу у јулу, укључујући финансијске институције свих размера и Министарство финансија САД.

Преко финансијских институција које учествују у услузи FedNow, предузећа и појединци ће моћи да шаљу и примају тренутна плаћања у било које доба дана, а примаоци ће одмах имати потпуни приступ средствима, што им даје већу флексибилност у управљању својим новцем и улагањима осетљивим на време. Приступ је обезбеђен преко FedLine® мреже америчког Фед-а која опслужује преко 10.000 финансијских институција.

Према глобалном истраживању, екосистем инстант плаћања је процењен на 100 трилиона долара у 2021. Земље као што су Индија и Кина предњаче у овом сектору, док су САД и Русија још увек мало иза.

Банкарска криза протеклих недеља изгледа као део укупног плана за прелазак на Централну банку, али изгледа да је наступила нешто раније него што је планирано. Стога се пред централним банкама поставља неколико задатака: да имају времена да доведу до свести ЦВЦБ у водећим земљама света, пре него што се постојећи финансијски систем уруши; наставити и убрзати инфлацију како би лишили људе штедње и изазвали очај; а затим предлажу ЦВЦБ као решење за проблеме које су они створили. Дакле, засад антихристове „елите“, укључујући и ону из Кремља, све иде класично и по унапред припремљеном плану.

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "Москва Трећи Рим"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 29 март 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.