header image
НАСЛОВНА СТРАНА
„Два брата, једна вера“ – Вартоломеј у посети Италији Штампај Е-пошта
понедељак, 08 мај 2023

 Вартоломеј се помолио на миси у Салерну и примио од католика део моштију апостола Матеја.

Поглавар Фанара, патријарх Вартоломеј, борави у посети Италији, наводе италијански извори. Он се 4. маја 2023. године, заједно са кардиналом Ђузепеом Беторијем, молио на служби у римокатоличкој базилици Сан Лоренцо у Фиренци. Истог дана, у Надбискупској палати у Салерну, представљен је програм посете поглавара Фанара под називом „Два брата, једна вера“.

Поглавар Фанара је 6. маја заједно са римокатоличким надбискупом Андреом Беландијем учествовао у миси у главној катедрали у Салерну. После богослужења, Вартоломеју уручен је део моштију апостола Матеја.

У свом говору поводом овог догађаја, поглавар Фанара је навео да су се православци и католици окупили „данас у овој древној катедрали, молећи се и чекајући један дан да будемо заједно око једног Хлеба и једне Чаше“.

Раније смо већ известили да папа и поглавар Фанара разговарају о заједничком датуму празновања Васкрса.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 мај 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.