header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Екуменистичка конференција на (некада) православном Богословском факултету у Београду Штампај Е-пошта
четвртак, 01 јун 2023

 Са сајта "СПЦ.рс":

Патријарх поздравио учеснике конференције „Религија и савремени свет“

Трећа рунда међуверског дијалога на тему „Религија и савремени свет“ одржана је 30. маја 2023. године на Православном богословском факултету Универзитета у Београду.

На почетку конференције високу делегацију Исламске Републике Иранa поздравио је Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије. Уследили су поздравни говори др Мухамеда Махди Иманипура, генералног директора Организације за исламску културу и комуникације и декана Православног богословског факултета протојереја др Зорана Ранковића, који су том приликом потписали Меморандум о разумевању.

У раду конференције учествовали су Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије, декан Православног богословског факултета проф. др Зоран Ранковић, професор Православног богословског факултета др Растко Јовић, генерални директор Организације за исламску културу и комуникације др Мухамед Махди Иманипур, шеф Истраживачког института Универзитета Џаме’е ел-Мустафа др Хасан Резаи, директор Центра за међународне односе и послове Исламског теолошког универзитета у Кому др Сејед Мофид Хусеини Кухсари, шеф Одељења за православно хришћанство Центра за верски дијалог Организације за исламску културу и комуникације гђа Захра Рашид Бејги, као и др Муамер Халиловић и др Сеид Халиловић из Центар за религијске науке „Ком“ из Београда.

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.