header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Елена Станојевић: И после анатеме нико се не оглашава?! Штампај Е-пошта
петак, 29 март 2024

 Помаже Бог браћо и сестре и нека вам је благословен пост.

Праштајте мени грешној, што не мирујем, већ размишљам и питам. Ето добисмо анатему од оног који  би требало да се моли за нас, и не добисмо  покајање, већ неко посредничко оправдање.

Како ништа није случајно, ето размишљам можда нам је праведни Господ, по заслузи послао и ову анатему. Пошто није било покајања за неразумност, анатема стоји над нама. Можда бисмо сад могли сагледати и сву неразумност нашу и читавог свештенства које већ дуго ћути и не опомиње за светогрђе  никог. Значи - веру не  чувамо. И колико видимо ни после анатеме нико се не оглашава, сви ће и даље да се моле за најсветијег патријарха, за његову дуговечност и здравље. Значи ми смо толико застранили да више никакву светост нити чувамо нити умемо да разликујемо од зла. Онда треба да знамо да смо сами на себе навукли анатему и да она неће бити само вербална. Проклетство ће долазити на народ управо у најгорем облику, супротно од онога како изгледа и како би требало да буде. У све ће се службе увући зао дух и без милости ће похарати свако наше надање на добро. Ударци ће следити све већом учесталошћу и све жешћи по снази, и  све више на најосетљивије теме.

Не освестимо ли се у задњем часу и уколико изостане реакција сваког православног појединца, треба да знамо да смо пред Господом Јуде и да нам следи судбина Јуде.

Стигли смо до ивице понора и више се не поставља питање да ли ћемо примити плату , да ли ћемо добити отказ, како ћемо враћати кредите и намирити остале животне потрепштине, као и сувишке, већ се поставља питање да лићемо себе и своју децу гурнути преко ивице у провалију или ћемо почети да дижемо бедеме и зауставимо погибао. Нека нам Дуготрпељиви Господ подари разума и храбрости да се огласимо у својим парохијама - да покушамо  сачувати једину узданицу на животном путу - нашу веру православну, амин.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 март 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.