header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Осми Васељенски Сабор на прагу - "Децо, последњи је час..." (1.Јов. 2,18). Штампај Е-пошта
четвртак, 02 септембар 2010

РАДОВИ НА ПРИПРЕМИ ВАСЕЉЕНСКОГ САБОРА, КАКО ЈЕ ИЗЈАВИО КОНСТАНТИНОПОЉСКИ ПАТРИЈАРХ ВАРТОЛОМЕЈ, ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ

         ФАНАР, 1. септембра - Константинопољски Патријарх је изјавио да су радови око припреме Свеправославног сабора приведени крају, саопштава сајт „Амен“.

„Вјера је жива и православље је живо. Православље ће живјети и биће одржан Свети и велики Сабор, чија припрема се приближава своме крају. Почетком 2011. године одржаће се претпоследњи, вјероватно припремни састанак комисија у нашем патријарашком центру у Женеви и то ће бити велики догађај. Овакав догађај се није десио од 787. године. Од 8. вијека нијесмо имали Васељенског сабора. И то ће с Божјом помоћи бити добро и за Православље, и за наше везе са другим хришћанским Црквама и вјероисповјестима“.

Ту изјаву Патријарх је дао коментаришући недавну литургију, коју је одслужио 15. августа у историјском манастиру Панагија Сумела у Турској. По мишљењу Васељенског Патријарха та литургија је значила тријумф Православља.

Извор: Sedmitza.RU           

http://svetigora.wordpress.com

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 септембар 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 45 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.