header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Константин Кирилов за "Руску народну линију": У Србији буквално све дише Русијом Штампај Е-пошта
петак, 28 октобар 2011

 Војни старешина Константин Крилов изнео је утиске о Крсном ходу Табинске иконе Мајке Божије…

Недавно је по српским земљама проходио козачки крсни ход са иконом Табинске Мајке Божије. Козаци су учинили поклоничко путовање по Србији са благословом митрополита Оренбуршког и Саракташког Валентина и епископа  Ставропољског и Невиномијског Кирила, председника Синодалног комитета Руске Православне Цркве за везе са козаштвом.

За време свог поклоничког путовања, посетили су места повезана са историјом руске емиграције у Србији. А на празник Покрова Мајке Божије десило се чудо са Табинском иконом Мајке Божије. Тога дана у женском манастиру Раковица, надомак Београда, после празничне Божанствене Литургије и прочитаног акатиста, на икони Пресвете Богородице појавила се суза, која је овековечена фотографијом. За то чудо брзо су сазнали становници Бограда и у манстир се почела сливати река верујућих.

Ми смо замолили Константина Вадимовича Крилова,  руководиоца Крсног хода са Табинском иконом Мајке Божије по Србији, да нам каже нешто о својим утисцима из Србије:

Прво што морам приметити да у Србији више воле Русе него што ми волимо сами себе. Ја сам непрестано имао утисак да не боравим у иностранству, него као да сам на руској земљи. У Србији буквално све дише Русијом. Руси су много урадили за Србију и данас у Србији, буквално на сваких пет километара имате неко руско гробље. У тој земљи се веома дубоко поштује сећање на оне Русе који су тамо живели у прошлости.

Посебан утисак на мене су оставили старци који су васпитавани од стране оптинских монаха.

Ми који смо били у саставу Крсног хода са Табинском иконом, успели смо да боравимо и на Косову и Метохији. Срби, житељи српских енклава на Косову и Метохији, били су одушевљени нашим доласком, сретали су нас са нескривеним одушевљењем. Јер то је била прва делегација од 2004. године, која је боравила на, од стране Албанаца окупираној српској територији. Нас су примили руководиоци тих енклава и буквално нас обасули поклонима. Ми смо видели да са једне стране стоје житељи српских енклава – ненаоружани људи, старци, жене и деца, а са друге стране – до зуба наоружани припадници КФОРА-а. Притом, оружје тих снага је окренуто против Срба, иако све провокације постојано долазе само са албанске стране. Ми смо видели хеликоптере који лете изнад српских енклава. Уопштено, ја сам стекао такав утисак да се не ради о рату за некакве територије, у питању је рат против светог Православља.

На крају бих желео посебно истаћи, да Срби са Косова и Метохије херојски стоје на бранику Православне вере и то не може да не изазове усхићење и уважавање.

http://www.ruskline.ru/news_rl/2011/10/27/v_serbii_bukvalno_vsyo_dyshit_rossiej/

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 октобар 2011 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.