header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Заједничка молитва водећих српских екумениста и латинских јеретика у Бечу (видео) Штампај Е-пошта
субота, 31 мај 2014

Да ли заједничким хепенингом на Гробу Господњем почиње нова страница у односима између јерархије Православне Цркве и латинских прелата? Имају ли времена латини и источни екуменисти за лагано кување народа у лонцу за претопљавање или већ заједнички етос латина и екумениста захтева брже кораке у стварању функционалног јединства?

       Српски екуменисти, су први од свих осталих екумениста, после Вартоломеја, направили још један искорак ка јединству. Јерусалимска љубавна ватра нашла је свој одјек у Бечу, где су римокатолици поклонили екуменистима храм на кориштење. Беч, историјски познат као град у коме је плански припремана унија, спроводи своју историјску мисију прозелитизма на нов начин, осавремењен новим приликама у свету технологија. Посебна рањавост Православне Цркве стоји у томе што је данас њена јерархија постала веома приземна, дилетантска и корумпирана. Све ово видећемо и на снимку који је управо објављен у „Куриру“, који са осталим медијима присутним у Србији сентименталним текстовима припрема терен за масовну издају Православне Вере кроз екуменизам.
 

Ових дана је перјаница српске режимске штампе, лист „Вечерње Новости“ отпочео кампању прихватања јереси екуменизма. У овом листу се одабиром саговорника Србима вешто показује да „екуменизам није баук“, већ нешто уобичајено што сав модеран свет упражњава. Тако је сексуална револуција која је релатизовала и поништила институцију брака, добила свој пандам у екуменистичкој револуцији која је релатизовала и поништила институцију догмата и саму Истину.

Ако је постало популарно и општеприхваћено да се живи у паганском промискуитету, сада постаје популарно и општеприхваћено да се живи и у паганском пандемонијуму. Свака религија има свог „бога“ и сада ови „богови“ постају међусобно толерантни и заљубљени једни у друге.

Наравно, у тој бљутавости нема места за православног Бога, који остаје једини Бог за кога важи принцип вечне истине, и по цену најсуровијег прогона. Сурогати богова које поседују римокатолици и остали јеретици нису ни бледа копија истинитог православног Бога.

„Нема сумње да ће најтеже бити постићи сагласност око примата, јер је папа у првим вековима цркве био потпуно раван патријарсима у Јерусалиму, Цариграду, Александрији…“, напомиње Калезић у Вечерњим Новостима. Дакле, он већ оперативно разматра услове спајања, које ни теоријски ни практично није могуће.

„За протеклих 50 година дошло је до великог отопљавања односа између Цариграда и Рима, успостављен је однос поверења и сарадње чиме је трасиран пут помирењу. Опредељењем за будуће уједињење цркава, верски поглавари испољавају и библијски налог за јединство,“ говори филокатолик и набеђени „верски аналитичар“ Живица Туцић, човек који нема никакве додирне тачке са Православљем, али је непрекидно присутан у жутој штампи која се сервира православнима. „Библијски налог за јединство“ постоји само у његовој глави, док је по Јеванђељу Христос истерао трговце из храма.

„Кључну улогу у будућој изградњи односа између католичког и православног света може да има Москва. Иако у име свих православних цркава у свету наступа васељенски патријарх Вартоломеј, који има част „првог међу једнакима“,“ говори нам аутор Драговић из Вечерњих, правећи ненамерно или намерно грубу грешку, претварајући Вартоломеја у источног папу. Ко је Вартоломеја делегирао да представља „све православне“. Можда би Вечерње Новости ово желеле, али место ових новина у историји Православља је маргинално и углавном штетно, па тиме за православне не представљају никакав ауторитет.

Снимак који је објавио „Курир“, предлажемо Вам са напоменом да није за млађе и колебљиве у вери. Намера је екумениста да се јединство успоставља емотивним фразама и ТВ-монтажом, брисањем коментара и одсуством сваке критике преко цензуре. Потпуна издаја Православља је представљена као акт толеранције и међусобног уважавања. О погубљеним и изгубљеним духовним животима телевизија не извештава, као што се и у љубавним романима не говори о судбини абортиране деце.

Бригу над земљом и заповедништво над свим војскама је преузео управо архангел Михаил. Он је у време сатаниног пада у гордост и бездан, сабрао све чинове ангелске и громогласно ускликнуо: „Пазимо! стојмо смерно, стојмо са страхом пред Творцем нашим, и не помишљајмо на оно што је противно Богу! Погледајмо каква страдања претрпеше они који заједно с нама беху саздани, и досада заједно с нама беху причесници Божанске Светлости! Обратимо пажњу како се они због гордости изненада из светлости сурваше у таму и са висине стропошташе у бездан! Погледајмо како спаде с неба јутарња звезда Даница и разби се на земљи!“ Тада сви чинови анђелски на челу са Михаилом сложно запеваше: Свет, свет, свет, Господ Саваот, пуно је небо и земља славе Твоје!“ (Из Светог Предања Цркве)

Припремила екипа Фб странице „Православље живот вечни

 

10. правило Св. Апостола

Који се заједно  са одлученим, ма било и у кући, буде молио, нека се одлучи.               

11. правило Св. Апостола

Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.

45. правило Св. Апостола

Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

Последњи пут ажурирано ( недеља, 01 јун 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.