header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: О коме пева „Кончита Вурст“ или шта нам поручује глобална „елита“ Штампај Е-пошта
субота, 14 јун 2014

 На избору за „Песму Евровизије 2014“ прво место припало је песми коју је извео ентитет назван „Кончита Вурст“. Чињеница је да су „Кончита Вурст“ и ње(гова)на песма произвеле јак утисак на гледаоце, због чега је пратећа сценографија остала у другом плану. Но, ако се пажљиво погледају сценски ефекти, није тешко у њима препознати слику бившег архангела Денице, односно Луцифера, док је био на врхунцу своје славе на небу.1 Шта нам то поручује глобална антихришћанска „елита“?

На приложеној фотографији извођач песме је представљен као извор светлости, од кога исијавају зраци и усходе навише, док се тачно изнад његове главе налази звезда Даница, што је значење имена палог херувима Денице или Луцифера. У позадини "Кончите" виде се четири крила, као доказ припадања највишем чину Ангела – херувимима.

Фото: eurovision.tv

          О чему се, заправо, ради у песми, говори и њен наслов: Rise Like a Phoenix или, у преводу, „Уздижем се као Феникс“.

Феникс (старогрчки Φοίνιξ, фоиникс, од староегипатског бену, светлети, латински phoenix) је по египатској митологији свето митолошко биће које има облик ватрене птице. Према легенди, живи 500, 1461 или 12594 година (зависно од извора). Феникс је мушка птица црвено-златне боје. Након краја животног круга феникс изгори, а из пепела настане млади феникс. Млади феникс пепео претвори у јаје и шаље га у град Хелиополис (грчки: Град сунца) у Египту. Феникс се сам лечи кад је повређен, а то доказује његову бесмртност - симбол ватре.2

Митолошку ватрену бесмртну птицу Феникс су тако звали не само Египћани и Феничани, већ и многа индијанска племена у Северној Америци. Египћани су птицу Феникс обожавали као светлу јутарњу звезду (Деница, име палог архангела, на старословенском значи звезда Даница, како је именован и код пророка Исаије), која је за њих била ноћни представник скривеног бога Сунца (персонификација сатане), Озириса, или његове душе. Феникс је био познат и као онај који превози Озириса3. Феникс, као и име Луцифер, значи „онај који сија“. Ако се саберу нумеричке вредности слова из грчког алфабета у речи Феникс добија се 6664   број Антихриста5.

Иначе, Луцифер – првобитно носилац светлости и највише лепоте, гордошћу је постао крајње ругобним, када се побунио против Бога и „покушао да достигне савршенство лепоте, не преко јединства са Богом, већ кроз одвајање од Њега.“6 Управо тако чини и „Кончита Вурст“, чија је ругобност још у овоземаљском животу досегла паклене дубине. Она је представник и припадник тзв. ЛГБТ, односно - содомитске популације, значајног елемента у завери Луцифера и њему подређене антихришћанске „елите“ против Бога и човека, као круне Божијег стварања.

Текст „победничке“ песме говори о неком ко ће се ускоро уздигнути из пепела - слично птици Феникс - и вратити се:

Не знаш каква сам сада:
Мораш ме видети
И веровати
.
Из избледеле светлости летим
.

Уздижем се као феникс
Из пепела
.
Тражим уместо освете
Казну
.

Ти си био упозорен, да ћу се
Једном поново преобразити,
Једном поново
родити.

Он има претензије не само на земљу, већ и на Небо (што је из Библије добро познато):

Уздигла сам се до неба,

Бацио си ме доле, али

 Летећу.

Шта значе ове тајанствене речи, постаје јасно ако их упоредимо са следећим цитатом из књиге пророка Исаије (који говори о сатанином паду, после побуне коју је повео на небу против Бога и Богу послушних анђела): „Како паде с неба, звездо данице, кћери зорина? Како се обори на земљу који си газио народе? А говорио си у срцу свом: изаћи ћу на небо, више звезда Божјих подигнућу престо свој, и сешћу на гори зборној на страни северној; изаћи ћу у висине над облаке, изједначићу се с Вишњим. А ти се у пакао сврже, у дубину гробну“ (Ис. 14, 12-15).

Ватрена крила којима се из  дубине гробне, као птица Феникс из пепела, "уздиже"  Луцифер у свом последњем јурушу на небо - детаљ са наступа "Кончите Вурст"  

Фото: eurovision.tv

И управо се овом „лучоноши“ – носиоцу лажне светлости палог ума – клања значајан део такозване светске управљачке „елите“, окупљене у многобројним окултним друштвима, која је преко „Кончите Вурст“ и победничке песме на „Евровизији 2014.“ послала јасан сигнал и поруку људима – да ће Антихрист ускоро доћи у свет.

Међутим, ово ће уједно бити последњи чин завере Сатане против Бога и Његове творевине, који ће извести кроз Антихриста (пошто се сам не може оваплотити), у кога ће се, по учењу Светих Отаца, уселити и у њему постојано деловати.  Своју власт и своју силу Антихрист ће добити од Сатане: „И даде му аждаја силу своју, и престо свој, и велику власт"7. Овога ће безаконика, по речима Светог Апостола Павла, "Господ Исус убити духом уста својих, и искоренити светлошћу доласка свог"8, после чега ће Сатана бити бачен у језеро огњено и сумпорито, где је звер (Антихрист) и лажни пророк (претеча Антихристов), и биће мучени дан и ноћ ва век века9.

А о кончини оних који припремају долазак Антихриста, и који му се буду поклонили, Свето Писмо говори: "И трећи анђео за њим иде говорећи гласом великим: Ко се год поклони звери и икони њеној, и прими жиг на чело своје или на руку своју, и он ће пити од вина гнева Божијег, које је непомешано уточено у чашу гнева Његовог, и биће мучен огњем и сумпором пред анђелима светима и пред Јагњетом. И дим мучења њиховог излазиће ва век века; и неће имати мира дан и ноћ који се поклањају звери и икони њеној, и који примају жиг имена њеног“.10

___________________

1 Анатолиј Бахур, „Он ће ускоро доћи“, culturolog.ru;

2 http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%81

3 Вилијам Џ. Сатон, Илуминати – покрет Новог доба, Плави круг, Београд, 2000, стр.72;

4 Исто;

5 И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, те им даде жиг на десној руци њиховој или на челима њиховима, да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, или име звијери, или број имена њезина. Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери: јер је број човјеков и број њезин шест стотина и шездесет и шест“ (Откр. 13,16-18);

6 Протојереј Александар Шаргунов, „Ничег великог не бива без жртве“;

7 Откр. 13, 2;

 8 2. Сол. 2,8;

9 Откр. 20,10;

10 Откр. 14, 9-11.

Последњи пут ажурирано ( субота, 14 јун 2014 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.