header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Упозорење легитимног Савета Епархије канадске Штампај Е-пошта
петак, 11 септембар 2015

 Обзиром на најављене и неке већ насилно изнуђене потписе на неважећим и нелегитимним одлукама од стране свештенства и управника ЦШО, које се тичу банковног рачуна Епархије, а које нису у складу ни са Канонима цркве, ни са Статутом Епархије (чланови: 7.1, 12.6, 22.17(4), 29.9 и  29.9), а посебно не у складу са Законом о добротворним и непрофитним организацијама Канада као ни са Повељом о дужностима и обавезама управника и чланова управа добротворних и непрофитних организација Канаде (Duties and Liabilities of Directors and Officers of Charities and Non-Profit Organizations; F. a) to e) по коме се све црквене организације управљају, Савет Епархије канадске упућује УПОЗОРЕЊЕ.

УПОЗОРАВА се све српско православно свештенство Епархије канадске, као и сви председници црквеношколских општина Епархије, да за свако кршења канонских, црквено правних и посебно канадских законских прописа, свако понаособ сноси личну одговорност пред надлежним правним институцијама и Српске православне цркве и државе Канаде. За прекршај који било ко учини неће уживати нити заштиту од стране цркве код канадских власти нити обрнуто, заштиту од стране канасдских власти код цркве. Ако коме није јасно, свако треба да консултује свог личног правног саветника, а не неуке пристраснике који му говоре „ма нико ти ништа неће, само ти потпиши“.

УПОЗОРАВАМО све, од којих се потражи икакво потписивање, да не наседају на претње и уцене и да припазе на шта стављају своје потписе по налогу заменика Василија Томића који сада, пред Патријархом Иринејом и Синодом СПЦ, покушава лажним плебисцитом да изманипулише оправдање за своје неуспехе у непрекидном кршењу Канона, Устава СПЦ, Статута Епахије канадске и Закона и Повеље о добротворним организацијама Канаде, у поступку рушења Епархије канадске, а све како би се дочепао средстава на рачуну Епархије и како би и даље вршио самопромоцију себе као Патријарховог заменика.

Допуњавамо УПОЗОРЕЊЕ упутством, да само и строго сви раде по савести својој, да поштују своју Српску Православну Цркву, да буду одани вери Христовој, а не подложни похлепи и сујети људској, да часно и одано служе свој христољубиви народ Епархије канадске који их је на та места изабрао по црквеношколским скупштинама и да избегну да буду уплетени у марифетлуке, уцене и принуде именованог самопроглашеног „заменика Патријарха“.

Нека Господ сваком да само по делима његовим.

САВЕТ ЕПАРХИЈЕ КАНАДСКЕ

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 51 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.