header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Архимандрит Лазар Абашидзе: Грузијо, не спавај, антихрист долази к теби! Штампај Е-пошта
субота, 07 мај 2016

 Један од највећих православних духовника и богослова друге половине 20. и почетка 21. века, архимандрит Лазар Абашидзе, обратио се православнима у Грузији отвореним писмом у коме их упозорава на непосредну опасност која им прети од мрачних сила и њихових поданика у служби антихриста. Ово обраћање архимандрита Лазара, објављено на порталу „Знеоба“, шаље снажну, свеправославну поруку и поуку, због чега га, ексклузивно, доносимо на увид и топло препоручујемо цењеним посетиоцима "Борбе за веру".

+ + +

 „У нашој Цркви верници, па чак и неки клирици, проповедају наступање верског „просветљења“ (препорода), говорећи да се приближава светло време за хришћане, те да ће у последња – апокалиптичка времена, антихрист владати свуда, а да у Грузију неће ући итд.

Но, обузети омамљујућим и сладуњавим маштаријама, заузети уређивањем спољашњих црквених ствари и места за одмор (у очекивању тог благопријатног периода), многа духовна лица и мирјани не примећују (или не желе да примете), да у Грузију надире дух антихриста, који пушта дубоке корене у душама људи и започиње своју владавину у свим областима живота.

Сада покушавају да у школе уведу „полно васпитање“, знатно смање часове историје отаџбине, а за реализацију тог програма из Европе, из самих недара сатанских, у Грузију притичу огромна новчана средства!

Шта то значи? Онај ко се упозна са смислом пројекта „полно васпитање“ и погледа нове уџбенике, јасно ће увидети њихову жељу да дете од најранијег узраста почне да изучава сваковрсни полни разврат. Њихов је циљ да искорене сваки осећај стида и да за циљ човековог живота поставе потрагу за задовољењем похоте.

Но, због чега је то потребно светским политичарима, зашто они не штеде своја средства и троше толико новца како би од деце и њихових родитеља купили савест?

Зато што се сада у целом свету спроводи активни рад на припремању пута за антихриста, а свим тим догађајима руководе саме мрачне силе.

За њих је важно да припреме универзални светски поредак, то јест да припреме људе у заједничким интересима, у заједничким жељама, у идентичним стремљењима, јер само тада ће бити могућа једна светска држава и контрола над читавим човечанством. Само тада ће ђаво моћи да оствари свој древни сан: да му се сав род људски поклони као господу богу.

Због тога из људи искорењују све – индивидуалност, узвишеност, идејну и духовну посебност.

Човек неморалан, који не мари за своју Отаџбину, не мари за опит и духовно богатство својих предака, који тражи само тренутно задовољство и живи само за данас – он је најподеснији материјал за стварање поданика новог светског поретка.

Строго контролисан, лишен принципа и идеја, без душе. Он ће бити спреман да се одрекне свега зарад слободе: од савести, од стида, од моралних заповести, биће спреман да плати за слободу, да сагреши зарад права, задовољи тело благодетима „земаљског раја“, да се наслађује техничким материјалним комфором и не осећа никакву грижу савести.

Скупа са тим подразумева се да човек треба да остане религиозан, јер антихрист жели да му се поклоне, и то не као талентованом човеку, већ као божанству.

Иза њега је дух таме, који изгара жудњом за божанским поклоњењем.  

Међутим, религиозност мора бити секуларна (ослобођења од црквеног утицаја), која не познаје Истину, - слична мистичном сурогату.

Из тог разлога, за стварање овог новог друштва, потребна су три фактора: екуменистичка религиозност (религија без благодати), неморалност (човек без савести), губитак везе са некадашњим моралом и духовном културом (заједница без историје):

Ово треће је неопходно зато што национални осећај, често наслеђен од предака, обогаћује човека истинском мудрошћу, учи га повратку оцима и идењу за оним духовним и високоморалним вредностима које су они ценили. Међутим, овај чврст темељ – основа мудрости и честитости – мора бити уништен.

Тако човек постаје сличан листу откинутом од сопствених корена, који, витлан у бурном и мутном потоку, скупа са хиљадама других сличних њему, понире у мрачан бездан.

Ако овај програм уђе у школе, онда ће Грузијце у корену сажећи адски огањ!

За само неколико деценија, Грузија ће бити на путу Содома и Гомора и, несумњиво, наследити њихов удео. Није случајно што су они с греховним отровом приступили малолетницима, да затрују њихове душе. Они стављају велики акценат на нова поколења.

Сада све зависи од нас. И најстрашнија ствар је што људи ћуте. Ћуте свештеници и духовништво. Само се повремено чује глас упозорења. Ако они не буду трубили о долазећој опасности, и не буду протествовали и подизали хришћане на борбу са тим злом, не буду строгим забранама освешћивали људе отпале од Христа, - тада ће се широм отворити врата и припремити пут застрт ћилимима, којим ће антихрист ући у Грузију.

 „Почетак мудрости је страх Господњи“ (Пс.110). Губљење страха – почетак је масовног безумља!“

 

Извор: odigitria.by

Превела са грузијског на руски: Тамара Манелашвили

Превод са руског и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.