header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папа задовољан скупом на Криту Штампај Е-пошта
уторак, 28 јун 2016
        У разговору са новинарима у авиону на путу из Јерменије, римски папа Фрањо изнео је свој став о тек завршеном скупу на Криту.

Понтиф је, у суштини, протекли скуп оценио као „позитиван“. „То је био корак напред, мада не 100%.  Разлози због којих неколико Цркава није учествовало су искрени. Постоје питања која је могуће решити: четири поглавара, који нису дошли, желели су да се сабор одржи касније“.

Притом, папа Фрањо је нагласио да је први корак свеједно веома важан. „Узмимо, за пример, децу, - рекао је он. – Она најпре пузе, као мачке, а потом почну да ходају“.

„Сама чињеница да су Цркве одржале сусрет, како би погледали једни друге у очи, заједно се молили и разговарали, је веома позитивна, и ја сам благодаран Господу за то. На следећем сусрету биће више присутних“, рекао је понтиф.

 По материјалу са: „Информ-религија.ру“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 28 јун 2016 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.