header image
НАСЛОВНА СТРАНА
О. Антоније: На делу је формирање буловићевске унијатске "Српске православне цркве"
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
уторак, 21 септембар 2010

Отац Антоније

Цела изјава дата дневном листу  „Правда“ поводом синодске одлуке о забрани свештенодејства Владики Артемију

 Мислим да се владика Артемије налази на голготском распећу, као да је између чекића и наковња; са једне стране немилосрдни епископи екуменисти који га својим охолим кажњавањима желе одгурнути од себе и приморати да се од њих одвоји, а са друге стране народ побожни који нема више стрпљења гледати мирно на вишегодишња безакона и вероломна, саблажњива, пропапска дела српских екомуниста (пардон, екумениста). А, пошто одлука Владикина представља будућност Православља у Србији, најпобожније пред Господом би било поштовати све њихове неправедне казне и подносити прогоне и мучења, све дотле док не постану отворени јеретици, што нека им не би допустио Господ. А отворени јеретици не подносе православну побожност, те ће је они анатемисати позивајући се на своју екуменско фолирантску љубав. А када они анатемишу православне, сами ће се одвојити од Православне Цркве, као што су вероломни Латини донели своју анатему православнима и спустили је на свети престо Свете Софије 1054.г.

Детаљније...
 
"Правда": Жељко Которанин: Расколник није онај ко чува учење Цркве како га је примио
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
уторак, 21 септембар 2010

ЦРКВА БЕЗ ЈЕДИНСТВА

                                                         Од­лу­ка Си­но­да СПЦ да вла­ди­ки Ар­те­ми­ју за­бра­ни сва све­ште­но­деј­ства до је­се­њег Све­тог ар­хи­је­реј­ског са­бо­ра, 17. но­вем­бра, не зна­чи да је цр­ква у рас­ко­лу, сма­тра­ју вер­ски ана­ли­ти­ча­ри и по­зна­ва­о­ци ка­но­на и Уста­ва СПЦ, док со­ци­о­лог ре­ли­ги­је Мир­ко Ђор­ђе­вић ка­же да се цр­ква већ на­ла­зи у рас­ко­лу јер је обо­стра­но кон­ста­то­ван, од вла­ди­ке Ар­те­ми­ја с јед­не и Си­но­да, Са­бо­ра и па­три­јар­ха Ири­не­ја с дру­ге стра­не. Је­дин­ства у СПЦ не­ма, то је очи­глед­но, на јед­ној стра­ни је Си­нод, на дру­гој Ар­те­ми­је и део мо­на­штва.

Детаљније...
 
Због притиска савести и сталних ноћних мора убио се пилот који је бомбардовао СРЈ
СВЕТ ОКО НАС
уторак, 21 септембар 2010

 Убио се пилот који је бомбардовао СРЈ

             Амерички борбени пилот, потпуковник Харолд Ф. - Хуч Мајерс, није могао да издржи притисак савести и сталне ноћне море, које су га мучиле од 1999. године и бомбардовања СРЈ. Извршио је самоубиство.
Детаљније...
 
Јереј Бобан Миленковић: Бог и пророк у Старом Завету
МИСИОНАР
понедељак, 20 септембар 2010

Јереј Бобан Миленковић

БОГ  И  ПРОРОК  У  СТАРОСАВЕЗНОМ  ОТКРИВЕЊУ

 Апстракт: Однос Бога и Пророка у Библији претставља собом тајну која својим постојањем осмишљава и осветљава многе целине човековог постојања и деловања у историји као боголиког бића. Та боголикост је активна, синергична јер се остварује у сусрету Бога и човека као сарадника без губљења свести да је Бог Творац који воли и љуби човека и да је човек творевина која тежи ка Богу кога је призвана да воли и љуби слободно.

Детаљније...
 
Срамно: Одговор инфо службе СПЦ јерођакону Дамјану
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
понедељак, 20 септембар 2010

Одговор јерођакону Дамјану који прослеђује допис

умировљеног Епископа рашко-призренског Г. Артемија

 

Информативна служба

Српске Православне Цркве

Краља Петра 5

Београд

Бр. 29

         Дана 19. септембра 2010. године
Детаљније...
 
"Вести онлајн": Преписка Синода СПЦ и Владике Артемија
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
недеља, 19 септембар 2010

19. 09. 2010. 14:51h >>15:31h | Вестионлајн

Ексклузивно: Преписка Синода СПЦ и владике Артемија

Свети архијерејски синод Српске православне цркве (СПЦ) одлучио је да умировљеном владици Артемију привремено забрани сва свештенодејства до предстојећег, другог редовног заседања Светог архијерејског сабора који ће донети коначну одлуку. Поводом актуелне ситуације у Српској православној цркви, портал ''Вести-онлајн'' ексклузивно вам доноси у целости преписку Синода СПЦ и владике Артемија од 26. августа и 13. септембра.

Преносимо у целовитости писмо које је Свети архијерејски сабор послао владици Артемију, 26. августа 2010. године.

Детаљније...
 
Анатолиј Степанов: О нападима и клеветама неообновљенаца на "Руску народну линију"
"Руска линија" у Србији
недеља, 19 септембар 2010

Поштовани посетиоци,

Из текста г. Анатолија Степанова, главног уредника сајта „Руска Народна Линија“, који доносимо у прилогу, јасно се види да је агресивни и клеветнички однос руских модерниста-неообновљенаца према „Руској Народној Линији“ истоветан односу српских екумениста-реформатора према „Борби за веру“. Уколико бисмо у тексту г. Анатолија Степанова уместо „Руска Народна Линија“ ставили „Борба за веру“, а уместо „руски неообновљенци модернисти“ ставили „српски екуменисти-реформатори“, и уместо имена оних који клеветају „Руску Народну Линију“, називајући је „расколничким“ сајтом, ставили имена клирика СПЦ који безочно лажу и клеветају наш сајт, добили бисмо текст који као да је упућен српским читаоцима. Ово несумњиво значи да је пројава екуменистичко – реформаторске пошасти свуда иста, а то је агресивно-клеветнички однос њених заступника према онима који се „боре за праведну веру једанпут предану светима“ (ср. Јд.3).

Уредништво

Детаљније...
 
Захвалност: Монаси на Тари добили теренско возило
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
недеља, 19 септембар 2010

Администратори Фејсбук групе

„Истина је само једна-владика Артемије“

 

Image         Помаже Бог, драга браћо и сестре!

У име оца Пајсија и Доситеја желимo да вам се захвалимo на помоћи. Успели су да набаве теренски ауто како би могли по снегу да сиђу са  врха  Таре до насеља да купе намирнице. Међутим, морамо да објавимо још један апел - апел за набавку соларне плоче како би монаси обезбедили струју за основне потребе.

Детаљније...
 
Одлука Синода: Владика Артемије под забраном свих свештенодејстава до Сабора
ПРАВОСЛАВЉЕ- Актуелно
субота, 18 септембар 2010
Саопштење Светог Синода у вези са писмом умировљеног Епископа рашко-призренског Г. Артемија од 13. септембра 2010. године

Као одговор на писмо умировљеног Епископа рашко-призренског Г. Артемија Светом Архијерејском Синоду Српске Православне Цркве од 13. септембра 2010. године, са чијим садржајем су средства јавног извештавања била упозната већ пре завршеног разматрања истог на седници Светог Архејерејског Синода, што је уобичајени манир његовог Преосвећеног потписника и додатни показатељ његовог односа према највишим установама и органима Српске Православне Цркве, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј упутио је епископу Артемију одговарајућу одлуку Светог Синода уз пропратни одговор на његово поменуто писмо. Синодску одлуку и писмо у целини представљамо српској јавности тек сада, када их је већ примио на знање онај коме су и намењени. Не објављујемо их ни из каквих других побуда осим жеље и потребе да наша црквена и укупна јавност буде обавештена заиста истинито, а не онако како то, на нашу дубоку жалост, чини Преосвећени г. Артемије.

Детаљније...
 
Миладин Петровић: Наставља се прогон владике Артемија
ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА
субота, 18 септембар 2010

„БЛИЦ“ НЕ ДОНОСИ РАДОСНЕ ВЕСТИ

Наставља се прогон владике Артемија
         
             Данас, на  дан Светог Петра Дабробосанског, који је 1941. године  страдао Христа ради, поново  слушамо  вести које нас жалосте, о томе како се спрема наставак прогона његовог преосвештенства владике Артемија.  Ако је истинита данашња  вест „Блица“ (у међувремену потврђена истинитост вести – прим.“Борба за веру“)  - да је Синод СПЦ донео одлуку о забрани чинодејствовања  владики Артемију, онда то није само разлог за жаљење него и за дубоку забринутост. Значи ли то да неко упорно настоји да Српску Православну Цркву гурне у воде раскола покушавајући да за тај раскол окриви другог – владику Артемија  чији је  целокупан рад окренут ка јединству СПЦ.
Детаљније...
 
<< Почетак < Претходна 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 Следећа > Крај >>

Резултати 15481 - 15500 of 17412

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.