header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Саопштење Уредништва сајта Штампај Е-пошта
субота, 20 јун 2009

Поводом писма свештеника Драгана Никитовића

сајту ,,Борба за веру“

Јуче, 6. / 19. јуна, примили смо писмо оца Драгана Никитовића из Чачка које смо одмах по пријему објавили у целини. О. Драган нам се обратио сазнавши да смо на сајту објавили информацију која се тиче црквеносудског процеса против њега пред Црквеним судом Епархије жичке.  У писму нас моли да више на сајту не пишемо о њему, јер би, како каже, могао због тога имати  велике проблеме, „зато што се у неким круговина неосновано сматра да је крив због текстова који се појављују на 'Борби за веру'“.

Због свега горе реченог Уредништво сајта саопштава посетиоцима следеће:

Довођење свештеника Драгана Никитовића у везу „са текстовима који се појављују на 'Борби за веру'" јесте најгнуснија лаж и клевета. У више наврата написали смо да је основни мотив нашег рада објективно информисање посетилаца нашег сајта, а то значи сведочење и ширење истине. Тиме смо се руководили и приликом објављивања информације о поновном прогону о. Драгана. Но, пошто не желимо да на било који начин нанесемо штету оцу Драгану, који је већ био прогоњен у фебруару 2008. због поштовања одлука СА Сабора СПЦ, ступили смо у контакт са једним од чланова УГ „Законоправило“, да бисмо чули какав је њихов став о писму оца Драгана и о прогону против њега покренутом.

Ево шта нам је речено:

,,УГ ,,Законоправило“ је настало са циљем да се бори за поштовање одлука СА Сабора СПЦ о богослужењу и због заштите воље народа изражене у фебруару 2008. у храму Вазнесења Господњег у Чачку. Зато је питање свештеника Драгана Никитовића принципијелно, и нема везе с њим лично. Без обзира на његову молбу, ми ћемо, и у његовом и у сваком другом случају, бранити принципе, а не појединце. Свако од нас је потенцијални Драган Никитовић, кога клеветници могу извести на суд и малтретирати ни за шта! Оцу Драгану не споримо право да мисли и чини како сматра да треба, а за себе задржавамо своје легитимно право да обавештавамо јавност и боримо се за истину, због чега наш стручни тим ради на обелодањивању  невиђеног монтираног процеса, који веома подсећа на време инквизиције и на време стаљинистичких чистки када је важило правило: двојица без душе –један без главе“.

Ми се, као уредништво, у потпуности слажемо са изнетим ставом „Законоправила“. И у наредном периоду, као и до сада, преносићемо оно што сазнамо, истине ради, јер је истина и само истина смисао нашег постојања.

          Уредништво сајта „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 22 јун 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Кад се бориш за веру своју, љуби веру своју свим срцем својим, јер ти је она дарована од Онога који тебе љуби. Вера је дар љубави, та твоја вера, Права Вера Православна, Србине брате!"

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.