header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Протојереј Игор Рјабко: Нови светски поредак ће умножити хлеб и рибу
Протојереј Игор Рјабко: Нови светски поредак ће умножити хлеб и рибу Штампај Е-пошта
среда, 10 август 2022

 Током протеклих 50 година, корак по корак, глобална елита је стекла потпуну контролу над свим традиционалним друштвеним институцијама.

Како духовно преживети у свету где је главна жеља већине „да једе и насити се“.

Јеванђелско читање ове недеље посвећено је чудесном насићењу пет хиљада људи од Христа са пет хлебова и две рибе. Управо је ово чудо довело до покушаја да се Христос ухвати и да се насилно прогласи царем Израиља.

До чега је човечанство, после 2000 година, дове,ла жеља да над собом има цара који би га добро хранио?

Диктатура једног процента

С некоторых пор я заметил, что люди вокруг меня живут в ауре трех доминирующих страстей:

Већ неко време примећујем да људи око мене живе у аури три доминантне страсти:

1. бескорисна радозналост;

2. животињски страх за живот;

3. бес и мржња према онима који представљају претњу.

Нова дигитална реалност постала је место које умножава страх, подстиче мржњу и задовољава радозналост, пројектујући на цео свет оно што човечанство треба да натера да размишља „исправно“, да се плаши, бира, разуме. Овај пројектор је монтиран и пуштен у акцију пред мојим очима, током мог живота. Ко су ти људи који би могли да створе тако грандиозне ствари?

Своју активност у светским размерама почели су да испољавају релативно недавно, иако се њихова историја протеже вековима уназад, до ере колонијализма и даље. Њихова снага је одувек била у новцу и у знању и умећу, у световном смислу, да га користе. Они су финансирали револуцију у Русији и касније комунистички и фашистички режим у Европи. Временом су успели да пооштре контролу над западним земљама и униште царство СССР.

Током протеклих 50 година, корак по корак, тихо, без много насиља, ови људи су успели да стекну потпуну контролу над свим традиционалним друштвеним институцијама. Успели су када су потпуно потчинили читаву светску привреду и индустрију.

Цео свет се сложио да ће новац који ови људи сами штампају постати универзално призната светска валута. Тако се без рата, неприметно и нечујно, догодио светски преврат. Над остатком човечанства успостављена је диктатура од 1% становништва Земље. Данас ти људи преко глобалног финансијског система контролишу ресурсе целог света.

Али ни ово им није било довољно. Сада су одлучили да ће постати „богови“ на Земљи. Они ће сами писати и састављати историју човечанства. А у блиској будућности они ће, по њиховим речима, модернизовати и само човечанство и његову биолошку природу, стављајући под своју контролу све што је повезано са његовом животном делатношћу.

Место окупљања

Дошавши до тоталне власти над целим светом, ова елита више није имала потребу да одржава светску економију и финансијски систем у оном облику у којем је постојао до недавно. Она треба да уради глобалну дигиталну надоградњу. Овај процес модернизације је на Светском економском форуму назван „Велико ресетовање” или „Четврта индустријска револуција”.

Постоји изрека: генерали се увек спремају за прошли рат, а не за следећи. Суштина је да човек, по навици, наставља да размишља у обрасцима који је научио у прошлости, не схватајући шта се дешава у садашњости. На екрану светске историје данас видимо пренос епидемије корона вируса, рата у Украјини, потенцијалне претње трећег светског рата, глади.

Али постоји претпоставка да се и епидемије и ратови сада праве на једном зборном месту, и то по сценарију који су унапред испланирале слуге нове светске елите.

Данас 1% становништва преко глобалног финансијског система контролише ресурсе целог света.

 Рат на светском екрану и даље изгледа као сукоб између страна и држава. Само националне владе постепено престају да постоје као независни контролни центри, стапајући се у јединствену технократску целину и постајући контролисани интерфејс светске елите.

Традиционални и нама познати концепти демократије такође иду у историјску прошлост. Улазимо у еру диктатуре новог светског поретка. У таквом систему управљања, владе држава више неће доносити самосталне одлуке, већ ће извршавати само оно што њихови кустоси буду наредили. А сам систем демократских избора биће прилично формалан, јер ће потпуно други људи одлучивати ко ће водити овај народ.

Страх и паника гарантују покорност

Некоме ово може изгледати као фантазија. Али ако боље погледате шему управљања новим светским поретком, видећете да без обзира у каквој се конфронтацији налазе поједине земље, све се подједнако повинују „препорукама“ Светског економског форума, Међународног монетарног фонда, „Светске здравствене организације“, радећи у јединственој вези са глобалним финансијским системом итд.

А млади талентовани стручњаци из америчке инвестиционе компаније BlackRock и сличних структура често раде као „саветници” и „консултанти” управо тамо где доносе најважније кључне одлуке.

Овде нема теорије завере. Сва ова финансијска, политичка и економска стварност је детаљно описана у књигама, научним публикацијама, посвећени су јој многи извештаји на конференцијама различитих нивоа. Њу су величали, планирали и спроводили научници, признати утицајни стручњаци у овим областима, најмање последњих 50 година.

Традиционални појмови демократије бледе у историји. Улазимо у еру диктатуре новог светског поретка.

 Да би све функционисало како треба и човечанству не би пало на памет да се некако брецне, бунтује, побуни и пружи отпор, њега треба плашити, и то не претварајући се, већ стварно. Глобално загревање, пандемије, ратови, глад – све то ствара страх и панику у душама људи и гарантује апсолутну послушност онима који кажу да само они знају како да све те проблеме правилно реше. Наш посао је да слушамо и повинујемо се.

Главни модератор и генератор осећања, емоција, мисли и расположења човечанства су светски медији и интернет емитовање. Већина светске популације поступа у складу са оним што водитељ вести има да каже.

И само занемарљив проценат људи покушава да критички размишља, истражује, формира сопствени независни суд. Али репресивни апарат и систем друштвене диференцијације лако се носе са непослушним. Главни део се води вештачки формираним мишљењем „већине” како се не би истицао. О свему осталом одлучују заштитни механизми људске психе. Која ће, осим тога, бити модернизована уз помоћ нових биомедицинских и компјутерских технологија.

Шта треба архитектама рата

Масовна непромишљеност, послушност условљеним друштвеним сигналима, губитак способности да се самостално разликује добро од зла најважнији су знаци краја људске историје. Медији емитују истину, помешану са лажима, у различитим размерама, постижући ефекат за који је створен овај или онај рецепт информативне пропаганде. Ум оних који верују овој пропаганди се упоређује са лосом или зецем који трчи стриктно у правцу фарова.

Идеологија је најважнија компонента у систему управљања, јер вековно правило „завади па владај“ никада неће изгубити на важности. Рецепт је врло једноставан. Припремамо две (по потреби и више, у зависности од броја зараћених страна) добро утемељене „истине“. Мешамо се заједно, куцамо заједно, и – „лук“ - искре мржње, беса, непријатељства лете у различитим правцима. Сваки од присталица ове или оне „истине“ чврсто верује да је Бог на његовој страни.

Главни модератор и генератор осећања, емоција, мисли и расположења човечанства су светски медији и интернет емитовање.

Да би рат био успешан, његове архитекте треба да демонизују зараћене стране што је више могуће у очима једни других. Ово је веома важна компонента контролисаног сукоба. Штавише, ова демонизација се не тиче само војске, већ и народа. Било која средства су добра за распиривање мржње, не искључујући тзв. црна пропаганда.

Људи, у којој год земљи живе и које год националности били, мало се разликују једни од других. Нико не жели рат и немире, сви желе да живе у стабилном, просперитетном друштву и да имају гаранције сигурности и мира.

 Али једна жеља није довољна. Неопходно је да у души постоји и нешто што не би дозволило да се пређе преко закона савести, да се прекрши забране које су дате од Бога. Чврсти морални темељи, строго придржавање заповести Божијих никада неће дозволити човеку да извршава злочиначка наређења, чак и ако га то кошта самог живота.

Директан пут у рај

Али то је оно што је већини људи одузето производњом хедониста потрошачког друштва. Просечан грађанин је, по правилу, секуларна особа, можда „верник у души“. Али он се, као и сви други, првенствено бави не смислом живота, већ потребама тела. Већину свог слободног времена гледа у екран паметног телефона или рачунара, живећи пола своје душе у виртуелном свету. Он такође не размишља о Богу и души, већ о новцу и здрављу. Ово се сада зове "живети као и сви други".

Универзална маса људи „који живе као и сви други“ постала је погодна средина која пружа могућност да се оствари крајњи циљ владавине светске елите – изградња новог светског поретка. Он је крајњи циљ догађаја који се таквим интензитетом одвијају пред нашим очима.

Свет је већ изабрао свој пут. Истих 99,9% ће клицати „Осана“ Антихристу и искрено га волети „свим срцем, свом душом и свом снагом својом“. Какав треба да им буде цар, човечанство је изабрало и када је хтело да устоличи Христа не зато што им је одржао Беседу на гори, не зато што је говорио о љубави и праштању, па чак ни зато што је лечио болесне и васкрсавао мртве, већ зато што су „јели и наситили се“.

 Што се тиче непослушних, свет ће, попут искусног хакера, покушати да провали у њихове заштитне механизме душе. Они који нису подлегли паници, страху и смућености током епидемије, сада су позвани да се заплету у мреже једне од „истина“, пуштајући у своју душу мржњу и бес.

Једини начин да се духовно преживи јесте да понизно следимо заповести јеванђеља и живимо у складу са њима. На пример, данас се чини да је готово немогуће утеловити заповест о љубави према непријатељима у нашим животима. Али управо из тог разлога, због своје невероватне сложености за садашње време, ова заповест ће хришћанину моћи да отвори директан пут у рај.

Такође не смемо заборавити да је Васкрсење Христово већ предодредило коначан исход како садашњег рата, тако и свих ратова који су се водили или ће се наставити у историји човечанства. Право полазиште историје, које даје исправно разумевање актуелних догађаја и формира њену философију, јесте догађај Васкрсења Христовог. То је истовремено не само смисао, већ и циљ живота хришћанина. А све остало што нам се дешава на овом свету само је средство да то постигнемо.

 

Превод са руског: "Борба за веру"

Извор: "СПЖ"

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 август 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Кад се бориш за веру своју, љуби веру своју свим срцем својим, јер ти је она дарована од Онога који тебе љуби. Вера је дар љубави, та твоја вера, Права Вера Православна, Србине брате!"

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.