header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Пажња! Пажња! Опасна превара! Штампај Е-пошта
субота, 10 септембар 2022

 Друштвеним мрежама и мејловима је као хитна проширена порука која је насловљена „Молитва за све православце света!!!“. Као што ћемо видети у наставку, овај наслов је превара, јер читава порука (молитва) је конципирана тако да више има везе са екуменизмом и магијом, него са Православљем.

Елем, први део поруке садржи наводни вапај за молитвеном подршком руских војника, јер ће се - тобоже - убрзо одиграти одсудна битка између руске и украјинске војске.

Из другог дела поруке, који садржи и саму молитву, видимо да је прича о одсудној битки и руској војци, чиста навлакуша да би се људи укључили у магијски „молитвени ланац“.

МОЛИТВЕНИ ЛАНАЦ

„Молитвени ланац“, што је и наслов другог дела поруке -  је конципиран по примеру „Писмо среће“. Сећате ли се тих писама? - ретко да их ко није бар једанпут у животу добио. Ако их не проследите на толико и толико адреса, умрећете или ће вам се десити нешто страшно.

Сетимо се да је порука насловљена „Молитва за православце света“ и да се односи на апел руске војске. Међутим, већ у првом реду испод наслова „Молитвени ланац“ читамо да аутор позива на молитву „свакога коме је име живи човек Божји“. Православни се више не помињу.

Такође, молитва се не односи на руску војску, као што је најаваљено, већ „невоље и напад који је непријатељским сплеткама пао на цео свет“.

Даље се каже да је „Идеја да сви прочитају молитву, помоле се, а затим пренесу поруку 10 + другим људима како би одржали живи ланац без прекида!“ Исто као у „Писмо среће“. Реч је о сујеверју и магизму! Уводи се појам броја на који морате проследити молитву, сугерише вам се да ланац мора бити непрекинут (као у масонерији) и да морате бити искрени (скоро да се прети казном онима који не проследе даље) „будите искрени: сачувајте читав молитвени ланац, јер то радимо заједно за будућност наше деце“. Обавезно вам се помињу деца, како вам не би пало на памет да не продужите ланац!

Треба ли истицати да у Православљу никада није играо улогу број молитвеника, већ њихов "квалитет". Присетимо се колико је молитвеника било у време Нојево, Авраамово, Лотово, Пророка Илије, Јеремије, Језеиља, Данила...? Остајао је понекад само по један молитвеник, који је надјачавао безумље васионог света.

МОЛИТВА

Није ми требало више од једног минута, али кроз ову молитву смо уједињени у својој молби!“, - каже непознати аутор, који на друштвеним мрежама веже људе у екуменистички молитвени ланац.

Вреди подсетити се, да се Господ Исус Христос у својој Првосвештеничкој молитви није молио за свет и цело човечанство, како сугерише непознати аутор, већ само за оне који су Очеви: „За њих се молим. Не молим се за свет, него за оне које си ми ти дао, јер су твоји” (Јн. 17, 9).

Иначе, апели православнима за молитве у исто време постоје. Али, у том случају се зна ко је позивалац, и исти не измишља неке своје молитве, већ се молитвеници моле већ постојећим православним молитвама.

Непознати позивалац на екуменистичку молитву није пропустио да на крају стави напомену да је хитно, и то латиницом: „Poslato iz Brze beleške“ (његовог телефона, наравно).

Шта да вам кажемо да крају, осим:

„Чувајте се да вас ко не превари“ (Мт.24,4).

+ + +

„Молитва за све православце света!!!“

Стигла је порука од руске војске: У наредним сатима ће се одиграти одлучујућа борба у Украјини, која ће нас или довести до победе и НАТО се неће умешати, или ако изгубимо (да не буде тако!) згазиће нас. Са сваке стране стоји по 90.000 људи. Борци траже молитве! МОЛИТЕ СЕ ЗА НАШЕ БОРЦЕ ЗА СНАГУ ЊИХОВОГ ДУХА! И ЗА УРАЗУМЉЕЊЕ И ПОСРАМЉЕЊЕ ВРАГА. ЗАТРАЖИТЕ ПОМОЋ ЗА НАШЕ МОМКЕ, НЕБЕСКО ЗАСТУПНИШТВО СВЕТОГ ЦАРА НИКОЛАЈА, СВЕТОГ ВЕЛ.МУЧ. ГЕОРГИЈА, СВ.БЛ.КН. АЛЕКСАНДРА И СВЕ СВЕТЕ КНЕЗОВЕ И РАТНИКЕ. МОЛИТЕ СЕ СА СУЗАМА АКО ИХ ИМАТЕ.

 ХИТНО СВИМА !!!!!!!РУСИ!!!!!!!! MOLITE СЕ!!!!! НАШИ МОМЦИ ТРАЖЕ МОЛИТВЕ !!!!! 

МОЛИТВЕНИ ЛАНАЦ!!! 

Молимо свакога коме је име живи човек Божји да учествује у вишемилионској молитви како би зауставио ширење те невоље и напада који је непријатељским сплеткама пао на цео свет. Идеја је да сви прочитају молитву, помоле се, а затим пренесу поруку 10 + другим људима како би одржали живи ланац без прекида!Молим вас, будите искрени: сачувајте читав молитвени ланац, јер то радимо заједно за будућност наше деце! Није ми требало више од једног минута, али кроз ову молитву смо уједињени у својој молби!

М О Л И Т В А

Боже, Оче наш Небески, у име Спаситеља нашег Господа и Бога нашег Исуса Христа, молимо Те за опроштај, помиловање и исцељење свим народима света. Благослови нас и скини руке онима који планирају зло против човечанства!

Стојимо и јачамо само вером у твоју моћ! Нека се рана не приближи нама и нашим обиталиштима!

Господе Исусе Христе, исцели нас и одведи сваког супостата! Додирни разум и срце Владара свих земаља и народа, да испуниш само твоју свету вољу за добро народа! Исусе Христе! 

Све што је ђаво смислио против народа на земљи, одагнај од нас у Твоје Свето Име!

Оче наш небески, призивамо Те, избави нас од пошасти ђавоље, од свих махинација демонских, не допусти истребљење човека! Опрости нам безумним и заглибљеним у гресима, покажи свету милост Твоју! Нека се прослави Пресвето Име Твоје Оца и Сина и Светога Духа!

Понизно молимо нека буде Воља Твоја!

Молимо се, свети Оче, за благослов онима који Ти се моле и призивају Свето Име Твоје! Понизно Те молимо за очинску заштиту целог човечанства на Земљи! Услиши, опрости и спаси нас, Оче небески! Света Тројице, слава Теби, Оцу и Сину и Светому Духу! Сада и увек и у векове векова! Амин! Амин! Амин! Слава Богу!

Пренесите даље! Верујемо у поштење, савесност и побожност сваког читаоца!!!

Спаси Вас све ГОСПОД!!!!!

--

Poslato iz Brze beleške

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 12 септембар 2022 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 58 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.