header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Пророчанства о будућности Русије и апокалипси II
Пророчанства о будућности Русије и апокалипси II Штампај Е-пошта
петак, 28 новембар 2008

Сви иду против Русије

 

“Гоњења и мучења првих хришћана могуће је да се поврате… Ад је разрушен, али није уништен, и доћи ће време када ће он дати од себе знаке да постоји. То време није иза гора…

И ми ћемо доживети страшна времена, но благодат Божија ће нас покрити… Антихрист јавно иде у свет, но њега у свету не признају. Сав свет се налази под влашћу некакве силе која нам је овладала умом, вољом и свим душевним осећањима човека. Та сила је страна, зла сила, њен источник је ђаво, а зли људи се јављају као оруђа посредством којих она дејствује. Ето претеча Антихриста.

У Цркви код нас нема сада живих пророка, но има знаменија. Она су нам и дана да препознамо време. Јасно су видљива оним људима који имају духовни разум. Но те у свету не признају… Све иде против Русије, тј. против Цркве Христове, јер је руски народ богоносац, у њему се чува истинска вера Христова”.

    Преподобни Варсануфије Оптински  1919.год.

 + + +

 “Јереси су се распространиле свуда бацајући у превласт многе. Непријатељ рода људског деловаће брзо да би, ако буде могао, приклони ка јереси изабране. Он неће грубо одрицати догме о Светој Тројици и достојанству Богородице, но неизоставно ће стати извртати учења Цркве, Духом Светим преко св. Отаца нам дарована, и да ће сами његов дух покренути, на та ловљења, да неће успевати само код најискуснијих у духовном животу.

 Јеретици ће узети власт у Цркви и свуда ће поставити своје слуге да ће благочешће бити пренебрегавано… После тога, сине мој, кад видиш нарушавање Божанског реда у Цркви, отачког предања и установљеног Богом поредка, - знај, да су се јеретици већ појавили, али се може десити да једно време скривају своје нечастије или да неизоставно исказује Божанствену веру да би још успели превлашћујући и заводећи оне без духовног искуства у секте.

 Гоњени ће бити не само пастири, но и сва слуге Божије, јер бес, руководећи јересју, не трпи благочешће. Познаће те их јер су вукови у овчијим кожама, по њиховој гордељивој нарави и властољубљу…

 Теже ће у те дане бити монасима, који су се свезали имућством и богатством и ради љубави према њему и спокоја спремни су да се потчине јеретицима… Не бојте се пак скорби, а бојте се погубне јереси јер ће вас она обназити од благодати и раздвојити од Христа…

 Биће бура. И брод руски биће разбијен. Но знај да ће хватајући се за трску и на остацима брода људи ће се спашавати. И од свих пак, неће сви погинути. Потребно се молити, потребно је свима да се кају и да се моле горко… Јављено ће бити велико чудо Божије… и све трске и одломци, вољом Божијом и силом Његовом, сабраће се и сјединити, и обновиће се брод у свој красоти и поћи својим путем, предодређен Богом…

 Преподобни Антоније Оптински 1917.год.

+ + +

“Сада ми преживљавамо пре антихристово време. Почеће суд Божији над живима и неће оставити ни један део на земљи, ни једног човека кога се неће дотаћи. Почеће од Русије а затим даље… а Русија ће бити спашена. Много страдања, много мучења, потребно је много пострадати и дубоко се кајати свима. Само покајање кроз страдање ће спасти Русију. Сва ће Русија бити тамница и потребно је много молити Господа да опрости. Кајати се ради греха и бојати се чинити и најамање грехе, а старати се творити добро, па макар било и најмање. Знај и крило муве има тежину, а у Господа су мере тачне. И када и најмање у чаши добра превагне, тада ће пројавити Господ милост своју на Русији… Но у почетку ће Бог узети све вође, да би само у Њега гледали руски људи. Сви ће одбацити Русију, одрече се ње друге државе, остављајући је себи самој. Да би се у Божију помоћ уздали руски људи. Чујте, и у другим крајевима ће бити без по речи као што су били у Русији (у време револуције - редактор), и ратовима чућете и биће ратови – но тада је време близу. Но не бојте се ничега, Господ ће пројавити Своју чудесну милост. Крај ће бити преко Кинеза. Како ће то необично бити гледати, јавиће се чудо Божије. И биће сасвим други живот на земљи, али не много дуго. Крст Христов ће засијати над целим светом. Због тога што ће се узвеличати наша Домовина и биће као светионик у тами мађу свима”.

       Схимонах Аристокло Оптински  1917-18.год

+ + +

“Русија ће се подићи и неће бити материјално богата, но духом богата и у Општини ће бити 7 светилника, 7 стубова. Иако се у Русији неће сачувати велики број верних, Бог ће је помиловати. А у нас су такви праведници. ''

Преподобни Нектарије Оптински 1920.год.

+ + +

“Ви мене питате о најблжој будућности и о будућим последњим временима. Ја не говорим о томе од себе, но то што ми је од старца било откривено. Долазак Антихристов се приближава и већ је врло близу. Време које нас дели од његовог доласка могуће је измерити годинама. Но, пред његов долазак Русија ће се препородити, и то ће бити на кратко време. И Цар ће нам бити изабран од самог Господа. И биће он човек пламене вере, дубоког ума и гвоздене воље. Ево то нам је о њему било откривено. Ми очекујемо испуњење овог откровења. Судећи по многим знамењима, оно се приближава; осим што ради грехова наших Господ ће променити и изменити Своје обећање”.

“У Русији ће бити установљена монархија, самодржавна власт. Господ је пред избро будућег Цара. Он ће бити човек пламене вере, генијалног ума и гвоздене воље. Он ће пре свега увести поредак у Цркви Православној, удаљиће све неистините, јеретикољубиве и топлохладне архијереје. И многе, врло многе, са малим изузецима, пошто лоши буду одстрањени, нови, истински и непоколебиви архијереји ће доћи на њихова места… Доћи ће до онога што нико није очекивао. Русија ће васкрснути из мртвих и сав свет ће се задивити. Православље у њој ће се препородити и усторжествовати. Но, тог Православља што је пре било, више неће бити. Од Самог Бога ће бити постављен силан Цар на престолу”.     

Светитељ Теофан Полтавски 1930.год.

+ + +

“Људи Русије кајаће се за смртне грехе, што су допустили јеврејском нечастији у Русији, и нису заштитили Помазаника Божијег – Цара, Цркве Православне и манастире, чинове мученика и исповедника светих и све руско свето. Презрели благочешће и заволели бесовско нечистије… Када се појави мало слободе, биће отворене цркве, обновљени манастири, тада ће се сва лажна учења изобличити. У Украјини стално ће устајати против руске цркве, против њеног јединства и саборности. Ту јеретичку групацију подржаваће безбожна власт. Кијевски митрополит који је недостојан тог звања, веома ће поколебати руску цркву и сам ће ући у вечну погибел, као Јуда. Но све те мреже лукавога у Русији ће ишчезнути, и биће једна Руска Православна Црква… Русија ће са свим православним земљама и народима сачинити могуће Царство. Његов кормилар биће цар Православни – Божији Помазаник. У Русији ће ишчезнути сви расколи и јереси. Јевреји из Русије отићи ће у Палестину у сретање антихристу, и у Русији неће бити ни једног Јеврејина. Гоњења на Цркву Православну неће бити. Господ ће Свету Русију помиловати јер је у њој било предантихристово време. Просијао је велики пук исповедника и мученика… Сви они ће умолити Господа Бога Цара сила, Цара над царима, у Пресветој Тројици слављенога Оца и Сина и Светога Духа. Треба знати да је Русија жребом одређена Царици Небеској и Она је неће заборавити и двоструко ће за њу посредовати. Сви чинови руских светих моле да се поштеди Русија. У Русији ће бити процветање вере и пређашње ликовање (само за кратко време, јер ће доћи Страшни Суд да суди живима и мртвима). Руског православног цара бојаће се и сам антихрист. За време антихриста биће Русија једино моћно царство у свету. А сви други предели, осим Русије и словенских земаља биће под влашћу антихриста и подносити све ужасе и муке написане у Светом Писму.  Трећи Светски рат биће, не ради покајања, него на истребљење. Где она прође, тамо неће бити људи. Биће такве силне бомбе да ће од њих метал горети а камен плавити. Огањ и дим са пепелом падаће са неба. И земља ће сагорети. Биће помртња и остаће два или три господарства. Људи ће остати врло мало и тада ће почети викати: доле рат  дајте да изаберемо једнога! Да поставимо једног цара - да изаберемо цара који ће бити рођен од блуднице девојке дванаест колена са таквим грехом. И антихрист ће сести на престо у Јерусалиму”.

Преподобни Лаврентије Черниговски Крај 1940-х год.

                 

    Русија очекује Бога

Године 1959. новине Канадске филијале православног братства препод. Јова Почајевског “Православни преглед” публиковао је виђење једног старца, изречено епископу канадском Виталију (Устинову), који је касније постао митрополит РПЦЗ. Тај старац је у лаком сну видео Господа, Који му је рекао:

“Ево Ја ћу узвеличати Православље у руској земљи и одатле ће се оно просијати по целом свету… Комуна ће ишчезнути и развејати се као прах на ветру. Она је била допуштена ради тога да би у Русији настао један народ с једним срцем и једном душом. Очистивши га огњем, Ја ћу га учинити мојим народом… Ту ћу Ја раширити десницу Своју и Православље из Русије засијаће по целом свету. Настаће такво време, када ће деца на раменима носити камен за зидање храмова. Рука је Моја крепка и нема такве силе ни на небу ни на земљи која би јој се успротивила”.

+ + +

Године 1992. у Петербургу изашла је књига “Последња судба Русије и света. Кратак преглед пророштва и предсказања”. У њој, у одељцима постоји такво предсказање садржано у беседи једног од савремених стараца, у септембру 1990.год

“Приближили су се последњи дани Запада, његовог богатства и његовог разврата. Изненада ће га постићи беда и невоља. Његово неправедно богатство, зло, угњетава сав свет, и разврат његов, разврат новог и горег Содома. Наука и техника његова, безумље је новог другог Вавилона, гордост, његова гордост богооступничка, сатанистичка. Сва дела његова на потребу антихриста. Њима је овладало: збориште сатанини” (Ап. 1,9).

Гнев Божији огњени диже се на Запад, на Вавилон његов! А ви уклоните главе ваше и обрадујте се, страдалци Божији и сви добри, смирени, трпите зло са надом у Бога! Обрадујте се, народе Православни, многострадални, бедеме Истока Божијег, који си страдао по вољи Божијој за сав свет. Тебе, ради изабраних у теби, даће Бог силу да би испунили велико и коначно обећање Сина Свога Јединородног Возљубљеног о последњој проповед Јеванђеља Његовог у свету пред крај света, за сведочанство свима народима.

Надменост и злорадство Запада ради садашњих невоља у Русији, обратиће се још више гневом Божијим на Запад. После “перестројки” у Русији почеће “перестројка” и на Западу, и тамо ће се открити невиђени раздор: међусобице, глад, смутња, падање власти, провале, анархија, помори, људеждерство, невиђени ужаси накипљеног у душама зла и разврата. Господ ће им дати да жању то што су сејали много векова и чиме су угњетавали и развраћали сав свет, и повратиће се на њих сво злодејство њиховo.

Русија је издржала своје искушење, јер је имала у себи мученичку веру, милост Божију и избрање Његово. А Запад тога нема и зато неће издржати… Русија очекује Бога.

Руском народу је потребан само вођа, пастир – Цар, изабран од Бога. И он ће поћи с њим на подвиг љубави! Само ће Помазаник Божији дати више и силније јединство руском народу!”

+ + +

Архиепископ Серафим Чикашки и Детроитски (1959): “Господ је недавно, за време мога ходоћашћа у Палестини, удостоји мене, грешног, да се упознам са неким новим, до сада непознаим пророштвима, по којима се баца нова светлост на судбу Русије. Ова пророштва је пронашао случајно један руски монах у старим грчким рукописима која су се чувала у древном грчком манастиру. Непознати Свети Оци 8. И 9. века, тј. савременици Св. Јована Дамаскина, и овим речима су записана ова пророштва: “После тога, када је Богоизабрани јеврејски народ предао на муке и срамну смрт свога Месију и Искупитеља, поништио је своје избрање које је прешло на Јелине који су постали други Богоизабрани народ.

Велики Источни Оци Цркве утврдили су хришћанске догмате и систематизовали хришћанско учење. У томе је велика заслуга грчког народа. Шта више, установивши хармоничан друштвени и породични живот на том јаком хришћанском темељу у византијској држави, не прихвативши Творачке силе и могућности, скиптар Православног Царства испаде из слабих руку византијских императора не могавши остварити симфонију Цркве и државе.

Због тога, на смену ослабљеном грчком народу, Господ Промислитељ ће да пошаље трећи богоизабрани народ. Тај народ се појавио на Северу у 102. години (ово пророчанство писано је у Палестини 150-200 год. до Крштења Русије – Архиепископ Серафим) свим срцем примивши хришћанство и трудећи се да живи по заповестима Христовим, тражећи указању Христа Спаситеља, пре свега Царство Божије и Правде Његове. За ту ревност заволео је овај народ Господ Бог и присјединио њему све остале боље земне просторе, богатство, државну моћ и славу.

По немоћи људској, не једанпут је падао у више грехова, велики народ и за све бива кажњен не малим испитивањем. Када је протекло 1000 година тај Богоизабрани народ поколебао се у вери и у стојању за Правду Христову, погордио се својим земним могућностима и славом и престаде да тражи Град будући, пожеле рај не на небу него на грешној земљи. Па ипак не сви из тог народа пођоше по свему погибелном широком путу, поготову његова интелигенција, владајући слој. И за тај велики пад буде послано више на те који су презрели Божије путе, народ, страшно огњено испитивање. Реке крви пролиће се на његове земље, брат ће убијати брата, глад ће, не једанпут посетити ту земљу, и сабраће своју страшну жетву, пошто сви храмови и светиње буду разрушени или оскрнављени, мноштво људи ће изгинути.

Део тог народа се није мирио са безакоњем и неправдом, оставља родни крај и расељава се, као јеврејски народ, по целом свету (зар то није речено за нас руску заграничну цркву? – Архиепископ Серафим).

Неће се све до краја гневити Господ на свој трећи изабрани народ. Крв хиљаде мученика вапијаће к небу за помиливање. У самом народу јавиће се отрежњење и враћање к Богу. Проћи ће, на крају опредељење Правосудног Судије рок очиститељног испитивања и поново ће засијати јарком светлошћу препорода светог Православља у тим северним просторима.

Ова дивна светлост Христова озариће од туда и просветити све народе света, чему помаже послан пре у расејање део тог народа, који ће сазидати огњиште Православља, храмове Божије по целом свету.

Хришћанство ће се јавити тада у свој својој красоти и пуноћи. Већина народа у свету биће хришћанска. Не неко време, свуда по местима под занком месеца, зариће се благодејствено и мирно хришћанско живљење… А затим? Затим ће наступити испуњење времена, почеће по целом свету упознавање вере и остало предсказано у Св. Писму, појавиће се антихрист и наступити, на крају крај света”.

+ + +

Знаменити старац Пајсије Светогорац (Езнепидис, 1924-1994), у почетку 90-их година је предсказао: “Помисао ми говори да ће се десити многи догађаји у вези Руса и Турака. Турци ће нестати са карте, због тога што ће трећина Турака постати хришћани, трећина ће изгинути у рату, и трећи део ће отићи у Месопотамију.

Средњи Исток ће постати арена рата, где ће узети учешће и Руси. Пролиће се много крви. Кинези ће прећи реку Еуфрат имајући 200 милиониту армију и доћи ће до Јерусалима. Карактеристично је приметити да се ти догађаји приближавају, биће разрушена Омерова џамија, (рушењем ће бити означен почетак рада Јевреја на подизању Соломоновог храма, који је био подигнут на том месту). (1)

У Константинопољу ће доћи до рата између Руса и Европејаца и пролиће се много крви. Грчка у том рату неће бити главна, али ће јој бити дат Константинопољ. Не зато што ће се Руси бојати Грка, него зато што није било бољег решења. Грчка армија неће успети проћи туда кад јој град буде предан.

Јевреји, уколико буду имали снаге и помоћ европског руководства, обезобразиће се и поћи ће бестидно и с гордошћу и постараће се да управљају Европом…

Немојте стварати панику. Хаос никоме није нужан. Бог гледа на расположење човека и помаже му. Треба бити хладнокрван и мислити. Шта би требало радити, молити се, размишљати и дејствовати. Једино је најбоље старати се увек духовно бити приправан за тешке ситуације. Упркос свему данас нема ни духовне храбрости која се рађа од светлости и смелости пред Богом, нити природне храбрости која је нужна да не би били рањени при опасности…

Ради тога да би издржали велико зло, потребно је имати велику светост. Духовни човек и зло успорава и људима помаже. У духовном животу само велики страх може стећи велику храброст, јер си поверио себе Христу, Његовој Божанственој помоћи. Он може изићи на бојиште, сусрести се са непријатељем и победити! Никога се не бојећи осим јединог Бога, а не људи, ма како они били зли. Страх Божији обичан страх чини ништавним. Онолико колико се човек сједини с Богом, толико је неустрашивији”.

+ + +

У 2001.години, група самарских свештеника и мирјана, на челу са својим Архиепископом Сергејем, посетила је Свету Гору. Штампани извештај о том поклоништву био је публикован у првом броју православног алманаха “Духовни сабеседник” за 2002.год. не ретко, кад се покрене разговор са светогорцима, се говори о судби Русије.

Са почастима, у грчком манастиру Ватопед, посебно су примили Самарског архијереја 85-летни старац монах Јосиф (Јосиф – Млађи), ученик усопшег у Господу знаменитог Јосифа Исихисте. Тај подвижник сада живи у келији недалеко од манастира и руководи обитељ. О. Кирион, који је пратио Владику у улози преводиоца, после овог сусрета је ово рекао:

“На старчевом лицу се види благодат. Он нам је говорио о судби света и будућих грозних догађања. Господ дуго трпи безакоња наша, као пред великим потопом, но сада наступа крај дуготрпљењу Божијем – прошло је време очишћења. Препуњена је чаша гнева Божијег. Господ ће допустити страдања ради уништења нечастивих и богобораца – свих таквих, који су створили савремене безпоретке, који су свим што не ваља заразили народ. Господ ће попустити да ће они са ослепљеним умом уништавати једни друге. Много ће бити жртава и крви. Но верујући се неће много плашити, и они ће имати скорбних дана, онолико колико Господ буде допустио ради очишћења. Плашити се тога не треба. Због тога ће бити повраћање благочешћа у Русији и у целом свету. Господ ће своје покрити. Људи ће се вратити Богу.

Ми већ стојимо на прагу тих догађаја. За кратко време све ће се ово десити, затим ће за богоборце бити следећа етапа, но они неће моћи осмислити своје планове. Господ им неће допустити. Старац је рекао да ће после процвата благочешћа бити близу крај историје”.

Није лишио старац своје беседе и остале руске поклонике.

“Ми се молимо, - говорио им је, - да би руски народ дошао у то своје нормално стање, које је било до рушења, због тога што ми имамо заједничке корене и живимо за спас народа руског…

Тако лоше стање је данас – општа ситуација у целом свету. И то стање се може називати као непосредно пред гнев Божији. Ми смо дошли до тог стања. Господ само по милости Својој трпи, а од сада више неће трпети, но по правди Својој ће почети кажњавати, због тога што је истекло време.

Биће рат и ми ћемо трпети велике невоље. Сада су власт у целом свету узели Јевреји, и желе у потпуности искоренити хришћанство. Гнев Божији биће такав, да ће сви тајни непријатељи православља бити уништени. Специјално ради њих ће се подићи гнев Божији да би их уништио.

Испитивања не треба да нас плаше, ми треба да увек имамо наду у Бога, са којом су страдале хиљаде и милиони мученика, тако су пак страдали и новомученици, због тога и ми треба да будемо спремни на страдање и да се не плашимо. Требамо имати трпљење, молитву и наду у Промисао Божији. Треба се молити за препород хришћанства после свега тога што нас очекује, да би нам Господ дао помажући нам, даровао нам снагу да се препородима. Но у то време треба само преживети.

Испитивања су давно почела, треба очекивати већу експлозију. Но после тога ће доћи до препорода… Сада се могу наслутити почеши догађаја тешких војних збивања. Као виновници тог зла биће Јевреји. Њих ђаво почиње да хушка да би уништили православну породицу Грка и Руса. И ради њих главне су препирке по свету. Они ће понудити Турцима да уђу у Грчку и чине шта им воља. А Грци имају владу, а у пракси као да је и немају, због тога што она нема силу. И Турци ће доћи свуда. То ће бити моменат када Русија може дићи своју силу како би отерала Турке.

Догађаји ће се овако одвијати: Када Русија дође у помоћ Грцима, Американци и НАТО постараће се да им се супротставе да не би дошло до сједињења два православна народа. Против православних стаће Јапанци и други народи. На територији бивше Византијске империје биће велико бојиште. Само изгинулих биће око 600 милиона људи. У свему томе ће активно учествовати и Ватикан да би спречио јачање Православља. Но то ће се окренути Ватикану на потпуно, до самог основа, његово уништење. Такав ће бити Промисао Божији…

Биће допуштење Божије, да би биле уништене све саблазни: порнографија, наркоманија итд. И тако ће им Господ ослепити умове да ће они с ненаситошћу уништавати једни друге. Господ ће то допустити да би настала већа чистка. Што се тиче тога, управитељи неће дуго управљати, што сад радимо нећемо дуго, после чега долази рат. Но, после тих већих чистки биће преображај Православља. По благовољанију Божијем, Господ ће излити благодат, такву каква је била у почетку, у првим вековима, када су људи отворена срца ишли ка Господу. Тако ће се продужити НЕКОЛИКО ДЕЦЕНИЈА, па ће наступити диктатура антихриста. Такве ужасне ствари ми ћемо морати преживети, но не треба да нас оне ужасавају јер ће Господ да заштити. У суштини ми ћемо преживети невоље, глад, гоњења и много тога, но Господ своје не оставља. И ти који су постављани да буду власт потребно је да своје поданике приморавају да више буду уз Господа, више у молитви, и Господ ће своје заштитити. После великих чистки биће и велики преображај”.

______________

(1) Евидентно је да беси – видљиво, немајући могућности потпуно одрицати будуће догађаје – одавно се старају тумачити катаклизме “последњих времена”. Тако је у 1871.години “црни папа” у светском масонству, Алберт Пајк (а тачније речено – демон који говори кроз њега) пророковао овако: “До пуног торжества масонства биће у три светска рата: у трећем од њих биће уништен муслимански свет, после чега ми ћемо испровоцирати гигантске потресне ужасе који ће показати сву погибелност безверја. Револуционарно мњење биће уништено, а разочаравши се у хришћанско добро… добиће од нас истинску светлост учења Луцифера”.

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 новембар 2008 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Кад се бориш за веру своју, љуби веру своју свим срцем својим, јер ти је она дарована од Онога који тебе љуби. Вера је дар љубави, та твоја вера, Права Вера Православна, Србине брате!"

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.