header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Верољуб Браничевски: Блицова хајка на правоверне Штампај Е-пошта
уторак, 27 јануар 2009

ВЕРОЉУБ БРАНИЧЕВСКИ

Блицова хајка на правоверне

Светосавској православној ИСТИНИ је суђено да се бори против ватиканске ЛАЖИ. Истина ће увек побеђивати, али ће се лаж увек враћати, те ће се истина увек борити са њом. Ако то не чинимо, ми који смо на страни истине, заувек ћемо бити изгубљени. Свако од нас може у тој борби да буде на једној или другој страни, или да буде посматрач као Вук Бранковић у Косовском боју. Ови последњи варају се да ако знају за истину, својим нечињењем да она победи, могу добро проћи на Страшном суду, јер вера без дела није вера.

 

            И текст у Блицу објављен на Крстовдан л.г. 2009. "Ни црква није поштеђена деловања екстремних група, и у СПЦ има вехабија" (аутор: Жељка Јефтић), јесте борба лажи против ИСТИНЕ. Сам текст је продужетак реговања незадовољних владика (Атанасија, Иринеја, Игњатија, Јована, Григорија..), који још нису преболели одлуку Духа Светога, да на трону СПЦ остане Паријарх Павле, те њихова завера да сруше Србску Православну Цркву не може да се доврши. Они су одабрали и безбожне новине и туђине по духу да дигну хајку на све светосавско, честито и православно. Ово је само продужетак писма епископа Григорија и његовог срамног интервјуа, па онда подршке Игњатијеве, а сада сви они кроз перо овог новинског написа показују како лаж напада на ИСТИНУ.

            У односу на деловања ових епископа у предходним писањима, овај текст је бруталнији и примитвнији, грубљи, јер овде се може рећи: лако је кад се Бога не боје, а људи не стиде. Овде се верни народ, ревнитељи, упоређују са вехабијама, талибанима, неонацистима, па се  питам да ли је могуће да се иза неименованог извора из патријаршије крије један од наведених епископа. (по вулгарности и простоти, личи на Атанасија Јефтића, оног умировљено-активног); или је можда тај неки "Пера", ложач парног котла у Патријаршији. По стилу рекли би смо да је овај задњи. Како је "Пера ложач" описао ревнитеље (који му страшно сметају), сигуран сам да су то они прави ревнитељи за Христа и Светосавље - Православље, јер управо ти "бели ликови" (изнурени од поста) "са марамама забрађеним више него муслиманке", и мушкарци који носе браду и мало дужу косу“, и спољашњим изгледом  показују да јесу на Христовом путу, и уподобљавају се Њему и светима. Баш тако је изгледала Пресвета Богородица, баш тако је изгледао онај историјски Исус и његови апостоли. Томе  неименованом (ми га означисмо  "Пера Ложач") смета што они не ревнују за његовог новокомпонованог „бога“ - папу и што не ревнују за његову ватиканско - банкарску веру, веру ЛАЖИ.

            Као што се види, ревновање постоји на обе стране. Они "ревнују" да нам узму душе, ми ревнујемо да се спасемо. Ми идемо Христовим путем који је рекао: "Ко иде за мном неће ходити у тами".  У нашем православном календару нема ни једног дана који није посвећен неком ревнитељу за историјског Исуса, а у њему нема ни једног као што је Алојзије Степинац и зато се наши ревнитељи не могу повезати са неонацистима, него њихови новотарски ревнитељи, којих има и међу владикама СПЦ. Један је од њих сигурно Григорије, који је тражио да се стари и болесни Патријарх избаци са ВМА, болнице, "јер тамо станује, а не лечи се", а да је оставио патријарашки трон, не би овога било брига где ће он бити, ни ко би се старао о њему. То је чиста теорија Еугенике, коју Хитлер и нацисти смислише. А то значи: истребљење болесних и хендикепираних људи. Додуше, овај владика је нудио да се патријарх пребаци у неки манастир, "можда" ће му тамо бити боље. Нацисти су Јеврејима и Србима нудили да их пребаце у бање да их лече, а успут су им пуштали отровни гас. Уосталом, да је Патријарх хтео у неки манастир, он би то сам затражио. Тако је зборио тада Атанасијев ђак, а сам Атанасије се често појављује са гусарском марамом на глави на којој стоји крст, ал' у срцу му је ђаво.

             Сметају тим неименованим аветињама србски националисти као што су и Титу сметали, а заједничко им је што хоће да једино Срби буду анационални као свиње, како нас они иначе и сматрају. Зову нас необразованима, као да је икада негде писало да ће образовани да се спасу (хоће само образовани, али који имају образ христолики, а они под тим сматрају само школоване). Господ је управо такве одбацио као своје будуће следбенике и јавио се међу простодушним, истинољубивим људима, који траже и могу да носе истину. Фарисеји су и онда и сада на истом задатку. Праве се да су следбеници Божији, а у ствари су богоборци.

            Неименовани извор, који ће ипак морати да се представи, да га не бисмо звали "Пера ложач", зна да постоји само једна литургија, законита, и да не постоји "нова", него безакона, али хоће да у сарадњи са злом смути верне, нешколоване.

            Када год наведемо епископе: Иринеја, Хризостома, Атанасија, Григорија, Игњатија, Јована, ми не говоримо о њима персонално, јер би смо ту могли навести много тога, ми само говоримо о једној издајничкој, рушитељској екипи, која ревнује у злом науму и не стиди се да уђе у пакт са било киме. Њима је сваки јеретик више мио, него верник светосавац из њихове некад матичне цркве - наше Православне Цркве. Видите каквим они нежним именима именују све те одроде  од истине. Зато није њима тешко да кажу да се у Душковцима десило да верници нападну епископа (а свештеник напао на верника песницама); да у Смедереву прогласе напад на цркву Св. Георгија од стране хулигана (а знамо да су то ктитори тога храма покушали да уђу на нормалну Литургију у свој храм у коме су се и крстили и венчали, док им ови преучени не узеше храм). Једном речју, удружени са свим непријатељима нашег народа ови епископи изгубише расуђивање, па не препознају одлуке свога Сабора, него те написане одлуке зову транспарентима. А ти су "транспаренти" већ три пута потврђене одлуке Сабора у погледу богослужења. Па се прегањају да им није јасно који је начин служења вековна пракса. Што смирено не упиташе Сабор и не рекоше да им није јасно, него аминују, па после саботирају. Е то су ђавоља посла. А таквим активностима они терају народ из Цркве, па им је криво што честити владика Никанор има и листу чекања за пријем свештеника у његову епархију, где се, по њиховим речима, свештеници муче живећи у беди и оскудици. Па како то да толики свештеници беже од ових богатих, али Духом Светим напуштених сиротих епископа, па иду у сваку оскудицу само да су у близини себи духовно блиском борцу за одбрану светосавске Цркве. Ако су аутори чланка у Блицу у праву, па ко то сам иде на горе? Ваљда би се све разбежало главом без обзира, као што растребише, растераше, преместише, рашчинише, вукови у јагњећој кожи - епископи новатори (горе поменути) многе монахе, монахиње, свештенике и у позним годинама, Бога се не бојећи и људи се не стидећи.

            Када зло нападне човека, онда оно даје одмора његовој савести и таква особа више не може да мисли (отуда оволико глупости од њих); уместо њих мисли налогодавац. Најсвежији пример вам је тај неименовани извор информисања - "Пера Ложач", јер он јесте сигурно неки важан "играч"  и зато и мислимо да  тешка одговорност пада на оне који имају савест и веру, имају знање у духовним стварима, а то су управо оне владике које су на путу светосавског Православља. То су сигурно Никанор, Артемије, Јефрем и други који у себи имају Духа Светога и који морају истрајати и ради себе и ради нас у тој заједничкој борби за веру. А ове владике, које преко Блицовог новинара љагају верне, називају их вехабијама (ту је реч први измислио  за ревносне хришћане епископ Григорије препаметни), називају их талибанима и на друге начине их још руже, али себе су тако наружили. Свима постаје видљиво да се они више заиста Бога не боје, а људи не стиде. Изгубили су Светога Духа, јер он неће да борави у таквим злим сасудима.  На Страшном Суду увериће се какву су празну идеју следили.

            Знајте да се они ревнитељи које исмевате боре на страни ИСТИНЕ, да сте ви у врзином колу ЛАЖИ и да једино што треба и можете сви да учините јесте да се одрекнете те свезе са ђаволом, да се покајете и поразите врага. Да одбаците сатанске следбенике, јер психолог који у Блицу анализира православне и говори како су за њега они психопате,  сам је својевремено тражио да се поштује воља  и људска права за сатанисте, секте које организују самоубиства за омладину,  и бурно реаговао када је министар Јочић тражио да се друштво мобилише у борби против њих. Ето то су савезници наших несрећних епископа новотараца, којима желимо и препоручујемо да се окану ћорава посла.

Нећете срушити Србску Цркву, неће вам то проћи! јер без ње живот наш нема смисла и не треба нам. Ми њоме постојимо и као људи и као народ и бранићемо је до краја. Амин.

        Верољуб Браничевски     

Последњи пут ажурирано ( субота, 21 март 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.