header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Aквизитери људских душа Штампај Е-пошта
четвртак, 02 април 2009

АКВИЗИТЕРИ ЉУДСКИХ ДУША

          У данашњој Србији, верске секте, осим што разарају кохезионо духовно устројство нашег народа, представљају и озбиљан безбедоносни проблем

         Амерички глумац Том Круз, који не успева да убије Адолфа Хитлера у свом новом филму „Операција Валкира" (а чије је приказивање почело 11. фебруара у београдским биоскопима), каже да је одрастао са жељом да усмрти нацистичког вођу. У трилеру о Другом светском рату заснованом на истинитој причи о неуспешном покушају немачких војника да убију Хитлера, Круз игра пуковника Клауса Фон Штауфенберга који је подметнуо бомбу у актн ташну испод стола у Хитлеровом штабу.

 ОМАМЉУЈУЋИ ГЛАСОВИ

           Иако је Штауфенбергов покушај делимично олакшао бреме кривице због Другог светског рата и холокауста које Немци још носе, ипак, Хитлерови сународници успротивили су се идеји да Штауфенберга игра Том Круз, због глумчевих веза са сајентологијом, покретом који је педесетих година основао писац Рон Хабард. Јер, Немачка не признаје сајентологију као религију и сматра је сектом.

           Секте нису мимоишле ни нас, у Србији. Баш, некако, у време великих хришћанских празника (а управо нам се приближава Ускрс, као највећи од свих), пред вратима наших станова често се појављују „чланови-аквизитери" неких верских секти, углавном репликаната англиканске цркве. Нудећи омамљујућим баршунастим гласом популарно илустроване брошуре са прекомпонованим цитатима из Светих јеванђеља, наступају истовремено и мирно и агресивно. Након краћег уводног излагања, у коме сугеришу како ј е овоземаљски живот тугаљив, паћенички, пун неправде, сиромаштва и неспокојства, следи директан и недвосмисленим позив - а све у циљу спасења наше душе - за прикључење њиховој „вери и цркви".

          Тешка материјална, али и дубока духовна криза у којој се нашао српски народ, као и велики део верујућег света, постала је изузетно погодно тле за развој свакојаких мутација изворног хришћанства. У данашњој Србији, на пример, у којој број просјака испред супермаркета расте геометријском прогресијом, а са Запада, истовремено, бескрупулозно подстичу и финансирају сепаратизам и разбијање Србије, верске секте, осим што разарају кохезионо духовно устројство нашег народа, представљају и озбиљан безбедоносни проблем.

 

НОВИ РОДИТЕЉИ

          Пре више година, двојица сатаниста су била одговорна за убиства више војника у касарнама у Врању и Шапцу; неке се секте користе сенилношћу старих људи да би преписом њихове имовине путем тестамента, или тзв. уговором о доживотном издржавању (иначе, јединственом у свету!), приграбиле њихову имовину. Нису ретки ни случајеви сексуалног искоришћавања. Последица деловања секти, такође, јесте и насиље у породици. Чланови секте, по правилу, губе интересовање за своје најближе и у потпуности се посвећују својим „новим родитељима". Секте стоје иза многих случајева самоубиства. Такође, увредљивим и сатанистичким натписима и обредима, наружене су и неке православне цркве и гробља у Србији. Најзад, извршиоци неких монструозних убистава, готово несвакидашњих у полицијској пракси, били су, доказано, „опчињени" дејством секте.

Ипак, несумњиво најтајанственија верска секта данашњице, заправо, нови светски верски покрет је сајентологија! То је религија новог доба која, према тврдњама њених присталица, има задатак да „усрећи цео свет"! У Америци сајентолози имају подршку званичних државних органа, поготово када делују ван граница своје земље! Чланови сајентолошкихорганизација су, између осталог, и најпознатији бивши холивудски филмски пар: Том Круз и Никол Кидман. Сајентологија је заправо, високопрофитна организација заснована на робовском раду свих њених чланова из колонијализованих земаља. Ширење свог „учења" сајентологија спроводи тоталитарним методама, кроз притисак, уцене, претње, подмићивање, па и убијање противника и чланова њихових породица.

 

САЈЕНТОЛОЗИ У ПОХОДУ НА ВЛАСТ

          Да ли је у целокупном злу које нам се у контејнерима са етикетом „западњачка демокрација" у протекле две деценије свом тежином сручило на плећа и груди, била присутна и улога сајентолога? Зашто нико од сајентолога није подигао глас против бомбардовања Србије 1999. године? Не суделују ли, посредно или непосредно, можда и сајентолози у форсирању доношења Закона против дискриминације у Скупштини Србије, а чијим су се спорним члановима 18. и 21. успротивиле традиционалне верске заједнице у нашој земљи?

          Богдан Тодоров је својевремено говорио како је циљ сајентолога у (ондашњој) Југославији „освајање власти и то само на основу постојећих закона; они мирно ишчекују дан када ће уз помоћ заштићених жигова (читај: брендова-прим. аутора), постати власници кључних полуга за управљање свим битним сегментима државе, привреде, друштва и духовности. Тиме ће Југославија постати још једна колонија за финансијску експлоатацију, уз претходни губитак државног, националног и духовног идентитета".

           „Дежа ву", зар не?     

 Извор: „Печат“, бр. 56, 27. март 2009.                        

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 02 април 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 78 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.