header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА
Раде Јанковић: Секуларни оптимизам као утопија последњих времена Штампај Е-пошта
понедељак, 12 март 2012

 „Ушима ћете чути, и нећете разумјети;

и очима ћете гледати, и нећете видјети.“

(Матеј: 13; 14)

1.

Једном давно Хераклит је загазио у реку и извео низ занимљивих закључака о пролазности и непостојаности целокупног тварног света. Али била је то, без сумње, нека мала речица - некакав поточић ваљда – кад је већ могао да загази а да се не утопи. Река оптимизма, међутим, данас је толико нарасла и набујала, да више није могуће поновити Хераклитов подвиг. Ко загази у ту реку ризикује да га повуче и прогута њена снажна матица. Зато дискурсу који следи недостаје аргумент „босих ногу“ – снага експеримента, тако драга модерном реализму.

Детаљније...
 
Учесницима и публици 30. Олимпијских игара у Лондону узимаће се отисци прстију Штампај Е-пошта
понедељак, 05 март 2012

 Свих десет хиљада спортиста и тренера, који ће допутовати у Лондон на 30. Олимпијске игре, проћиће биометријску идентификацију по лицу и отисцима прстију. Ова мера ће бити примењена и према онима који су купили улазнице за овај догађај, или просто желе да посете Велику Британију у време одржавања Олимпијаде, извештава руски биометријски портал biometrics.ru.

Детаљније...
 
Старац Јефрем Аризонски: Оружје за масовно уништење већ је спремно - чека се само условни сигнал Штампај Е-пошта
петак, 02 март 2012

 Криза је објашњива чињеницом да су мирски људи постали као демони, а монаси – као мирјани, и ми смо почели да оправдавамо себе: то је овако, то је онако. То што се још увек нису догодили посебни потреси, такви као што је, на пример, рат - јесте зато што још увек, слава Богу, у манастирима и скитовима – на Светој Гори, на Синају, у Метеорима и другде, живе старци по чијим молитвама је ово одлагање.

Детаљније...
 
О. Томас Кулп: НЛО: Завера демона Штампај Е-пошта
субота, 25 фебруар 2012
          Од времена када је израз „летећи тањир“ искован, четрдесетих година, НЛО феномен је заинтересовао и мистификовао многе озбиљне истраживаче и дубоко утицао на машту популарне културе. Од посебног интереса су и бројни пријављени сусрети са ванземаљцима. Више не може бити сумње да се нешто значајно догађа. Уопштено, забележени инциденти не могу се сматрати ни подвалама, ни неким бизарним обликом масовне халуцинације.
Детаљније...
 
Да ли је све спремно за чиповање грађана САД!? Штампај Е-пошта
среда, 22 фебруар 2012

 Још једна сулуда "теорија завере" полако се показује као груба истина! Према недавним предлозима Закона о здравству у САД, елита полако покушава да уведе обавезу микрочиповања људи. Обамин Пројекат Закона о Здравству обавезује све америчке грађане на уграђивање РФИД микрочипова. Према предлогу закона HR3200, циљ је створити национални идентификациони регистар који ће омогућити "боље праћење пацијената имајући на располагању све релевантне информације о њиховом здрављу".

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 106 - 210 of 218
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Не понеси се мудрошћу. Ни туђом, јер није твоја. Ни својом, јер чим си се понео, значи да је немаш много. Ниједна лампа не гори док се не долива. Све се лампе могу напунити, а лампа мудрости никада.

+ + +

„Знање је светлост“, говоре охоли зналци, без радости и милости. Но, гле, Сахара има највише светлости, но зато је она увек усијан кадавер.

+ + +

Што веће богатство изван Бога, то већа бедноћа. Што веће знање изван Бога, то већа празнина.
Бог једини чини богатим и мудрим. Свет без Бога ствара просјаке и глупаке.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.