header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА
Одобрена имплантација РФИД чипова у људе Штампај Е-пошта
четвртак, 29 март 2012

 У категорији невероватних лоших идеја које знамо, оне крче пут према реалности, хтели ми то или не. Вести да је америчка Администрација за храну и лекове - ФДА (Food and Drug Admionistration) одобрила уградиви Вери чип (VeriChip) - РФИД чип који ће се уграђивати у људе.

Детаљније...
 
Заблуде аутора "Посланице оца Јована Крестјанкина" о ИНН и електронским личним документима Штампај Е-пошта
субота, 17 март 2012

 ЗБОГ ЧЕГА ПРАВОСЛАВНИ НЕ МОГУ ПРИХВАТИТИ „ПОСЛАНИЦУ ОЦА ЈОВАНА (КРЕСТЈАНКИН) О ИНН“

 

 5. фебруара навршило се шест година од упокојења оца Јована (Крестјанкин) – старца поштованог од многих православних, духовника Свето-Успенског Псково-Печерског манастира. Поводом тог догађаја објављујемо критичку анализу „Посланице Старца“, коју је он написао (или чак само потписао – прим.ред."Православни Апологет") под притиском са стране, супротно позицији коју је раније исказивао, мудро упозоравајући братију на време које долази. Ставови изнети у „Посланици“ имали су велики, ако не и пресудан утицај на однос православних према ИНН (лични идентификациони порески број) и електронским личним документима.

Детаљније...
 
Звуци "са неба" (видео) Штампај Е-пошта
среда, 14 март 2012

 Шта изазива тајанствене звуке "са неба“, толико громке да се од њих активирају аларми на аутомобилима?

Тајанствени громки звуци који се чују „са неба“, у неким случајевима су толико снажни да се од њих активирају аларми на аутомобилима.

Детаљније...
 
Знамење времена: Вода црвена као крв у многим земљама света (фото-видео) Штампај Е-пошта
уторак, 13 март 2012

Поводом крвавих догађаја у Украјини, подсећамо наше цењене посетиоце на текст "Знамење времена: Вода црвена као крв у многим земљама света (фото-видео)", који смо приредили и објавили 13.3.2012. године. Једно од места где је у то време вода постала црвена као крв (у тексту дата фотографија), била је и обала Црног мора, у рејону Севастопоља на Криму, где је стационирана руска Црноморска флота. Молимо се Господу да нашу браћу православне Русе сачува од тешких искушења и дарује им победу над сваком противничком силом!

        Уредништво

 +++

И други анђео затруби;

и као велика гора огњем запаљена паде у море;

и трећина мора поста крв.

Откр. 8,8.

Детаљније...
 
Раде Јанковић: Секуларни оптимизам као утопија последњих времена Штампај Е-пошта
понедељак, 12 март 2012

 „Ушима ћете чути, и нећете разумјети;

и очима ћете гледати, и нећете видјети.“

(Матеј: 13; 14)

1.

Једном давно Хераклит је загазио у реку и извео низ занимљивих закључака о пролазности и непостојаности целокупног тварног света. Али била је то, без сумње, нека мала речица - некакав поточић ваљда – кад је већ могао да загази а да се не утопи. Река оптимизма, међутим, данас је толико нарасла и набујала, да више није могуће поновити Хераклитов подвиг. Ко загази у ту реку ризикује да га повуче и прогута њена снажна матица. Зато дискурсу који следи недостаје аргумент „босих ногу“ – снага експеримента, тако драга модерном реализму.

Детаљније...
 
Још...
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Резултати 106 - 210 of 222
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 87 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

СА СВЕТИМ ВЛАДИКОМ НИКОЛАЈЕМ ИЗ ДАНА У ДАН -

ПОУКЕ:

 

Још мало врло мало па ће доћи Онај који треба да дође и неће одоцнити (Јевр. 10,37). А кад дође Он као страшни Судија, разделиће венце победиоцима. Примићеш и ти венац, ако се будеш у овом кратком веку определио за Њега, а не против њега. Ево ћу доћи брзо, држи што имаш, да нико не узме вијенца твојега. Тако ти поручује Он.

+ + +

Џиновски велики изгледају непријатељи добра у овоме свету, но разбијају се лако као празни облаци ветром. Богом смо јаки. С Божијом помоћи разби Мојсеј џина Амалика, и Давид Голијата. Нека се не уплаши срце твоје од величине зла пред очима твојим. Величина Бога твога стоји изнад сваке величине. Победићеш сигурно, само веруј у Бога и љуби Бога.

+ + +

Љубав је јача од свега, премда не изгледа увек тако. Љубав је јача од злобе и од свега и од смрти. Љубав Божија слађа је од меда. Ко њу окуси, опија се њоме занавек и побеђује све. Љубављу према Богу апостоли су победили злобу јеврејску и мач римски и огањ и зверове и моћ природе и смрт. Побеђуј и ти тим непобедивим оружјем.

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.