header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Почео отворен прогон православних - у Грчкој ухапшен митрополит китирски Серафим - нови исповедник! Штампај Е-пошта
субота, 21 март 2020
        Митрополита китирског Серафима оптужили су због чињенице да су за време богослужења врата храма била отворена за све оне који су дошли, и што су пред почетак Службе звонила звона.

21. марта 2020. сазнало се да је градоначелник грчког града Китира Стратос Хархалакис наредио хапшење митрополита китирског и антикитирског Серафима због вршења богослужења, јавила је публикација Lifo.gr.

По писању овог издања, митрополит китирски Серафим био је ухапшен након што је одслужио Литургију у саборном храму Воздвижења Часног Крста, супротно одлуци власти која је забранила све верске обреде у земљи због коронавируса.

Штавише, како је наглашено у публикацији, врата храма била су отворена за све оне који су дошли, а пре службе је зазвонило звоно.

Таква одлука Митрополије узнемирила је јавно мњење и изазвала гнев градоначелника, који је изјавио да нико не може бити изнад закона.

Митрополит, стигавши у полицијску станицу на острву, рекао је полицији да још није добио акт који је послао архиепископ Јероним. На крају је митрополит пуштен, али је против њега покренут поступак.

Од раније је већ познато да су грчке власти забраниле сва богослужења због коронавируса, међутим Синод Грчке Цркве одлучио је да се служење недељних служби настави, мада у скраћеном облику.  

Последњи пут ажурирано ( недеља, 22 март 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 81 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.