header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Исповест ухапшених верника из Рукумије: Полиција предложила затвор у случају неплаћања казни Штампај Е-пошта
понедељак, 20 април 2020

 2020-04-20; 15:04:24

Поштовани, 

Шаљем вам "исповест" своју, и браће и сестара у Христу, ухапшених на дан Светлог Христовог Васкршења, након Литургије у Манастиру Рукумија (овде:).

Уколико можете да објавите.

"Од велике среде, размишљали смо да ли да за Светло Христово Васкрсење у Недељу одемо у Манастир на Свету Литургију.

         Знали смо да ћемо највероватније бити хапшени и кажњени, али смо полако схватали да је управо Васкрс под "нападом".

Сви смо предвидели од почетка "епидемије", а онда се и показало да је  и број заражених, и број сати забрана - линеарно повећаван тако да достигне свој максимум УПРАВО у Васкршње дане, и да ће још тих дана бити објављено "смањење" оболелих и ублажавање "мера".

Пошто смо сведочили нападима на Христа у Црног Гори и борби - у почетку само малог броја Монаха и Митрополита, схватили смо да ЖЕЛИМО да се непријатељу супротставимо, као што је схватило и много хиљада црногорског народа, по великој Милости Христовој.

Не замерамо браћи која још увек то не види, и која због несрећних жртава (које заиста постоје) верује да постоји само болести и борба против ње, без позадине.

Сматрали смо да је наш одлазак у двор онога Цара кога поново разапињу - најмање што можемо да учинимо за њега у томе дану, на почетку борбе за коју, на жалост знамо да је наступајућа времена доносе.

Договорили смо се:

- у случају да нас полиција не дира - да свакако будемо радосни и мирни и да се не гордимо никако,

- а у случају хапшења, да читамо Јеванђеље, помолимо се за њих, не ропћемо на зло, и будемо захвални Господу што нам је дао да макар мало у борби за њега пострадамо, у овом тренутном "рату" који је за све нас нешто ново.

"Лако је бити захвалан Богу у благостању,  али бити благородан у несрећи значи  обрадовати Бога и посрамити ђавола. Сваки који претрпи несрећу с благодарношћу Богу,
примиће венац мученика".

Знали смо да уподобљавање себе овој поуци није лако, и да само звучи једноставно, посебно имајући у виду наше слабости и немоћи, али и Благодат и Божији благослов који добисмо у Светом Причешћу, Јелоосвећељу, и кроз све тајне начине Господње, посебно на дан самог Васкрса, као и благослов Господњи да нам тим допуштењем покаже да смо Његови.

И да треба да ВЕРУЈЕМО у све те дарове, и Молитве наше.

Отац Симеон са братством Манастира и свештеником је устао са ручка и одржао Молебан док смо привођени у полицију и судији.

Манастирска Звона су звонила до краја дана за нас.

Знамо ми и сам Господ, колико је то значило, посебно имајући у виду да је полиција предложила да - у случају да тог момента не платимо казне - будемо спроведени у затвор (сатанска новост у нашем закону о прекршајном поступку!), а што судије за прекршаје нису прихватили, већ су нам донели пресуде, са правом жалбе и роком за поступање.

"Мноштво богоубица, Јудејски народ безакони, махнито вичући Пилату, говораху; Распни Христа невинога; а Вараву нам радије ослободи.

А ми говоримо к њему гласом благоразумног разбојника:
сети се и нас Спасе, у Царству Твоме".

Господ нас није оставио, па смо са миром, лакоћом, и јединством у Христу поднели тај дуги дан, и Христом били доведени у домове код породица својих, довољно "на време" да ипак ручамо у Славу Христовог Васкршења.

Остаје да размислимо сви,

- ко је тај који је све испланирао и организовао да кулминација свих аспеката овог "стања" буде за Васкрс?

Не знамо.

Али зашто тако очигледно нападач самог себе "објављује", где и незаинтеросовани људи јасно виде позадину, због "напрасног" смањења броја заражених, одмах по Васкрсу ублажавање мера…

Зато што МОЖЕ, и ХОЋЕ баш тако.

Припремимо се нове борбе, јер ће их бити.

Слава Господу, Оцу Симеону и свима у Манастиру за све."

Аутор: Милосављевић Иван из Смедерева.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 21 април 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.