header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Ванредно саопштење - поводом здравственог стања патријарха Иринеја Штампај Е-пошта
недеља, 15 новембар 2020

 ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ ПАТРИЈАРХА ИРИНЕЈА И СТАЊЕ СВЕТОСАВСКЕ ЦРКВЕ

       Медији јављају да је патријарх српски Иринеј у тешком здравственом стању. Патријарх је стар човек (90 година) и тим пре подложан многим болестима. Као што је познато, он је у ранијем периоду у пар наврата већ био хоспитализован због срчаних проблема, а последњи пут у јесен 2019. године. Међутим, и овог пута хоспитализацију патријарха Иринеја прате околности које наводе на подозрења и постављање логичних питања.

Наиме, на екуменистичко-новотарско-коронашком сајту „СПЦ.рс“, такозваном „званичном сајту СПЦ“, 5. новембра 2020. године објављено је следеће саопштење:

Заједничко саопштење Српске Православне Цркве и Министарства одбране Републике Србије

Његова Светост Патријарх српски г. г. Иринеј примљен је синоћ у Војну ковид болницу „Kарабурма“ након што је током редовног тестирања потврђено постојање вируса SARS CoV2. Патријарх Иринеј је доброг општег стања, без тегоба и без повишене телесне температуре. На болничко лечење je примљен ради лекарског надзора и контроле, а о његовом здравственом стању конзилијарно ће бринути тим лекара различитих специјалности.

Као што видимо, патријарх је примљен у болницу иако није имао ни један једини симптом болести. Он је примљен „доброг општег стања, без тегоба и без повишене телесне температуре“. Поставља се питање: зашто је хоспитализован уколико није имамо било какве тегобе и сиптоме короне на коју је, тобоже, био позитиван? Ако чак и дозволимо могућност да јесте био позитаван (мада су тестови неопуздани, што је ових дана потврдио и техно-фашиста Илон Маск (овде:)), зашто није задржан у „кућној изолацији“ у згради патријаршије, већ је пребачен у болницу?

Већ у наредном саопштењу издатом 14. новембра говори се како је патријарх имао „пролазно стање фебрилности“ (повишене температуре услед вирусних или бактеријских инфекција). Дакле, патријархово здравље се у току боравка у болници погоршало.

Из саопштења од данас, 15. новембра, види се да се здравствено стање патријарха и даље погоршава:

У раним јутарњим часовима 15. новембра 2020. године испољавају се симптоми и знаци погоршања хроничне срчане слабости. На примењене мере лечења стање Његове Светости се стабилизује

http://www.spc.rs/sr/taxonomy/term/44

Оно што је, такође, симптоматично, као и прошле године у време патријархове болести, јесте то што саопштења о његовом здравственом стању издају војне институције, а не Београдска патријаршија. Прошле године је то била Војно медицинска академија, а сада је то командант војне болнице на Карабурми доцент др Иво Удовичић, о коме не знамо ни ко је, ни шта је!!!

Тим поводом, прошле године смо реаговали и рекли:

Подозрења верника  о околностима везаним за здравствено стање патријарха Иринеја додатно подгрева чињеница да саопштења о патријарховом здравственом стању издаје Војномедицинска академија, на којој је  патријарх хоспитализован, а не Синод.

Патријарх Иринеј је поглавар Српске Православне Цркве, а не начелник Генералштаба српске војске, нити војно лице, па је несхватљиво и неприхватљиво да на званичном сајту Београдске патријаршије нема званичног саопштења Цркве, већ да тај сајт преузима и публикује саопштења која издаје ВМА”. 

http://borbazaveru.info/content/view/12004/1/

Ово наше саопштење важи и сада.

Поводом читавог замешатељаства око патријарховог смештања у војну болницу, јавио нам се један наш блиски сарадник из Америке, који каже:

Јавља ми пријатељ, да по Београду круже гласине да Патријарх није болестан већ да га држе у изолацији под кључем. Наводно, председник Вучић жели да позове у званичну посету Београду Папу Фрању али да овај инсистира да то буде и званични позив СПЦ, тј. Патријарха, што овај одбија да учини. По Статуту СПЦ, ако је Патријарх онемоћао и не може да  врши своје дужности, у место њега то чини најстарији Владика - сада је то Владика Дабробосански (Сарајевски) Хризостом (ово је нетачно – патријарха који је спречен, по Уставу СПЦ, замењује не најстарији владика, већ најстарији по производству митрополит члан Сабора односно Синода – нап. „Борба за веру“). Међутим, исти извори јављају да ће то бити Владика Бачки Иринеј, који је, наводно, спреман да потпише званични позив Папи да посети Србију.

Ми ћемо се овом приликом уздржати од коментарисања цитираног, али ћемо указати на једну, по нама, кључну ствар за разумевање читаве ситуације.

Наиме, патријарха Иринеја на сахрани митрополита црногорско-приморског Амфилохија видели смо без маске. Да ли је он том приликом био, просто, храбар, односно православно коректан, или му је сугерисано да нема потребе да носи маску, како би та чињеница била касније злоупотребљена у циљу његовог, наводног, обољевања од короне?

http://borbazaveru.info/content/view/13526/77/

Јер, (пазимо!) то је исти онај патријарх који се показао као слаб и неодлучан уочи Васкрса ове године, када је од православних Срба тражио да се покоре Христос – прогонитељској власти и антиправославцима из „Кризног штаба“, чији је главни представник, др Кон, изразито антихришћански настројен, и на дан Васкрса остану у својим кућама:

Ове године ћемо прославити посебно Васкрс, у посебним условима, рекао је поглавар Српске православне цркве… Препоручујем нашему народу да прихвати оно што кажу људи од струке, који познају проблем који нас је снашао. Да се тих упустава придржава. Лепо је доћи на велике празнике у цркву, али ово је изузетан моменат у нашему животу. Можемо се ми Богу молити и у своме дому, у тој домаћој цркви, рекао је патријарх. Боље је у дому своје мисли и своје жеље и своје срце упутити према цркви, него бити у цркви, а не знам о чему другом мислити.  Наравно, све ће ово проћи, па ћемо се молити Богу и у нашем дому и у црквама, закључио је патријарх Иринеј.

После овог његовог издајничког поступка, ми смо патријарха Иринеја назвали коронаверац, а његов чин дефинисили као јерес. Исправност нашег става, касније је потврђена у изјавама више светогорских стараца и правоверних архијереја.

Али, не само да је патријарх Иринеј био без маске на сахрани митрополита Амфилохија, већ је у цетињском манастиру, на Светог Петра Цетињског, 31. октобра, у проповеди за време Литургије, исповедио веру да у храму не може бити короне нити икакве болести, поводом чега нам се јавило више наших читалаца са речима да патријарх Иринеј, очигледно, чита „Борбу за веру“ и да је усвојио став који ми упорно истичемо - да у храму не може бити короне нити било какве заразне болести: Ево те патријархове изјаве:

„Овај свети храм нас је данас сабрао и поред оних многих опасности које вребају, због болести која је позната не само код нас, него и читавоме... широм света. Али смо сабрани верујући да се овде нико неће заразити, јер овај храм је извор здравља и благослова Божијег, а тамо где је благослова Божији, тамо не сме да буде нечега што представља болест и опасност.“

https://www.youtube.com/watch?v=kj9A6-Io3s0&feature=youtu.be

Исповеднички став – да у храму не може бити короне - са највишег црквеног места, очито да је засметао сатанистима, а патријарх без маске на сахрани Амфилохијевој је највећа антиреклама за корона-пропаганду. Само после пар дана од овог догађаја, њега смештају у болницу, без иједног јединог симптома болести (случајно, је л'?!). Из самог саопштења, које смо цитирали на почетку, има се утисак као да је патријарх киднапован и утамничен: „Патријарх Иринеј је доброг општег стања, без тегоба и без повишене телесне температуре. На болничко лечење je примљен ради лекарског надзора и контроле”. Сећате ли се почетка „Процеса“ Франца Кафке: „Мора да је неко оклеветао Јозефа К., јер је једног јутра био ухапшен иако није учинио никакво зло“. Својевремено су на операцију бруха, потпуно беспотребну, одвели патријарха румунског Теоктиста, који је, иако је раније био за сарадњу с папистима, устао против Ватикана. Старац је умро на операционом столу – имао је 92 године. „Случајно“. После њега је на трон румунске патријаршије дошао тешки екумениста и новотарац, митрополит молдавско – буковински Данијел.

О томе шта се заиста догађа са патријархом Иринејем, постоји дакле, више теорија. И све су подједнако вероватне. Зашто? Зато што је СПЦ окупирана од стране антиправославне и антисрпске папистичко-језуитске клике (а они су осведочени лажови и преваранти), па су онда све варијанте у оптицају. Нарочито кад о стању патријарховог здравља јавност обавештава такозвани владика Стефан Шарић, човек који је под оптужбом и истрагом за киднаповање студента ликовне академије СПЦ и повезаног са криминалним структурама, због чега се и налази на месту старешине Храма Светог Саве на Врачару, где је прилив новца баснослован.

И знајте, драги наши посетиоци, да Шарић лаже о стању патријарховог здравља. Лаже и конзилујум лекара из војне болнице на Карабурми. Јер према нашим сазнањима  (а дај Боже да није тако!), патријарх је у тешком здравственом стању. Почели су чак да му отказују бубрези.

Ово објављујемо као предупређење, јер ће за нови удар и притисак на Цркву, вероватно, бити смишљена прича да је патријарх умро од короне.  И онда ће непријатељи Христови рећи да се заразио на сахрани митрополита Амфилохија.

Дани који су пред нама биће све тежи и тежи, у сваком погледу. Зато, појачајмо своје молитве Господу и кајмо се, док још имамо времена за покајање.

А ми ћемо, као и до сада, ако Бог да, све помно пратити и о свему вас на време и истинито извештавати.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 новембар 2020 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 104 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
Строго забрањујемо преузимање материјала са „Борбе за веру“ у циљу њиховог публиковања у клиповима на „Јутјубу“ без нашег претходног одобрења.

(Детаљније овде:)

+ + +

ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"Борба за веру" на "Рутјубу":

 
На канал ући кликом на слику или овде:
+ + +
 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.