header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow The Hill: имплантација микрочипова за људе избија у први план
The Hill: имплантација микрочипова за људе избија у први план Штампај Е-пошта
петак, 17 фебруар 2023

 Вест о замени „кључева од куће“ имплантираним микрочипом (https://thehill.com/) је од општег интереса, али још једна убедљивија вреба испод површинске приче. Зашто ову технологију – интегрисано коло величине зрна пиринча – неки неки критикују, а величају самопроглашени људски киборзи?

 


Више од 50.000 људи одлучило је да хируршки убаци поткожни чип између палца и кажипрста који ће служити као њихов нови кључ или кредитна картица.

У Немачкој се, на пример, више од 2.000 Немаца определило за ове имплантате; једна особа га је чак користила за чување везе до своје последње воље и тестамента.

Имплантати чипа су само једна од многих нових технологија у Интернету ствари, растућем дигиталном простору бежичних уређаја повезаних на Интернет. Међутим, неки технолози су забринути да хакери који циљају на рањивости сензора и мрежне архитектуре могу такође покушати да провале у имплантиране чипове.

Према анкети потрошача Propeller Insights Уједињеног Краљевства из 2021. о трендовима дигиталног плаћања у Европи, 51 одсто од приближно 2.000 испитаника рекло је да би размотрило инсталирање чипа за плаћање услуга. Ова технологија је посебно популарна у Шведској као замена за готовину. Више од 4.000 Швеђана заменило је картице за кључеве са чип имплантатима како би их користило за приступ теретани, електронске карте за воз и чување контакт информација у случају нужде.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

Последњи пут ажурирано ( петак, 17 фебруар 2023 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.