header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шта се данас догађало у манастиру Ћелије Штампај Е-пошта
понедељак, 14 јун 2010

Поштовано уредништво,

Данас сам присуствовао Светој Архијерејској Литургији у мн. Ћелије, којом је началствовао Митроп. црногорско-приморски Амфилохије уз саслуживање Епископа ваљевског Милутина, бачког Иринеја, будимљанско-никшићког Јоаникија, осјечко-пољског и барањског Лукијана, канадског Георгија и врањског Пахомија.

Овом приликом желим да истакнем две ствари које су обележиле скуп у Ћелијама:

         Прва је та, што је Св. Литургија служена у складу са Светим Предањем Цркве (читан је чак и Тропар трећег часа), а друга, што је еп. бачком Иринеју позлило, па није могао да одслужи Литургију до краја. По њега је дошло возило хитне помоћи.  

Подсећам да је, на жалост, отац Јустин канонизован управо на оном Сабору који је од управљања Епархијом рашко-призренском разрешио његовог најбољег духовног сина – владику Артемија.

Апелујем да се молимо Господу за оздрављење еп. бачког Иринеја, али и да њега, и остале прогонитеље владике Артемија, Господ уразуми и приведе их покајању, како би се вратили на пут наших Светих Отаца.

Слободан Радовановић

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 јун 2010 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.