header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протести у Румунији против абортуса: Марш предводе православни свештеници Штампај Е-пошта
понедељак, 10 април 2017

           Бивши комунистички диктатор Николае Чаушеску забранио је абортусе и контролу рађања 1968. у покушају да повећа број становника Румуније, а абортуси су легализовани 1990. након што је он свргнут са власти и погубљен 1989. године

Неколико хиљада људи, међу којима и православни свештеници, марширали су данас (крајем марта – нап. „Борба за веру“) Букурештом и другим градовима Румуније како би изразили противљење абортусу и подршку породичном животу.

Чланови група које се противе абортусу окупили су се у парку у јужном делу Букурешта, а потом су марширали узвикујући слогане као што су “Живот!”, и носећи балоне у боји са порукама попут “Свако дете је анђео који долази на свет” и “Жене заслужују више од абортуса”, преноси АП.

Фондација “ПроВита” тврди да се око 210 абортуса обави сваког дана у Румунији, наводи америчка агенција уз напомену да су абортуси легални до 14. недеље трудноће.

Бивши комунистички диктатор Николае Чаушеску забранио је абортусе и контролу рађања 1968. у покушају да повећа број становника Румуније, а абортуси су легализовани 1990. након што је он свргнут са власти и погубљен 1989. године, подсећа АП.

 

Извор: „Танјуг“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.