header image
НАСЛОВНА СТРАНА
В. Димитријевић: Одговор г. Трајку Ћирићу Штампај Е-пошта
уторак, 09 јун 2009

Владимир Димитријевић

ОДГОВОР Г. ТРАЈКУ ЋИРИЋУ

           Недавно ме је, у писму посетилаца, поменуо г. Трајко Ћирић (псеудоним, претпостављам). Упозорио ме је да се мени сличнима и мени самом спремају прогони од оних који СПЦ „воде у пропаст“. Иако благодаран за упозорење (добро обавештеног?) г. Трајка Ћирића, дужан сам неколико речи разјашњења.

Од када сам постао православни хришћанин (има томе двадесет година), био сам потпуно свестан и времена у коме живимо (апокалиптичног) и ситуације у којој се налазимо (незавидне), али исто тако свестан да је Христос, Ваплоћена Истина, Бог Коме служимо и Сведржитељ. Прошавши пут духовних лутања, постао сам Србин православне вере са жељом да сведочим ближњима о свеспасоносној тајни Цркве, ван које нема спасења. Знајући за многе демонске замке наших дана (од враџбина, до одступања од духовне и моралне чистоте) писао сам и говорио колико сам могао и умео (и где сам могао). Од самих почетака своје публицистике и јавног рада, борим се против лажи идеолошког екуменизма, који непрестано труби о „љубави“ без Истине. Писао сам о екуменизму од 1992. године, приредио и написао низ књига о римокатоличкој јереси (маскираној у „сестринску цркву“), трудећи се да мој глас буде црквоградитељски, а не цркворушилачки.

У последње време, посветио сам се теми литургијске реформе.

Многи добронамерни пријатељи говорили су ми: „Немој! Петао који рано кукуриче заврши у лонцу!“ Хтели су да кажу: није време за ту тематику.

Али, зашто? Кад ће бити то време? Зар ја својим писањем неког вређам?

Зар ја немам право да у Цркви говорим својим гласом?

Зар нисам и ја, по Ави Јустину, црв који, макар мало, воли Христа?

Зар у доба кад сви причају о Дијалогу и Толеранцији са мном нико од инакомислећих неће да разговара и крене ми у сусрет?

Зато, г. Ћирићу, нећу да верујем да ће због истинољубља неко желети да ме смрви, а поготову православни теолози и человође.

Напротив!

Уверен сам да ће они желети Дијалог, да бисмо, с љубављу, дошли до православних решења.

У то име, настављамо ка Христу.

На друге Тројице 2009.                                                     Срдачно,

                                                                    Владимир Димитријевић

Последњи пут ажурирано ( уторак, 16 јун 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Кад се бориш за веру своју, љуби веру своју свим срцем својим, јер ти је она дарована од Онога који тебе љуби. Вера је дар љубави, та твоја вера, Права Вера Православна, Србине брате!"

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.