header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Израел Шамир („Логично“): Пандемија је предјело, а главно нуклеарно јело тек предстоји Штампај Е-пошта
субота, 03 април 2021

 Pandemija nam je poslata od strane Gospodara Covida, iz njihove velike milosti, umesto ‘pravog’ nuklearnog rata. Poslata je da bi stari državni dugovi bili pretočeni u nove; da bi dolar ponovo preuzeo primat; da bi se povećala kreditna potražnja, i shodno tome, kamatne stope. Istovremeno ona je poslata radi očuvanja odredjenih života i imovine koji bi inače neizbežno bili uništeni. Tako sam ranije mislio i pisaoAli sada sumnjam u to. Možda pandemija nije alternativni smer, već samo “predjelo”, a glavno nuklerno jelo tek predstoji.

Ta neprijatna misao mi je sinula dok sam slušao Joe Bidena kako govori o “bezdušnoj ubici” Vladimiru Putinu. U prošlosti su manje uvrede bile dovoljne da započnu ratove. Na sreću, opušteni Putin je odgovorio uz osmeh, rekavši da u njegovom detinjstvu, deca bi uzvratila na uvrede sa “Ja sam guma, ti si lepak; to se odbija od mene i zalepi se na tebe”; jedino je poželeo Američkom predsedniku dobro zdravlje i predložio debatu preko interneta kako bi Amerikanci i Rusi, kao i ceo svet, mogli formirati sopstveno mišljenje. Biden je izbegao izazov, ali nije jasno da li se mogao setiti ko je Putin. Prazno odelo koji čita teleprompter, kako ga je nazvao Donald Trump Jr., Biden je izjavio da se Putin mešao u Američke izbore i da će morati da plati za to. Na žalost, Putin nije mogao da utiče na Američke mrtvace koji su iz groba masovno glasali za Bidena i tako uticali na ishod izbora. Biden je jedna senilna marioneta koja nije u stanju da se popne u predsednički avion bez da se tri puta spotakneali neko upravlja njegovim teleprompterom, i tu leži problem.

Rusi su bili vidno gnevni. Kada američki lideri na taj način kleveću strane vodje, to je bio signal da su oni na spisku za svrgnuće ili odstrel. Tako su govorili o Sadam Huseinu i Muamar Gadafiju i oboje su ubrzo ubijeni i njihove ‘otpadničke države’ opustošene. Očigledno je to bio prikaz neprijateljskih namera, ne od samog Bidena već od strane američkog establišmenta koji ventrilokvistički govori kroz sadašnjeg stanara Bele Kuće.

Dovoljno je loše ući u spor sa Rusijom, ali Bidenov režim se nije na tome zaustavio. Sledećeg dana je nastala oštra svadja sa Kinom u toku pregovora na Aljasci. Ministar inostranih poslova Blinken je u uvodnom govoru optužio Kinu za genocid u provinciji Sinkiang, kao i za lišavanje prava gradjana Hong Konga, te neopravdane restrikcije uvoza Australijskih proizvoda, i izjavio da će Amerikanci pregovarati “sa položaja sile”.

“Odnos Sjedinjenih Država sa Kinom će biti konkurentan kada to treba biti, saradnički kada može biti, suparnički kada to mora biti. Ovaj, ničim izazvan, napad je provocirao Kineskog predstavnika, koji je odgovorio:

Da li želite da se obraćate Kini na snishodljiv način sa položaja sile? Znači da je sve ovo pažljivo isplanirano i unapred spremljeno i orkestrirano? Da li je to način na koji ste se nadali da će ovaj dijalog biti održan? Sjedinjene Države nisu kvalifikovane da izjave da žele da govore sa Kinom sa položaja sile. SAD ne zastupaju svet. One samo zastupaju vladu Sjedinjenih Država. Ne verujem da bi većina zemalja na svetu priznala univerzalne vrednosti koje propagiraju Sjedinjene Države ili da mišljenje SAD može zastupati medjunarodno javno mnjenje, i da većina zemalja ne bi priznale pravila nametnuta od strane malobrojnih osoba kao temelje medjunarodnog poretka.”

Ovaj dvostrani napad na Rusiju i Kinu nije bio slučajan. Bidenov režim se priprema za rat. Novi bombarder B-21 Raider će uskoro biti spreman, kako se izveštava: Strateški stealth bombarder će biti u stanju da izruči konvencionalno i termonuklearno oružje na neprijateljske ciljeve, bilo gde u svetu u bilo koje vreme.

Moći će uništiti svaku metu, svugde. B-21 je koncipiran da prevazidje nedostatke sadašnje teške aviacije SAD koja se sastoji od 157 zastarelih aviona iz doba Hladnog rata, i imaće domet, nosivost, napadačka svojstva i sposobnost opstanka pri napadu na sve kategorije ciljeva – uključujući duboko ukopane ili pokretne mete unutar Kine. Osnovna logika ovog dizajna je da, ako će B-21 predstavljati efikasno sredstvo razuverenja protiv svih vidova agresije, moraće biti u stanju da ugrozi sva borbena sredstva u rukama svih protivnika, nezavisno od toga koliko su ona dobro skrivena ili obezbedjena. Bombarder B-21 Raider će zameniti B-2, što znači da će biti u stanju nositi B-61 gravitaciono atomsko naoružanje sa varijabilnim prinosom kao i dalekometnu krstareću nuklearnu raketu – LRSO. (Facebook ne dozvoljava postavlanje linka do ovog članka.)

Hiljade novih raketa, aviona, brodova i bombi će biti proizvedeni i upotrebljeni od strane Bidenovog režima – i njegovih saveznika. Britanska pudlica je odlučila povećati sopstveni nuklearni arsenal za 40 posto. On se uglavnom sastoji od Trident nuklearnih bojevih glava koje je bivši socijalistički kandidat za premijera Jeremy Corbyn bio obećao potpuno eliminisati dok on sam nije bio sklonjen zbog optužbi za antisemitizam. Možda je želja za razoružanjem bio glavni razlog zbog kojeg je taj plemeniti čovek bio odbačen, a tamošnji Jevreji su po običaju bili spremni da pruže izgovor za to. Ne postoji misterija protiv koga se priprema to nuklearno oružje: Moskva predstavlja “najakutniju opasnost” Britanskoj bezbednosti, po rečima Borisa Johnsona. Rusija je neprijatelj Br.1.

Afganistan je odlična odskočna baza za invaziju Centralne Azije i pretnji Rusiji iz pravca juga. Ta zemlja je okupirana od strane SAD zadnjih 20 godina, i Trump je bio rešen da odatle povuče svu vojsku. Biden je medjutim već nagovestio da se neće držati dogovora sa Talibanima oko povlačenja iz Afganistana. Ono je trebalo biti završeno do maja 2021 ali po njemu će biti “teško” da Sjedinjene Države to sprovedu za šest sedmica. Biden je takodje odustao od Trumpovog plana za povlačenje vojske iz Nemačke, i to iz dobrog razloga. Njegova administracija želi da Nemačka odustane od gasovoda Nord Stream 2 i lakše je biti ubedljiv ako imate vojne baze u toj zemlji.

Sukob sa Iran nikada nije bio prekinut. Kada to ne čine SAD onda se uključi njen najveći saveznik Izrael. Ispostavilo se da su poslednje dve godine Izraelski podvodni komandosi sabotirali 12 Iranska tankera, otkrio je Wall Street Journal.  To sve im se sada osvetilo. Od 16 februara, cela Mediteranska obala Izraela je prekrivena tamnom lepljivom masom.

Zadat je strahoviti udarac Izraelu – izumrle su životinje, biljke, i ribe; plivanje i sunčanje dugo neće dugo biti moguće na njenim masnim obalama. Ali sada je tužna istina isplivala na površinu: počinitelji ‘ekološke katastrofe veka’ su Izraelci. Prvo je o izvoru zagadjenja progovorila Izraelska Ministarka Okoliša Gila Gamliel. Ona je izjavila da je nafta izcurila iz Iranskog tankera Emerald koji je prevozio teret naftnih derivata za Siriju, pod sankcijama SAD. To je Iranski eko-terorizam, ona je tvrdila. Ali Gila je ubrzo ućutkana –  Izraelski vojni cenzori su zabranili svu diskusiju na tu temu, osim u opštim okvirima. Ipak izgleda da je Gila Gamliel delimično bila u pravu. Izraelski disident Richard Silverstein je ovako opisao taj dogadjaj:

To je bio promišljen Izraelski napad protiv Iranskog plovila. Izraelski mornarička jedinica komandosa, Flotilla 13, je neprimetno prilepila podvodnu minu na trup Emeralda. Namera je bila da se napravi mala šteta da bi Iranu poslali poruku da će platiti za svoje napade na brodove u Persijskom zalivu. Ovaj izveštaj iz Times of London kolumniste Anshel Pfeiffer koji piše za novine Haaretz potvrdjuje moj izvor. Medjutim, komandosi nisu znali da je Emerald jedna zardjala stara kanta u raspadajućem stanju. Izraelska mina, koja je trebala prouzrokovati minimalnu štetu, je napravila tako veliku rupu da je skoro sav teret izcurio u more. To je uzrok Izraelske ekološke katastrofe: sâm Izrael.

Ovaj incident nas podseća na to da ratovi mogu imati nepredviljive posledice, pogotovu svetski ratovi. Želja za ratom je jasan znak da se radi o nezadovoljnoj naciji. Kombinacija covida i rata je još manje predviljiva. SAD i njihovi Evropski saveznici su frustrirani. Joe Biden je ušao u Belu Kuću kao osoba u službi Gospodara Covida, sa maskom na licu; on masku ne skida, kao ni njegovi visoki dužnosnici. Države Texas i South Dakota su ih se oslobodile, kao i Florida, ali ostatak SAD se još uvek nalazi pod restrikcijama. Uprkos miliona vakcinisanih, pandemija corone se još uvek koristi kao razlog za karantine i putna ograničenja. Britancima je zabranjeno da napuste svoju zemlju. U SAD, jedna žena, Dr. Micheline Epstein, je dovezla ćerku u školu, i bila je (užas!) golog lica. Učitelji iz škole su kontaktirali policiju; njena šestogodišnja ćerka joj je bila oduzeta na neodredjeno vreme zbog kršenje maskovnog režima, i majka već danima ne može videti svoju ćerku.

Narod je vrlo povredljiv u Pravednom Carstvu. Izvšitelji ispravnih stavova mogu vam uraditi apsolutno sve. Jedan naučnik je izgubio posao pošto nije reagovao kada je čuo pogrdnu reč o Crncima. Otac, Robert Hoogland, je u pritvoru zbog toga što svoju 14-godišnju ćerku zove, “ćerka”, i javno o njoj govori sa zamenicama “ona” i “njoj”, ali ta devojčica kojoj još nije dozvoljeno da kupi pivo, insistira da želi postati muško. Kada se na sve to doda mizerija izazvana lockdownima, može se razumeti zašto na hiljade Ruskih emigranata žure natrag u naručje Majke Rusije.

Još od 1980-ih godina Rusi koji su uspeli da napuste svoj ledeni zavičaj i da se presele na zapad su se smatrali sretnicima. Deca Staljina i Krušćeva, visoki funkcioneri iz doba Jelcina, umetnici i naučnici, su se preselili u Floridu ili Paris. I uvek su bili spremni da osude Putina, tog brutalnog diktatora. Popularni filmski glumac Alexei Serebryakov je pre desetak godina napustio Rusiju za Kanadu, ljutitio zalupivši vrata za sobom, osudivši “krvavi režim” i Rusku “mešavinu sile, arogancije i grubosti”. I odjedanput – vetar je promenio pravac i duva u suprotnom smeru. Serebryakov se vratio iz Kanade, mada većina Rusa mu ne želi dobrodošlicu. Naučni novinar Asya Kazantseva se u Moskvu vratila iz Tel Aviva i Bristola, Velike Britanije, i piše:

“Neočekivani kolateralni efekat pandemije je da su prijatelji koji su odavno emigrirali u Evropu pohrlili kući da bi proveli zimu ovde u Moskvi, gde su vakcine besplatne i lako dostupne, i nema lockdowna. Društveni život je duplo aktivniji nego ranije. Nikada više neću biti usamljena! Alina Farkash [popularna blogerka] je nedavno napisala da se u Moskvi osećaš kao voljeno dete unutar velike porodice, dok emigracija [u njenom slučaju u Izraelu] je kao biti poslat u sirotište.

To sve je sve istina. Iskreno se nadam se da više neću ići nigde, da ću uvek ostati  tu, i da ću čvrsto pamtiti koja je beskrajna sreća biti ovde.”

Doista, Rusija nije zemlja čuda; ima puno nedostataka i problema. Njeni oligarsi su prebogati, njeno stanovništvo je prilično siromašno; porezi su preniski; socijalni jaz je veći nego u SAD ili Kini, kao što se može pročitati ovde (na Ruskom). Ipak, Rusija je slobodna. Možete reći i pisati šta god želite. Nema zatvaranja. Škole rade normalno; učenje na daljinu je retko. Crkve su otvorene. Pozorišta, takdoje. Nema obaveze nošenja maski i Rusi ih ignorišu tamo gde su propisane.

Putin je odgovorio Bidenu na koncertu u prepunom stadionu u Moskvi. Od 80.000 prisutnih samo je nekolicina obazrivih nosila maske. Vakcine su besplatne i dostupne, staromodna Ruska cepiva su odlična i nemaju poznate nuspojave. Postoji izbor tri Ruskih vakcina, od kojih prvi, Sputnik V, je odobren širom sveta i dostupan u Evropi i drugim zemljama. Zabrinute osobe izložene diskursu sa Zapada se vakcinišu dok ostali ne osećaju pritisak da to urade. Rusija je najopuštenije mesto što se tiče corone koje možete naći. Čak i Putinovi mrzitelji, mnogobrojni medju Moskovskom srednjom klasom, su promenili melodiju. Nazvali su ga kukavicom koji se krije u skloništu iz bojazni od virusa; sada kažu da se samo pravio i da je svo vreme znao da virus nije tako opasan, sada je samo prevarant. Ali čovek ne može uvek pobedjivati.

Ipak, Rusija ne negira postojanje virusa. To ne bi bilo pametno pošto Ruske vakcine prinose gomilu dolara u državnu kasu. Zamenik direktora Državnog Instituta za Influencu Dr. Daria Danilenko je ironično komentarisala:  “Prvi put od početka naučnih istraživanja se dešava da svet nije suočen sa sezonskim gripom.”

Gospodari Covida su premoćni da bi bili otvoreno izazvani. Nedavno su eliminisali predsednika Tanzanije, Johna MagufuliOn je bio drska osoba, dao je ispitati voće papaje, kozu, i motorno ulje na Covid koristeći testove isporučene od SZO, i svi su ispali pozitivni.

On je tada odbio testiranje stanovništva i proglasio je Tanzaniju slobodnom od covida. Ubrzo je Londonski list Guardian (u odeljku koji sponzoriše Bill Gates), tražio da on bude uklonjen.

Američki Savet za Medjunarodne Odnose (CFR) je podržao taj stav, i kao magijom, on je mrtav. On je bio drugi Afrički vladar koji nije podlegao covid opsesiji i koji je prevremeno umro. Prvi je bio predsednik Burundija, Pierre Nkurunziza, koji nije dozvolio izaslanike SZO u svoju zemlju i odbio masovno testiranje i zatvaranje stanovništva. Ubrzo je podlegao srčanom udaru, ili, kako neki izvori tvrde, od covida, identično kao Magufuli. Čovek koji ga je nasledio je odmah pozvao SZO u zemlju i verno sledio njihove upute.

Predsednik Lukašenko je takodje odbio diktate SZO i skoro je bio svrgnut, ali se uspeo izvući – Belorusija ipak nije u Africi. Švedjani, kao što znate, su takodje morali popustiti pod pritiskom. Možda je predsednik Putin mudro postupio kada nije protivrečio Gospodare Covida. Oni su, očigledno, neodoljiva sila u dašnjem svetu. Otklonili su Trumpa, zatvorili su Evropu. Putin bi takodje bio uklonjen – i Rusi bi bili suočeni sa bezkonačnim lockdownom, kao u Izraelu ili Francuskoj.

Nemam odgovor na pitanje kako su Gospodari Covida sve to uspeli. Ni Karl Schwab, drugorazredni profesor iz Ciriha, niti Gates, vlasnik velike IT firme – ne bi bili u stanju da postignu te rezultate bilo kojim poznatim sredstvima. Da li ćemo ikada saznati ko stoji iza njih? Ili je postavjanje samog pitanja osudjeno kao teorija zavere?

Inače je Magufuli, preminuli predsednik Tanzanije, bila izuzetna ličnost. Jedne Ruske novine su napisale:

Magufuli je svugde tražio da umanji nepotrebne troškove, i uštedjeni novac je iskorišćen za izgradnju puteva i ulaganje u obrazovanje (zahvaljujući njemu ne samo osnovne, već i srednje škole su besplatne). Smanjio je ministarstva sa 30 na 19, i otpustio je 150 visokih zvaničnika zbog viška i korupcije.

Revizija je otkrila da je plaćenih 10.000 državnih službenika postojalo samo na papiru.

Magufuli je otkazao dva ugovora sa Kinom koje je njegov prethodnik Predsednik   Kikwete potpisao: izgradnja prve električne železnice u zemlji kao i najveće luke u Istočnoj Africi u Bagamoyo. Magafuli je pobesneo, samo lude osobe bi pristale na uslove koje su Kinezi nudili. Na kraju je Turska firma izgradila železnicu; Tanzanijske vlasti još uvek nisu uspele da se dogovore sa Kineskim investitorima u vezi luke. Associated Press je pisao da je Magufuli bio uveren da su razmere pandemije u velikoj meri preuveličane i da je neke sile koriste da sabotiraju privredu. Nije želeo da uvede lockdown iz bojazni da će porasti nivo siromaštva.

Ukratko, divna osoba! Ali je odgrizao preveliki zalogaj za sebe.

Gospodari Covida se podigravaju našim strahom od smrti. Pitam se kako će ga prevazići kada budu započeli svetski rat? Možda će uspeti tako što će nam toliko ogorčati živote da ćemo prihvatiti masovno istrebljenje, ako ne rado, onda barem mirno.

 

Hvala Draganu za prijevod. Israela Shamira, autora ovog članka, možete kontaktirati putem e-maila: Ова адреса је заштићена од робота. Потребан вам је Јава-скрипта да би сте је видели.

 

Извор: https://www.logicno.com/

Последњи пут ажурирано ( недеља, 04 април 2021 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 48 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОЗИВАМО ВАС ДА СВОЈИМ ДОНАЦИЈАМА ПОМОГНЕТЕ ОПСТАНАК И СТАБИЛНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

"...О свим тим противприродним гресима, тим изопаченостима, старац Јефрем Аризонски саветовао је да исповедник супружнике о томе на исповести пита директно, јер их многи не сматрају изопаченошћу, па их зато и не исповедају. Они мисле да су таква огавна дела нормална, као што су такозвани орални секс и хомосексуални односи (извините што морам да кажем наглас). Све ово је апсолутно недопустиво, то је девијација."

Архимандрит Сава Светогорац

 
„Ако кажете да не постоји завера, онда постоје само две могућности: или сте незналица, или сте део завере.“

Уредништво „Борбе за веру“


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.