header image
Папистичка диктатура у Московској патријаршији или к'о да му је патријарх Иринеј духовни отац Штампај Е-пошта
субота, 23 септембар 2017

 „Ко се не слаже – у пензију!“

После празничког богослужења одслуженог у част Рођења Пресвете Богородице у Свето-Успењској саборној цркви у Новоросијску, патријарх московски и целе Русије Кирил  запретио је пензионисањем свим припадницима свештенства Руске Православне Цркве уколико не буду испуњавали његове налоге.

 „Ако неко и даље сумња да ли је потребно учинити све што патријарх учи, - одбаците све сумње! И строго спроводите што заповедам! Јер ја не говорим од своје мудрости, већ од мудрости целог епископата Руске Православне Цркве! За нашу Цркву нема данас другог пута! Ко се не слаже – да се пензионише!“ – рекао је патријарх.

Да ли је потребно приметити да је патријархова изјава супротна позицији Руске Цркве према тзв. „догми о непогрешивости римског папе“, по којој римокатолици верују да њихов првосвештеник не може да погреши када говори у име Цркве (ex cathedra). Православље, напротив, исповеда саборно доношење одлука.

У наставку своје беседе у Новоросијску, патријарх Кирил је говорио о социјалној мисији Цркве и свештеничком служењу у њој.

 

По материјалу са: РИА "Новости"

Превод и приређивање: „Борба за веру“

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 23 септембар 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.